icon

Hemoroidy v 21. rokoch

biba95
7. feb 2017

Ahojte, viem, že je tu veľa príspevkov na túto tému, no mám otázku. Mám 21 rokov, nikdy som nerodila a mám vonkajší hemoroid. Pravdepodobne z výšky, keďže na intráku sa nemôžem dobre vykakať (psychika). Chcela by som vedieť, či mi niekedy zmizne ☹ ..kúpila som si Detralex, gél z Dubovej kôry, čapíky Faktu a ešte jednu mastičku. Strašne sa bojím, že mi už ostane ☹ ..v takom prípade si neviem predstaviť ani sex s partnerom 😢 ..Ako na to reagovali Vaši partneri? Môj ma stále podporuje, že to zmizne a že keď nie, tak nevadí, ale mne to bude vadiť. Proste, zmizli Vám už tie hnusné hemoroidy naspäť dovnútra? ☹ Keď si ho skúsim zatlačiť, hneď vybehne naspäť. A to nehovorím o bolesti pri chôdzi 😕 Za každú správu ďakujem.
Biba.

xeonela
17. okt 2023

@sandra_kul niektorych ludi k tomu musis dokopat, vies? 🙂 inak si nedaju absolutne povedat.

beatta7
18. okt 2023

@xeonela len ked su aj ludia, ktori ta nepocuvnu ani ked mas k tomu padne argumenty. proste si idu svoje, maju klapky na ociach a nehladia. takto som sa trapila s mojou maminou, nedala si vobec povedat a doslo to az do takeho stadia, ze musela ist na operaciu.

lucks6
19. okt 2023

@beatta7 a mala teda konkretne hemoroidy, ano? keby to bolo nieco vaznejsie, tak je to ozaj hrozne, predstav si, ze jej je nieco ine a neposluchne. alebo si to radsej ani nepredstavuj 🙂 niektori ludia si myslia, ze ich vylieci zazracna sila alebo co ja viem co. obcas sa treba spolahnut aj na tie lieky, aj ked nie vsetky uplne funguju tak, ako by mali. vlastna skusenost.

nikanu
19. okt 2023

@lucks6 Ale zase nie je liek ako liek. Ja už som sa napríklad presvedčila aj o tom, že nie všetko, čo ti predpíše lekár, ti aj reálne aj musí pomôcť. Už sa mi viackrát osvedčilo, že v lekárni ti takisto vedia veľmi dobre pomôcť/poradiť.
Ale tak ja všeobecne väčšinou idem najskôr smer lekáreň.

aneetra
23. okt 2023

@nikanu Jasne, to je taka prva moznost, tam mna takisto hned nohy vedu 😀 Vsak na to su tam, aby ti poradili, pomohli. Mozno nie vsetko, co ti tam odporucia ti zarucene aj pomoze, ale tak niekomu evidentne pomohlo, preto to tam aj maju.

nasasa_1
24. okt 2023

Môžem sa spýtať - niekomu sa aj stalo, že vám vznikli aj pred pôrodom? Môže to byť spôsobené samotným tehotenstvom? Myslela som si, že to vzniká väčšinou tým tlakom, ktorý sa vyvíja na konečník pri samotnom pôrode.

xeonela
25. okt 2023

@nasasa_1 tak vo vacsine pripadov tiez pocuvam, ze sa vytvorili az po porode, ale tak ako pri vsetkom - aj pri tomto rozhodne existuju vynimky. v tehotenstve sa ti totalne zblaznia hormony, s tvojim telom sa deje kadeco, takze toto by ma teda vobec neprekvapilo 🙂 tebe sa spravili este pocas tehotenstva?

nasasa_1
25. okt 2023

@xeonela Mne nie, sestre. Ale je teda fakt že zúfalá. Už má len pár dní do pôrodu, ale aj tak je to také nepochopiteľné pre mňa.

xeonela
26. okt 2023

@nasasa_1 on by sa sice nemal uzivat pocas tehotenstva, ale ked vravis, ze uz to ma len za par do porodu, tak nech potom vyskusa toto, mne na hemoroidy pomohol. vela veci ohladom zdravia je nepochopitelnych a velakrat aj pre lekarov, to mi mozes verit 😀

ladygina
3. nov 2023

@xeonela no co vsetko som ja poskusala, kym som nan natrafila 🙈 to boli proste muky a neskutocne peniaze vyhodene.

aneetra
6. nov 2023

@ladygina Ked si predstavim veru, ze tie masti, gely a kadejake pripravky na to, nie su najlacnejsie zrovna a kym najdes to, co ti zabera, to moze aj nejaky cas trvat. No nie je to lacny spas. Ale co by clovek pre svoje zdravie nespravil, ze? 😖

simkima
6. nov 2023

@aneetra tak ale zase si nekupujem vsetko rad radom, co lekarne a obchody ponukaju 😀 zase s rozumom treba. vsetkeho vela skodi. a mozes si to akurat tak este viac podrazdit. potom sa necudujem, ze ti to ani nezaberie velakrat. silou mocou sa to clovek snazi odstranit, pritom je dolezite najprv zacat zvnutra.

