Gynekologický problém
Ahojte baby, na začiatok chcem napisat že pisem anonymne z pochopiteľných dôvodov, keďže sa jedna o chúlostivý problém ktorý riešim už asi zhruba 2 roky a neviem si uz naozaj rady. Mám stáleho partnera, niekoľko rokov, zijeme spolu - na začiatok chcem ešte dodať, že určite nemá nikoho iného ako mna a je k tomu vyšetrovaný u urologa, ktorý mu pravidelne robieva rozne testy a vyšetrenia nakoľko ma urologické problémy dlhodobo. Ja som cca pred dvomi rokmi u seba objavila v okoli intímnej oblasti jednu malinku vyrazku. Neriesila som, keďže bežne som vyhadzana z holenia, mam citlivú kožu… tá vyrážka nebola pri “vchode” ale skoro na vnútornej strane stehna. U gynekologicky som bola v tom čase skoro stále keďže som riesila cystu, čiže všetky rozne vysetrenia atd som mala absolvované, každého pól roka som bola sledovaná. Cysta mi prešla, chvalabohu a som podľa vyšetrení gynekológa úplne zdravá, aj podľa cyto atd. No ale vrátim sa k vyrážke. Gynekologička tomu nejak nevenovala pozornosť keďže bola vyrážka sotva viditeľná. Takto to bolo zhruba rok. Az na konci roka som si začala všímať že sa to nejak rozširuje a už tam mam zhruba 5 vyrážok, viac viditeľných. Ja chodim na prevenciu vždy na konci roka, takze to bol minuly rok v decembri. Povedala som to samozrejme gynekologicke, ktorá mi povedala že sú to molusky a že si ich mam prepichnut, vydezinfikovať a posilniť imunitu. Ale vraj zmiznú časom aj samé ale že keď mi to vadi tak to mam poprepichovat. Urobila mi iba klasické vysetrenia - rozšírenú cytologiu si platím stále + sono, všetko podľa výsledkov je v poriadku. Skúsila som to prepichnut, niektoré išli niektoré nie. Krvacalo to ako slak. Na jar to nejak celé zmizlo a ostala mi zhruba jedna. Volala som samozrejme gynekologicke že na to že sú to molusky, ktore údajne zmiznú aj samé (ako tvrdila) tak to nejak dlho, na čo mi povedala že nech prídem. Hneď sa ma pýtala ci chodim niekde do solarka alebo sauny, čo som odpovedala že áno chodila som predtým, ako mi to celé zacalo. Ona na mna neveriacky pozerala, povedala mi opäť že mam slabú imunitu a mam ju posilnit. No tak som posilňovala imunitu, nechala to tak a samozrejme teraz zas zisťujem že mi tam vznikli nové dalo by sa povedať že vyrastky. To, ci je tento postup lekára normálny riešiť nejdem. To už som dávno zistila že nie, aj pri inych problemoch keď som to riesila. Chcem sa vás len opýtať, je možné že by mohlo ísť aj o HPV infekciu? Alebo máte niektorá skúsenosť s moluskami v intímnych partiách že by ste ich tam mali vyše roka a znova sa vám objavujú nové a nove? Mne sa to celé nezdá. Idem to samozrejme riešiť, chcela by som sa objednať na odstránenie ale budem potrebovať stanovisko naozaj odborného lekára, ktorý sa vyjadrí o čo vlastne ide, keďže nie som si ista ani jedným z tých dvoch ochorení. Viete mi poradiť z vašej REÁLNEJ SKÚSENOSTI, kde mi urobia vyšetrenie a rovno aj odstránenie? Uprednostňujem súkromnú kliniku kde si ma nebudú presadzovať ako horúci zemiak ale kde svoj problem naozaj vyriesim. Ďakujem vám za odpovede a rady.
Ak su to molusky, tak vedia byt svinske. Naozaj sa ich zbavuje tazko. Ako pise baba nadomnou - sup ku koznej alebo aspon k obvodacke
Dievčatá, teraz som riesila kožného pre moju mamu, ktorá ma problémy so začínajúcou psoriazou. Jediný kožný ktory bol ochotný ju zobrať je 30 km daleko, termín o 5 mesiacov…. Dajte mi tip na dobrú kliniku prosím vás
Okolie BA a Senec
Ahoj, neviem zial poradit, ale mne velakrat pomohli v skupine Zdravotnici na MK https://www.modrykonik.sk/group/6796/detail/
Su tam vypisane aj konkretne nicky s lekarskym odborom, tak pripadne skus napisat sukromne niekomu z nich.
Alebo ma este napadla Poliklinika Bezrucova, objednava sa online, plati sa, ale je to novsie zariadenie, zatial len pozitivne odozvy mam aj od inych, sama som ta bola na kolonoskopii.
https://www.poliklinikabezrucova.sk/oddelenie/d...
riesime teraz molusky u maleho, sice nie na intimnych miestach ale teda je to pliaga, museli sme pristupit k tomu, ze mu ich kozna dnes odstranovala chirurgickou lyzickou, lebo zbavili sme sa ich a o dva mesiace zasa nove a rozsirili sa mu (riesime to od maja) - skusali sme najskor molusk a teda moc nefungoval, akurat sme mu jazvicky vyrobili
ja by som to fakt riesila u kozneho, lebo sa toho nezbavis a je to pliaga, tiez by som skusila Bezrucovu ako pise @shogun alebo cez navstevalekara sa mi vzdy podarilo najst relativne v pohode termin, len som si pred objednanim googlila recenzie, drzim paste 🤞🏻
Ďakujem vám pekne všetkým za odporúčanie 🙏🏼
V Pezinku je súkromná kožná Psotova, ona berie bez problémov. Skús jej zavolať

Kľudne chod na kožné, tam to lepšie posúdia aj navrhnú liečbu.