icon

Hemoroidy v 21. rokoch

biba95
7. feb 2017

Ahojte, viem, že je tu veľa príspevkov na túto tému, no mám otázku. Mám 21 rokov, nikdy som nerodila a mám vonkajší hemoroid. Pravdepodobne z výšky, keďže na intráku sa nemôžem dobre vykakať (psychika). Chcela by som vedieť, či mi niekedy zmizne ☹ ..kúpila som si Detralex, gél z Dubovej kôry, čapíky Faktu a ešte jednu mastičku. Strašne sa bojím, že mi už ostane ☹ ..v takom prípade si neviem predstaviť ani sex s partnerom 😢 ..Ako na to reagovali Vaši partneri? Môj ma stále podporuje, že to zmizne a že keď nie, tak nevadí, ale mne to bude vadiť. Proste, zmizli Vám už tie hnusné hemoroidy naspäť dovnútra? ☹ Keď si ho skúsim zatlačiť, hneď vybehne naspäť. A to nehovorím o bolesti pri chôdzi 😕 Za každú správu ďakujem.
Biba.

cuvienka
21. nov 2023

@babina_33 ja nemam praveze ziadne bolesti ani pocas dna ani pri tom, tak som pokojna. keby som mala vnutorne, tak by to bolo asi bolestive, nie? teda aspon ja si myslim, ze tie kedze su vovnutri, tak ich rozhodne viac citit.

mirka_a_hrasok
27. nov 2023

@cuvienka To ti skutocne vie povedat asi iba ten, kto ich realne niekedy mal. A podla mna je jedno, ake su a kde su, vedia ta potrapit oboje, ked ich neriesis. Aj vonkajsie su velmi bolestive. S tymi skusenost mam. A uplne ti staci jeden 🙈

samskia
29. nov 2023

@mirka_a_hrasok no ved ono to svrbenie dokonca vie byt este neprijemnejsie ako ked to boli 😖

cuvienka
29. nov 2023

@samskia vsak prave, ze ja velakrat ani obsediet neviem 🙈 a to ani neskryjes pred nikym. este som rozmyslala nad takym tym vykrojenym specialnym vankusom, ale to tiez nie je uplne vyhra a dlhodobe riesenie, takze zrejme je to aj zbytocna investicia 🙈 ani neviem, kolko take daco vlastne stoji.

mirka_a_hrasok
29. nov 2023

@cuvienka To ti akurat tak mozno len ulahci sedenie, kym sa ich zbavis. Aj ked sedis pokojne, tak mas bolesti?

sandra_kul
30. nov 2023

@mirka_a_hrasok mala som ho aj ja a ani s ním to veru nebola žiadna výhra 😀 ono je to len kvôli tomu tlaku, ale inak ti to nijak neuľahčuje ani nezlepšuje tvoj stav. a to mi bolo povedané kadečo, že po dlhšom používaní zmiznú tie hemoroidy aj samé a neviem čo.

loldi2
30. nov 2023

@sandra_kul No tak vďaka vankúšu sa ti nepodarí vyliečiť asi celkom nič 😀

samskia
1. dec 2023

@loldi2 aj take veci sa musia predavat evidentne 😀 ale tak mozno to niekomu praveze pomaha aspon ten tlak na to zmiernit, ked uz nic. ale teda treba to rozhodne riesit aj zvnutra, som si toho vedoma 🙈 jednoducho zacat treba tam a nie kupou takychto veci.

maminecka266
4. dec 2023

a to ste vedeli, ze je dolezite sa po kazdej jednej potrebe nielen spravne utriet, ale este aj riadne umyt? mna by teda zaujimalo, kolko ludi to takto realne zakazdym robi 🙈 hlavne, ked niekedy ani nie je na to cas alebo moznost to vobec spravit. doma nepoviem, to je v pohode, ale inde?

cuvienka
5. dec 2023

@maminecka266 samozrejme, ze to viem, ale tak priznam sa, ze nerobim to uplne zakazdym. 😕 ono proste na to ozaj niekedy nie je cas, aj ked je to potrebne, viem to.

cuvienka
5. dec 2023

ale teda kazdopadne si na to uz davam pozor, snazim sa to nepodcenovat.

evinea
6. dec 2023

@maminecka266 skoda, ze nas toto este rodicia v detstve neucili, vsak? 😀 ale tak stale nie je neskoro si osvojit taketo zdrave navyky aj v dospelosti. neustale o tom citam, ake je to dolezite a pritom je tak malo ludi, ktori to ozaj aj tak robia.