samskia
6. nov 2023

@simkima ano, jasne, strava je dolezita. hygiena tiez. davam si pozor, ale aj tak si myslim, ze sa to velakrat ovplyvnit neda.

samskia
6. nov 2023

@xeonela tablety? su nejake velke? daju sa v pohode prehltat? s tymto mam ja mega problem 😀 a myslim, ze nie som jedina, aj ked sa mi muz smeje, ale ja to proste neviem. nech robim, co robim, nejde mi to.

xeonela
7. nov 2023

@samskia mne zabral prvy blister, takze mi zvysne zostali, tak ti odfotim, len musim pozriet v lekarnicke 😀 zapatrosili sa mi niekde.

xeonela
7. nov 2023

@samskia kukni, taketo su, podla mna celkom normalne, taka bezna velkost by som povedala 🙂 ja to uplne chapem, lebo tento problem, co opisujes, som mala asi do 20 tich rokov 😀 potom akoby sibnutim carovneho prutika sa to akosi razom zmenilo a uz som v pohode aj s vacsimi tabletkami. neviem, co sa stalo 😀 mozno to chce len trening 😂 no ale kazdopadne, tieto su ok za mna 🙂

lealikk
8. nov 2023

@xeonela a to beries jednu tabletku denne alebo ake je tam davkovanie? 🙂

hapipa
9. nov 2023

@lealikk Myslím, že tam je to trošička komplikované hlavne zo začiatku tie prvé dni 🙂 Ale do toho sa dostaneš, všetko nájdeš v príbalovom letáku, ale samozrejme to nájdeš aj na internete, keď trošičku pogoogliš 😉 Mamina potom ku koncu brala už len jednu alebo tablety denne. Treba si to riadne preštudovať a nepodceniť to.

samskia
9. nov 2023

@hapipa no toto je dalsia taka vec pre mna, v ktorej som taky hotentot trosku 😀 a hlavne zabudam na to, ked mam nieco uzivat. 🙈 aj ked som bola doma, tak bud ma ohladom tohto muz korigoval alebo som si proste zabudla dat. v tomto som expert.

xeonela
10. nov 2023

@samskia to vobec nie je dobre 😀 ked tak si kludne aj pripomienku nastav alebo co, to nie je predsa ziadna hanba. ak ti to ma pomoct, tak je to ok, ved je to normalne 😉 po par dnoch si zvyknes. a zase tak dlho sa to neberie, takze kym si tak riadne stihnes zvyknut, tak budes mat mozno aj po liecbe 😂

samskia
10. nov 2023

@xeonela ale nejako to dobojujem 😀 to dam. uz som aj dlhsie brala lieky, takze toto bude malina. hlavne ich musim mat na linke vylozene, lebo u mna plati, ze zide z oci - zide z mysle 😀

zlatkapaps
13. nov 2023

@samskia Jasne, to das. Len hlavne sa na to nevykasli a fakt to ber poctivo 🙂

veronnica080
13. nov 2023

@samskia Netreba sa hned vzdat, ved nic nie je take, ze by ti dokazalo pomoct hned a zaraz 😉 Kazdopadne, uz to bude len lepsie, aspon si sa odhodlala s tym konecne daco robit, pri vela ludoch je uz len toto fakt ze obdivuhodne.

samskia
14. nov 2023

@veronnica080 tak ale nechapem to celkom 🙂 toto je zrovna diagnoza, ktora trapi strasne vela ludi. pochybujem, ze im je to lahostajne, ved to ovplyvnuje cely ich zivot v podstate. ked nemas zdravie naporiadku, tak je zle uplne vsetko. sama na sebe to vidim, ze to tak je.

1bambinko1
14. nov 2023

@samskia nemyslim si, ze to niekomu moze byt lahostajne 🙂 ale niektori uz proste moznoze aj rezignovali, resp. si teda uz viac nevedia rady. alebo sa proste len boja. kazdy sme iny, pre niekoho je mozno jednoduchsie pred tym zatvarat oci a cakat, kedy to same zmizne.

cuvienka
15. nov 2023

myslite si, ze je potrebne to dako riesit, ked mam len jeden taky, co vytrca, ale neboli, nekrvaca, nesvrbi ani nic? proste ani neviem, ze ho mam, len ked si ho nahmatam. je vobec potrebne to nejako preliecovat?

zlatkapaps
15. nov 2023

@cuvienka Nikto ti nezaruci, ze sa ti to casom nemoze zhorsit alebo ze sa ti nevytvoria dalsie. To, ze ta to neboli teraz, neznamena, ze ta to nebude boliet aj potom.

slavka1988
Autor odpoveď zmazal
dadula_15
20. nov 2023

@zlatkapaps Veď jasné, tiež som to mala na začiatku len také "light", že som tomu nevenovala nejak pozornosť. Proste som si pomyslela, že ako prišli, tak aj odídu a zmiznú samé. Neriešila som to. A potom mesiac-dva na to to začalo bolieť pri potrebe, neskôr aj páliť a dokonca aj mimo wc. 🙈

babina_33
21. nov 2023

@dadula_15 No to uz ozaj nie je dobre, ked ich citis aj inokedy. Moj pripad bol, ze som mala bolesti len pocas rannej rutiny, inak nastastie nie.