Gynekologicé problémy z indukčnej varnej dosky?
Ahojte maminy. Asi rok mam novu indukcnu dosku na varenie, predtym som mala plyn. Dlho som ju zvazovala, zistovala som si pre a proti. Odradzala ma jedine udajna ,,skodlivost zdraviu", ktora ale nebola nikde oficialne potvrdena, vraj kvoli silnemu elektromagnetickemu ziareniu. Ale hovorila som si ze uz to ma tolko ludi, hadam to bude ok. Tak sme ju kupili. Zhodou okolnosti som bola v tom case na kontrole u gynekologa, robil mi aj sono vramci prevencie. Vsetko bolo ok. Vo svojom blizkom okoli mame cca 6 rodin s varnou doskou a pocas debat som zistila ze 5 znamych malo s odstupom casu nejaky gyn. problem, napr. jedna mala myomy a skoncila s hysterektomiou, druha obrovsku cystu a pri operacii sa ukazali dalsie nalezy a nakoniec skoncila s hystetektomiou tiez. Dalsia polycysticke ovaria a dalsia jednu velku cystu na vajecniku. A mne na minulotyzdnovej prevencii nasiel gynekolog 4,5cm polyp. Pritom takto pred rokom bolo vsetko ok. A asi rok ju pouzivam. Ked som dlho predlho googlila, hladala, nasla som od vyrobcov len jednu formulku ohladom zdravia- ze varna doska je bezpecna na varenie cca do hodiny. Cize len na obcasne a kratke varenie.... varim denne...Mate prosim nejaku vlastnu skusenost? Dakujem vam
@jesienka22 len ide o to, že viac elektromagnetického žiarenia ide z mobilu, tabletu a PC, a to sú veci, ktorými sme obklopení 24/7 ako z indukcie. Áno, nejaké žiarenie tam je, lebo to tak funguje. To ale neznamená, že to hneď spôsobuje neviem aké choroby.
To, že ľudia dnes majú kopec ochorení a rozširujú sa nádorové ochorenia na pohlavných orgánoch - za to môžu najmä umelé hormóny, ktorého do seba milióny žien kazdomesacne, kazdodenne dobrovoľne pchaju po dobu x rokov.
Každý typ žiarenia je nebezpečný, lebo je neprirodzeny...hold smola, treba sa vrátiť do jaskyne. Aj to je evolúcia. Ľudské telo si zvyká aj na takéto podmienky - rôzne vlny a žiarenia z každej strany. A zvláda sa adaptovať na tieto veci lepšie ako na príval umelých hormónov napríklad.
Takže skôr ako obvinim indukčnú dosku z môjho myomu, tak rozmýšľam nad tým, či náhodou posledných 10 rokov neuzivam každý mesiac antikoncepciu, nefajčím, nejem fastfood, nemám stresujúce zamestnanie, nedostatok pohybu, namiesto vody len dáke sladené sajrajty.... A ci v tom náhodou nemá prsty aj vek, genetika a iné faktory... Až potom sa idem zamýšľať, či mi to teda spôsobil sporak, telka alebo tablet 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@10zabka
Autorka tejto temy sa pytala na skusenosti inych mamiciek. Slusne.
Vy ste ju tu zacali zosmiesnovat a urazat, hoci nemate ziadne vedomosti (a nie len o elektromagnetickom ziareni).
Tema je zaujimava a osobne myslim, ze sa mozno niektore mamicky rady dozvedia, ze pocas tehotenstva sa treba indukcii vyhybat kolko sa da a nie len v tehotenstve.
Tebe nemusim nic dokazovat, prekladat alebo vysvetlovat moje dovody, preco prispejem na mk. Co ty mas alebo nemas rada ma tiez nezaujima🤷♀️
@oliolijanka aj to je odpoveď. Ak si chcela chcela pomôcť autorke príspevku, tak či tak som názoru, že si jej to mala preložiť. Alebo máš vedomosti, že je nemecky hovoriaca? Napísala si vlastnú skúsenosť, či skopírovala z netu? Pýtala sa totiž na vlastné skúsenosti iných mamičiek. Ako si dodala, slušne. Píšeš o tom, že ju zosmiešňujeme. Nezosmiešňujeme ju, ale len tému, ktorá (prečítaj si ju znova), možno bola podaná tak, že ju väčšina (okrem teba) vzala skôr ako vtip. Napíš prosím, kde sme ju urazili. Čím to asi bude? A napokon, mne skutočne nič dokazovať nemusíš 😉 Len na okraj: nemčinu som študovala 12 rokov (áno viem, napísala som, že nemčinu neovládam, ale myslela som, že preložíš kvôli ostatným diskutujúcim), ale nikdy by som si nedokazovala svoje vedomosti tým, že by som pridala niečo v cudzom jazyku. Pretože nie som dôležitá. A možno aj preto, že to dokážem preložiť 😉 PS: študoval som aj ruštinu (10 rokov) a angličtinu (tiež 10 + žila som v Londýne 8 mesiacov, ale aj to sa ráta, nie? 😉)... len tá fyzika sa mi nejako vyhla... teda ak sa neráta matematicko- fyzikálny gympel...) A fakt budem rada, ak ťa na MK už nestretnem... nič v zlom 😘
Nech si vraví kto chce čo chce, ja som indukčné odmietla. Bývame pri lese, oproti mestu tu máme minimum kadejakých vĺn. Tak na čo si pridávať žiarenia? Či už škodlivé, neskodlive..
