Hemoroidy v 21. rokoch
Ahojte, viem, že je tu veľa príspevkov na túto tému, no mám otázku. Mám 21 rokov, nikdy som nerodila a mám vonkajší hemoroid. Pravdepodobne z výšky, keďže na intráku sa nemôžem dobre vykakať (psychika). Chcela by som vedieť, či mi niekedy zmizne ☹ ..kúpila som si Detralex, gél z Dubovej kôry, čapíky Faktu a ešte jednu mastičku. Strašne sa bojím, že mi už ostane ☹ ..v takom prípade si neviem predstaviť ani sex s partnerom 😢 ..Ako na to reagovali Vaši partneri? Môj ma stále podporuje, že to zmizne a že keď nie, tak nevadí, ale mne to bude vadiť. Proste, zmizli Vám už tie hnusné hemoroidy naspäť dovnútra? ☹ Keď si ho skúsim zatlačiť, hneď vybehne naspäť. A to nehovorím o bolesti pri chôdzi 😕 Za každú správu ďakujem.
Biba.
@beatta7 a mala teda konkretne hemoroidy, ano? keby to bolo nieco vaznejsie, tak je to ozaj hrozne, predstav si, ze jej je nieco ine a neposluchne. alebo si to radsej ani nepredstavuj 🙂 niektori ludia si myslia, ze ich vylieci zazracna sila alebo co ja viem co. obcas sa treba spolahnut aj na tie lieky, aj ked nie vsetky uplne funguju tak, ako by mali. vlastna skusenost.
@lucks6 Ale zase nie je liek ako liek. Ja už som sa napríklad presvedčila aj o tom, že nie všetko, čo ti predpíše lekár, ti aj reálne aj musí pomôcť. Už sa mi viackrát osvedčilo, že v lekárni ti takisto vedia veľmi dobre pomôcť/poradiť.
Ale tak ja všeobecne väčšinou idem najskôr smer lekáreň.
Môžem sa spýtať - niekomu sa aj stalo, že vám vznikli aj pred pôrodom? Môže to byť spôsobené samotným tehotenstvom? Myslela som si, že to vzniká väčšinou tým tlakom, ktorý sa vyvíja na konečník pri samotnom pôrode.
@nasasa_1 tak vo vacsine pripadov tiez pocuvam, ze sa vytvorili az po porode, ale tak ako pri vsetkom - aj pri tomto rozhodne existuju vynimky. v tehotenstve sa ti totalne zblaznia hormony, s tvojim telom sa deje kadeco, takze toto by ma teda vobec neprekvapilo 🙂 tebe sa spravili este pocas tehotenstva?
@aneetra tak ale zase si nekupujem vsetko rad radom, co lekarne a obchody ponukaju 😀 zase s rozumom treba. vsetkeho vela skodi. a mozes si to akurat tak este viac podrazdit. potom sa necudujem, ze ti to ani nezaberie velakrat. silou mocou sa to clovek snazi odstranit, pritom je dolezite najprv zacat zvnutra.
@samskia kukni, taketo su, podla mna celkom normalne, taka bezna velkost by som povedala 🙂 ja to uplne chapem, lebo tento problem, co opisujes, som mala asi do 20 tich rokov 😀 potom akoby sibnutim carovneho prutika sa to akosi razom zmenilo a uz som v pohode aj s vacsimi tabletkami. neviem, co sa stalo 😀 mozno to chce len trening 😂 no ale kazdopadne, tieto su ok za mna 🙂
@lealikk Myslím, že tam je to trošička komplikované hlavne zo začiatku tie prvé dni 🙂 Ale do toho sa dostaneš, všetko nájdeš v príbalovom letáku, ale samozrejme to nájdeš aj na internete, keď trošičku pogoogliš 😉 Mamina potom ku koncu brala už len jednu alebo tablety denne. Treba si to riadne preštudovať a nepodceniť to.
@samskia to vobec nie je dobre 😀 ked tak si kludne aj pripomienku nastav alebo co, to nie je predsa ziadna hanba. ak ti to ma pomoct, tak je to ok, ved je to normalne 😉 po par dnoch si zvyknes. a zase tak dlho sa to neberie, takze kym si tak riadne stihnes zvyknut, tak budes mat mozno aj po liecbe 😂
@samskia Jasne, to das. Len hlavne sa na to nevykasli a fakt to ber poctivo 🙂
@samskia Netreba sa hned vzdat, ved nic nie je take, ze by ti dokazalo pomoct hned a zaraz 😉 Kazdopadne, uz to bude len lepsie, aspon si sa odhodlala s tym konecne daco robit, pri vela ludoch je uz len toto fakt ze obdivuhodne.
@veronnica080 tak ale nechapem to celkom 🙂 toto je zrovna diagnoza, ktora trapi strasne vela ludi. pochybujem, ze im je to lahostajne, ved to ovplyvnuje cely ich zivot v podstate. ked nemas zdravie naporiadku, tak je zle uplne vsetko. sama na sebe to vidim, ze to tak je.
@samskia nemyslim si, ze to niekomu moze byt lahostajne 🙂 ale niektori uz proste moznoze aj rezignovali, resp. si teda uz viac nevedia rady. alebo sa proste len boja. kazdy sme iny, pre niekoho je mozno jednoduchsie pred tym zatvarat oci a cakat, kedy to same zmizne.
myslite si, ze je potrebne to dako riesit, ked mam len jeden taky, co vytrca, ale neboli, nekrvaca, nesvrbi ani nic? proste ani neviem, ze ho mam, len ked si ho nahmatam. je vobec potrebne to nejako preliecovat?
@cuvienka Nikto ti nezaruci, ze sa ti to casom nemoze zhorsit alebo ze sa ti nevytvoria dalsie. To, ze ta to neboli teraz, neznamena, ze ta to nebude boliet aj potom.
@zlatkapaps Veď jasné, tiež som to mala na začiatku len také "light", že som tomu nevenovala nejak pozornosť. Proste som si pomyslela, že ako prišli, tak aj odídu a zmiznú samé. Neriešila som to. A potom mesiac-dva na to to začalo bolieť pri potrebe, neskôr aj páliť a dokonca aj mimo wc. 🙈

@sandra_kul niektorych ludi k tomu musis dokopat, vies? 🙂 inak si nedaju absolutne povedat.