icon

Hojenie a problémy po cisárskom reze

domcii69
30. apr 2020

Ahojte, mala tu nijaká mamina problém po cisárskom reze? Konkrétne výtok z rany s primesov rany? Ako dlho sa vám to hojilo? Mne už dva dni z toho vyteká väčšie množstvo tekutiny a dávam si to čistiť v nemocnici 😔

yanni
30. apr 2020

No neviem. Ja mam dva cisarske za sebou a nic take som nemala. Bud ti tam nieco zabudli alebo nebolo vsetko tip top ciste alebo mas jednoducho zle hojenie ran.

brana512
30. apr 2020

Ja som rodila v máji minulý rok a problém som mala taký, že prevez čo mi spravili tak mi nastavili pľuzgiere ktoré strašne boleli keď praskli, nebola som zasita ale použili kovové spinky keď som bola na vybratí tak mi povedali ze to je zapálené a musím 2x denne potierat betadine po dobu 10 dni potom to preslo. Prvý sex bol katastrofa a stále to zo začiatku boli. A treba si dať pozor!!! Keď začneš kocikovat nepreháňat to s prechádzkami ja som sa nevedela postaviť z postele neskutočná bolesť v rane

lenull103
30. apr 2020

@domcii69 ja som mala čosi podobne..mala som akútnu sekciu,vyzerala som jak po vojne,celé brucho sama modrina,proste hrôza..po týždni mi vybrali stehy a v ten deň mi praskol vnútorný hematóm a krvácala som..šitie držalo,len mi proste naraz vytieklo veľa starej krvi..a potom som si to asi ešte 2 týždne vkuse čistila betadinom,bola som aj na utz,dostala atb,aby sa mi nezabalili rana...všetko sa krásne za cca 3 týždne zhojilo,nemám žiadne bolesti ani noc,jazva je veľmi pekná,aktuálne cakam druhé

domcii69
autor
30. apr 2020

@lenull103 takže mám rátať s minimálne s troma týždňami hojenia bože 😌... A pohybovala si sa normálne? Dieťatko si nosila na rukach všetko?

lenull103
30. apr 2020

@domcii69 ono to zneje strašne,ale bolo to fajn..2x do dňa som si to čistila a prelepovala,inak som normálne fungovala,po týždni normálna chôdza po schodoch a tak..malého som nenosila,mali sme to trochu ťažšie,4 týždne bol na JiS..ale ja som chodila za ním,kojila,kúpala potom,normálne fungovanie..ale keďže som bola v nemocnici,neskusala som upratovanie a tak..a sex po šestonedelí,samozrejme som sa bála,ale ani to nebolelo..čiže hlavu hore,bude dobre 👍

domcii69
autor
1. máj 2020

@lenull103 a aj ta to svrbelo? Mne to čistia a svrbí ma to neviem zvyčajne rana svrbí keď sa hojí no mne by sa to zatvárať nemalo aby mi to vytieklo von

lenull103
1. máj 2020

@domcii69 mne to vytekalo isto čas a pritom rez pekne držal a hojilo sa..svrbelo trochu,aj okolie,ale nič strašne,nebolo to obmedzujúce..celkovo som bolesti z toho nemala,len sa to dlhšie hojilo a to som mala brucho a ranu strašnú

nel33
12. júl 2021

@lenull103 Ahoj, kde si mala prosím ten hematóm? Mne sa po cisárskom vytvoril na maternici a čakajú ako sa bude správať... Nevieš akej bol veľkosti?

lenull103
12. júl 2021

@nel33 ahoj 🙂no ja som hematóm nemala až takto vnútorne,aspoň neviem teda.ja som mala okolie jazvy samé modriny,čiže ten hematóm bol hneď pod kožou.veľkosť netuším,nikto to neriešil,až kým nepraskol a nevytiekla mi stará krv..ostatne menšie hematomy sa do nejakých 2-3 týždňov po sekcii vstrebali.koľko si po sekcii?

nel33
12. júl 2021

@lenull103 Po sekcii som 2 týždne a s kade ti ta krv tiekla z rany či od spodu? Lebo ja keď si chytím brucho tak na pravej strane mám také zatvrdnuté miesto a že to mám v mieste šitia na maternici...

lenull103
12. júl 2021

@nel33 no mne to vytekalo priamo z rany,kým som mala ešte stehy,tak to držalo a v deň,keď mi vytiahli stehy,tak z ničoho nič som začala krvácať,myslela som,že mi povolilo šitie,ale to držalo,len krv isla von..neviem Ti poradiť,ale verim,že tá dr poriadne posleduju a bude to ok 🙂