Hojenie rany po pôrode

beatrixx123
10. jún 2021

Som 3 týždeň po pôrode a mám ešte jednu ranu čo sa mi hojí a neviem ako ju zahojiť pretože ešte krvacam a keď si dám vložku nalepí sa mi o tu ranu a keď idem na wcko tak to boli keď to musím odlepiť tu vložku s tej rany 🥺 ako to žienky zahojiť ?

pondelok01
10. jún 2021

@beatrixx123 byt co najcastejsie bez vlozky, ked babo spi, alebo je kludne, lez s nim, a daj si pod seba prebalovaciu podlozku. Aby sa rana zahojila, musi byt co najviac na vzduchu.

sasitimi17
10. jún 2021

@beatrixx123 nemáš to nejako zle zošité? Vložka by sa nemala lepiť o ranu 🤷🏼‍♀️
Ja som mala tiež samé štychy ledva som chodila ale pomohlo mi namacanie v repíkovom čaji a veľa krát za deň

miadi
11. jún 2021

Ak kojis -koj po leziacky na boku,, popri tom si vetraj s uterakom a pod nim igelit ( Ja som nemala prebalovaciu podlozku) na posteli. Ked lezis tak menej krvacas .. ak nekojis tak v noci tak spi ,.a ked pojdes na wc vzdy po chod do sprchy a len vodou cistou oplachni. Neviem si predstavit ako sa moze vlozka lepit k rane aj ked son bola 2x šita 45a 30minut 😅Mozno mas tesne gatky ? Ze sa ti to zavrta az tam? A meniš dost casto?

beatrixx123
autor
11. jún 2021

@miadi Už nie tak moc hej snažím sa vetrať stale možno asi tesne lebo keď si to odlepim tak ide mi krv podráždim si to preto sa to nalepí ale keď si mením tak sprcha

lllenuli
11. jún 2021

Mne ešte v pôrodnici moja doktorka poradila oplachovat si ranu rosalginom a naliať z neho aj na vložku...možno by to pomohlo

miadi
11. jún 2021

@beatrixx123 Mozno Skus tie plienky pre dospelych alebo tie vlozky -nohavickove .. nemam stym. Skusenost len viem ze existuju . Mozno by to pomohlo alebo skus mat gatky tak nizsie akoby isli spadnut aby tam bol prazdny priestor medzi nimi a tebou .. aj ked to je take odveci skus to par dni.

luciannka83
11. jún 2021

Ja som to mozno prehanala, no ja som sa sprchovala po kazdom cikani a vlozky som menila tiez po sprche. Balik mi vysiel na 1deň a som bola stale v cistom. Vlozky hlavne tie s bunicinou, nie tie tenke s gelovimi krystalmi.

beatrixx123
autor
11. jún 2021

Teraz sme viac menej doma tak mám šaty cely deň takze vetram a v noci to iste a vyzerá že je to lepsie