icon

Gynekologické problémy z vody v kúpeľoch Lúčky

18. mar 2025

Odišla som do kúpeľov zdravá. Uprostred pobytu som už začala cítiť gynekologické problémy, ktoré pripisujem tej vode,v ktorej sme sa každý deň kúpali všetci spolu niekedy aj 20 ľudí v bazéne. Stalo sa vám.nieco podobne? Po navrate som musela brat zospodu antibiotiká.

ibrunova
18. mar 2025

Nie, nestalo. A to ja som veľmi háklivá na tieto veci.

melanta
18. mar 2025

Nestalo sa mi to nikde v kúpeľoch a to som v nich bola veľa krát a nestalo by sa mi to nikde vo wellnessoch a termálnych kúpeľoch, kam chodíme veľa krát ročne. A to sa v tých bazénoch kúpe oveľa viac ľudí ako v kúpeľoch. Ak si citlivá, chodievaj do verejných bazénov s tampónom. Predávajú v drogériách vazelínové tampóny, tie nie sú na menzes, ale ako ochrana práve pri kúpaní.

1angelika
18. mar 2025

Kúpele Lúčky sú predsa prioritne pre ženy po gyn. operáciách, aspoň niekedy to tak bolo tak to sa čudujem, že tam si sa nakazila. Asi to bola len náhoda...

kiki68
18. mar 2025

Zial nikto nezaruci, ze tam z 20 ludi neni jedna, co nieco ma a Ty nemas v poriadku imunitu a chytis to. Cize ano, mozes sa nakazit. Poznam kopec ludi,co sa kde tade nakazilo niecim prave v kupeloch a dalsi nemali ani tuk. Oni tam nemozu robit zazraky, mala si smolu

maryetta
18. mar 2025

Ine kupele ale ked som prisla ku koznej a ze mam na keku plesen.... 🙈🙈🙈
Ci som nebola na kupalisku. Vravim ze nie len v kupelnom bazene 😨

strawberry0797
18. mar 2025

Nie, bol to jediny bazen, kde som nic nechytila. Ale aj som sa poriadne osprchovala potom.

viestta
18. mar 2025

Mala si problemy riesit hned s lekarom v kupeloch. A bola som v roznych kupeloch kde sme mali procedury v spolocnych bazenoch a nic som nechytila.

mizoko
18. mar 2025

Aj ja som mala problémy kvôli tej vode tam. Šla som tam hneď k lekárovi a do bazénu som viac nešla. Nepamätám či mi dal aj nejaké lieky,to bolo už pred 20 rokmi. Ale dcéra mala problém z minerálnej vody v BJ kúpeľoch že sa vychádzala. A to tam chodí už 7 rokov a až minule sa jej to stalo. Ale ona je atopyk takže stále má suchú pokožku a keď sa jej do pokožky dostal peľ a na to tá voda tak bolo vymaľované. Riešili sme to hneď na mieste a do minerálneho kúpeľa už nešla. Občas sa stane keď máš možno už nejaký problém čo si si so sebou doniesla a prejaví sa až tam.

autor
18. mar 2025

@mizoko tak to nás je ale viac čo takto pochodili, pýtala som sa lebo som si všimla že rozhodne som nemala problémy sama.

mizoko
18. mar 2025

Áno,mala som gynekologické problémy z tej vody a šla som za lekárom hneď tam. Či som ale niečo brala naozaj neviem. Ale ono tá voda samotná tá môže podráždiť ak si citlivá a to aj po dlhšom čase čo si tam.

nairobi
18. mar 2025

Ja som bola v tych kúpeľoch 28 dni a nechytila som nič,,, tiež som sa toho obávala ked naraz tolko žien v bazéne, ale všetko bolo ok,,,po bazéne som sla na wc - to chodim stále nech som v akomkoľvek bazéne a sprcha

ik70
18. mar 2025

Nikdy viac, ja som bola v AquaCity Poprad v sedacom bazéne spolu s manželom voda mala cca 38°C a na druhý deň ja a aj manžel sme mali tam dolu silné pálenie boli sme u Lekára a povedal že pliesne a že kde sme boli a my že v AquaCity Poprad v sedacom bazéne a on že no jasné to je z toho. A tam sedeli staré babky a dedkovia a ja sa čudujem čo ma to napadlo ísť tam medzi nich. Keď si to teraz predstavím, že sa tam chrontaví močily a ja tam do tej hnusnej vody - brrr. Už by ma tam nik neprehovoril vliesť. V tej teplej vode sa tie baktérie dobre množia a hlavne ked je tam vela ludí.

taktotedanie
19. mar 2025

Preto ked som tam pred rokmi bola na po yte som vsetky spolocne kupania vynechavala

oblecenie99
19. mar 2025

No preto nechodím už skoro nikdy do bazénov, nehovorím, že som furt mala problém, ale z bazénov často. Zvyčajne gynekológ začínal vyšetrenie otázkou: no, kde ste sa kúpali? Na wellness pobytoch si užíva len muž, na verejné kúpaliska ani veľmi nechodíme, len doma u našich na dvore. Najhoršie som dopadla v AquaCity Poprad (never ever, ani keby mi platili) a u nás v KE na mestskom kupalisku v parku. Naposledy sme boli v kúpeľoch v HU na wellness pobyte v hoteli, lebo muž má rád sauny a takýto druh oddychu, a ja som si neuvedomila, že tam bude geriatria (a to bol hotel, nie nejaký kúpeľný dom), kde boli takí ľudia (seniori 80 plus), čo prisahám si do tej vody sadli ráno po raňajkách, a vytiahli ich pred večerou. Tam som nedovolila do vody ani malému synovi.