@nelita02 neviem ci to moze mat nejaky suvis, vyskumy dlhodobeho pouzivania indukcie este neexistuju a neviem ci v buducnosti niekto zacne zbierat taketo data ak na to nebude nejaky tlak zo strany statnych organov. Indukcia co robi je ze pri nej dochadza k prehrievaniu tkaniv a prave v tej oblasti bruska, co moze byt rizikove v pripade tehotnych zien a v pripade vacsich deti ak stoja pri sporaku tak hlavicky. Ja som to tiez domov nechcela. Je to iny typ expozicie nez wifi ci gsm signal, i ked aj ten moze byt rizikovy, ked ma niekto smolu a v byte sa mu koncentruje ziarenie z viacerych vykryvacov, co nikto nesleduje.
@meluela mýliš sa.. výskumom magnetickej indukcie sa zaoberal už na prelome 19. a 20. storočia Nikola Tesla. A to boli naozaj silné cievky a silné magnety. Tesla sa dožil vysokého veku. Prikláňam sa k tomu, že táto téma je úplná blbosť. Veď ľudia už dnes používajú indukciu aj na nabíjanie zubnej kefky alebo telefónu. Svojho času bolo také haló aj okolo mikrovlnky a výskumy nepotvrdili nič.
@nelita02 my mame indukciu asi 13-14 rokov, a aj ja mam myom. Ci je pricinou indukcia-netusim, ak by som to vedela, dostala by som Nobelovu cenu. Varim minimalne, nerobime ziadne velke varenie, skor take rychle cerstve zdrave jedla, ale zato kazdy deñ,lebo v praci sa stravuje iba manzel.
K teme sa nebudem vyjadrovat pretoze indukcnu nemam a tym padom som si nic o tomto nezistovala ale mna skor zarazaju vysmechy dospelych zien, matiek k teme o ktorej pravdepodobne vedia asi tolko ako kazda ina, ktora sa o indukciu nezaujima.
Ja tiež nechápem vysmech z témy. Dala som si ju sledovať a keďže nemám indukciu prispieť som nevedela skúsenosťou ale téma mi príde zaujímavá. Je veľa problémov či už rakovina a aj takéto ženské oveľa viac ako v minulosti a nemyslím že je to len tak z ničoho ale skôr z toho že niečo sa zmenilo a toto by bola tiež zaujímavá teória ktorá by sa tu dala potvrdiť alebo vyvrátiť skúsenosťami.
@pallacinka29 mam plyn 😂😂😂😂
@10zabka, o nič si neprišla. Ten blabol je z podobnej stránky ako modrý kôň len švajčiarskej. Článok sa síce odvoláva na oficiálnu stránku švajčiarskeho ministerstva, ale ten v origináli nič také nepíše. Žiadne ohrozovani tehotných, len s konštatovanie, že pri nesprávnej manipulácii, inštalácii ci riade môžu reagovať ľudia so srdcový strojcekom. A aj to sa len predpoklada, nie je to dôkladne preskúmané a dokázané (píšu v článku), takže celá informácia je čistý blud.
@vroni Prosim ta, skopiruj moj text a farebne oznac, kde sa pise o ludoch so strojcekom. Ano, v niektorych clankoch sa uvadza aj tento negativny vplyv elektrimagnetickeho pola, pre mna to ale nebolo dolezite, uvadzat to v diskusii mamiciek.
Tiez nebolo mojim cielom dokazovat ze indukcna doska je skodliva. Chcela som poukazat na to, ze pochybnosti zakladatelky temy su na mieste a naopak vysmievat sa z temy mozu iba jednoduchi jedinci, ktori si nic nevedia ani precitat, ani prelozit.
K tvojmu prispevku:
Zavadzas bud vedome, alebo nie si schopna porozumiet textu v nemcine, aj napriek tomu, ze vyzera, ze nemcinou sa zaoberas. (Tak ale aj @10zabka studovala nemcinu 10(?) rokov a nic jej to nedalo.)
