icon

Hemoroid s krvnou zrazeninou: Čo robiť?

9. mar 2024

Ahojte, osoravedlňujem sa za novu temu,prebehla som tu snad vsetky, no nikde nevidim moj pripad.

Pred 5 dnami mi kvoli zapche vybehol hemoroid, nebola to len vonkajsia hrcka, ale rovno naplnena krvou, velka ako bobula hrozna, cervena, ukrutne bolava.
Pred 10. rokmi mi pocas tehotenstva v to to stave pomohol. chirurg, narezal a ulavilo sa.Lenze tento tyzden ma dovolenku, iny ma vziat nechcel.

Bolesti ukrutne, ani sediet,ani stat,ani lezat.Vseobecny lekat mi dal aspon nejake kortikoidne cipky na predpis, jem detralex. Uz to nie je cervene cele, velkost cca rovnaka, ale cca polovica je akoby do modra, podliata krvou. Dnu to nejde vtlacit, vybehne do sekundy spat.

Teraz moja otazka, vstrebe sa to uz postupne same a mozem po kat tyzden na doktora? alebo mam ist radsej na chirurgicky urgent prepuchnut to, nech to nech to vytecie, ak je tam este krv?

Nechcem nic zanedbat.

DAKUJEM za odpovede.

kitycat
9. mar 2024

No sk vydrzis pockaj na svojho, ak nie tak radsej by som sla v pondelok kuninemu. Na urgente by som sa asi obavala, ze to tam mozu hrr hrr a tiez tam mozes dlho cakat kvoli inym urgentom ci ludom so soplikom

Ja asi budem riesit to iste, len moj dr robi len utorky a kazdy parny piatok 😅

egonsk
9. mar 2024

mal by ta vziat akykolvek chirurg, ale ked vybehnes na pohotovost a budes jojkat, tak to tiez raz-dva poriesia, lebo takyto hemeroid je uz aj pre zivot/zdravie nebezpecny. Mne na Kramaroch samotny chirurg povedal, ze ak by sa mi taky spravil, nech neotalam a hned pridem.