samskia
6. dec 2023

@evinea no a taki, co sa o to pravidelne nestaraju ani taketo problemy nemaju 😂 a ti, ktori dbaju na tu hygienu uplne precizne, tak trpia ako psy. spravodlivost nikde 😂

beatta7
8. dec 2023

@samskia to mas tak 😀 hlavne alkohol prispieva vzniku takychto veci. a vseobecne zle stravovanie, zivotny styl, na ktori si v dnesnej dobe strasne vela ludi nedava pozor, vobec to neriesia a potom to tak aj dopada. zlata zila, nespavost, krcove zily, infarkty a podobne.

veronikaaa46
9. dec 2023

Ahojte, ja vam sem chcem pridat iba taku moju osobnu skusenost a mozno ma aj celkom zaujima, ako to maju ostatni co su uz PO operacii. Som po laserovej operacii cez 3 roky a hemoroidy sa mi zacinaju znova objavovat. Je to sice velmi mierne ale naozaj ta operacie nevyriesi pravdepodobne uplne tento problem.

nikanu
12. dec 2023

@veronikaaa46 Je to tak, operácia tento problém nemusí vyriešiť nastálo. Aj mamine to takto odstraňovali pred pár rokmi, doteraz mala pokoj, ale takisto sa jej znova začali objavovať.

ujaju
12. dec 2023

@nikanu A aj to ide nejako riešiť či už ani nemá nejako energiu na to, čo?

samskia
13. dec 2023

@ujaju a preco by to mala vzdavat? vsak to nie je nieco, co mozes len odignorovat a nechat tak.

nikanu
13. dec 2023

Jasné, že to nenechá len tak, to by som jej ani nedovolila. Áno, síce je to jej zdravie, ale istotne by som jej dohovorila, ak by s tým nemienila nič robiť. Toto sa nesmie podceniť. A ak by mal niekto odvahu to ignorovať, tak by sa po čase istotne zbadal kvôli bolestiam 😉

nikanu
13. dec 2023

@ujaju Áno, poslala som ju do lekárne, tak uvidím, že s čím príde a či vôbec s niečím. 😖

simkima
13. dec 2023

@nikanu istotne jej tam poradia. akoze ci jej to realne hned aj pomoze na prvykrat, to je otazne, ale aspon daco vyskusa a realne s tym aj nieco robi. to je hlavne.

beatta7
14. dec 2023

@simkima dolezite je zacat s tou liecbou co najskor sa da. ked mas jeden-dva, je to este ok. a vonkajsie sa samozrejme aj liecia rychlejsie a lahsie ako tie vnutorne. su aj menej bolestive, ale zase viacej svrbia.

beatta7
14. dec 2023

@simkima a samozrejme, ze jej v lekarni poradia, na to tam predsa su 🙂

nikanu
15. dec 2023

@beatta7 Poradili, jasné. Dali jej na to Devenal, tak dúfam, že už bude lepšie 🙂 A hlavne teda, že ho bude brať pekne poctivo 🙂 Vraj pôsobí dobre na cievy všeobecne a lepšie zaberá, ak sa aj začne viac hýbať, možno by to chcelo aj kompresné pančuchy, uvidíme, ako to pôjde.

hapipa
3. jan 2024

@nikanu Som si istá, že jej pomôže, aj keď neviem teda, v akom štádiu to má, ale mamina bola s hemoroidmi na tom dosť zle, preplakala dlhé mesiace a po užívaní sa jej nesmierne uľavilo. Takže len smelo do toho. Pančuchy neviem prečo spomínaš, nebavíme sa o kŕčových žilách. 😀

nikanu
4. jan 2024

@hapipa Áno, sorry, troška som sa sekla 😀 Lebo má problémy celkovo so žilami a vraj je veľká šanca, že aj kŕčové žily sa jej objavia. Tak jej toto rovno poradili.

babina_33
17. jan 2024

@nikanu No neviem, ci su tie kompresne pancuchy uplne nutnost. Aj teta mala tiez zily dost v zlom stave, ale vobec ich nenosila, nemala to predpisane od lekara. Mozno to uz lekar dopredu vie, ci su prenho vhodne alebo nie, neviem, podla coho sa to prehodnocuje.

samskia
18. jan 2024

@babina_33 a na hemoroidy tiez neexistuju dake stahovacie nohavicky alebo nieco? 😂

hapipa
19. jan 2024

@samskia Tak o tomto teda počujem prvýkrát 😀 😀 To by ti pravdepodobne sťahovalo aj to, čo netreba, ak by také niečo reálne existovalo 😀 Akože by ti to mohlo nejak zle pôsobiť na ženské orgány 😀

mirka_a_hrasok
19. jan 2024

@hapipa Nakolko je to problem, ktory treba riesit zvnutra a zvonka to proste nestaci, tak si myslim, ze keby take daco aj niekto vymyslel, ucinne by to rozhodne nebolo 😉