K teme:
Diskusia o tom, ci elektromagneticke ziarenie je skodlive, sa uz dlho vedie na urovni vedeckej a experti sa dohodnut nevedia. 10zabka a jej kamaratky na modrom koniku su ale 100% presvedcene, ze skodlivost indukcnej dosky je do neba volajuca blbost. Ty sa teda tiez mozes zarucit za bezpecnost indukcie a cela informacia je cisty blud, ze?🙂
Ista studia(urcite si sa o nej docitala) pouzazuje na suvislost elektromagnetickeho ziarena a vzniku leukemie u deti. Preto vo väcsine clankov, ktore som po nemecky citala ja, sa odporuca tehotnym zenam indukcne dosky nepouzivat alebo dodrzivat pri vareni bezpecnu vzdialenost (v clankoch rozne uvedene 15-30cm, co by s velkym bruskom nemuselo fungovat).
Ty rob ako chces. Ja by som si kvoli mojej nedostacujucej znalosti nedovolila uistovat mamicky o bezpecnosti elektromagnetickeho ziarenia.
Skusenost zakladatelky temy ma motivovala sa vecou chvilu zaoberat, takze jej dakujem.
Vam gratulujem, ze ste si posilnili ego😊💪👌
@oliolijanka, nauč sa čítať v slovenčine, to tiež pomôže. Hovorím, že v pôvodnom článku, na ktorý sa ten tvoj odvoláva sa píše o strojcekoch. Nie ze v tvojom uryvku píšeš o strojcekoch. O moju úroveň nemčiny sa nestaraj, ta je mimo diskusie.
@vroni V tom istom clanku sa pise o potvrdenej suvislosti elektromagnetickeho ziarenia a vzniku leukemie u deti. Preto pisem, ze zavadzas, ked spominas iba vplyv na ludi so strojcekom.
K teme sa uz viac vyjadrojat nebudem.
@oliolijanka, tvoj článok sa odvoláva na tento zdroj: https://www.wissenschaft-im-dialog.de/projekte/...
V zdrojovom clanku nie je nič z toho, čo ten tvoj článok na mamickovskej stránke uvádza. Nie, ani žiadna leukémia. Len možná (nie skúmania a už vôbec nie dokázaná) zvýšená citlivosť deti na žiarenie mikrovlnky (ani nie indukčnej dosky).
@vroni Zavadzas😊
@oliolijanka, ako povieš. 🤣🤣🤣
Konečne som sa dozvedela, prečo nemajú chlapi ovariálne cysty 🙂
@oliolijanka nikde som nenapísala, že som študovala 10 rokov (keď tak, 12 😉) a nič mi to nedalo. To si zistila podľa čoho? V diskusii sa nepripojili žiadne moje kamarátky (kamarátov si vyberám) a tiež som nikde neuviedla, že škodlivosť indukčnej dosky je do neba volajúca blbosť. Keď už o niekom píšeš, tak ho prosím cituj.
Pre oživenie, až taká hlúposť to nebude, keď to rieši aj samotný Hipp
@manageere, 1)Hipp nie je odborná firma na žiarenia, 2)je to neakreditovana štúdia (zrejme medzičasom alebo dokončená alebo rozšírená, je tam rok 2018), 3) to ma zaujalo - nebezpečie hrozí, ak žena stojí 5 - 10 cm od zdroja. By ma zaujímalo, koľko žien vari sediac na sporáku alebo rovno v hrnci.
Nezastavam sa indukcie, kľudne môže byť zdraviu škodlivá a nebezpečná. Len tie odkazy varia z vody.
@nelita02 presne tak je to....úroveň vedomia nedovoľuje ľuďom prijať fakty o ktorých nechcejú vedieť .... dnes mi to potvrdil lekár ihneď vyradiť... a presne to aj urobím.... Takisto pred 10 rokmi mi vysvetlil čo odnáša používanie mikrovlnky... Jedno zohriatie jedla v mikrovlnke zabije imunitné látky na jeden celý mesiac... Takže kto ich má dosť nech si varí ako chce a kto sa chce posúvať v živote tak tomu sa budú dostávať do života podobné príspevky.. Vy ste sa len pýtala na názor a tu Vás z fleku odsudzujú ,takže je jasné,že podaktorí nepochopili otázke.... Ďakujem za Váš článok..
@malinajahoda neboj sa ešte sa dočkáš iných perličiek.
Jemine ženy. Treba vytrhať káble zo stien, pre istotu aj susedom ak bývate v bytovke, šup komín do steny s varičom a sedieť večer pri horiacej sviečke.

@jesienka22 verím, že po prečítaní príspevku ju používať neprestaneš 🙂