Hormonálny profil

felicitab
14. jún 2018

Ahojte žienky. Pred pár rokmi som po necelých dvoch rokoch prestala užívať HAK, nesedela mi a začala som mať viaceré problémy (priberanie, náladovosť a pod.). Vyše roka po ukončení užívania som mala úplne rozhádzaný cyklus, lekár mi spravil hormonálny profil s výsledkom slabá činnosť vaječníkov v druhej polovici cyklu a anovulačné cykly. Užívala som Agnucaston, ten nepravidelný cyklus napravil. Pred zhruba rokom som však opäť začala mať nepravidelný cyklus a hormonálny profil ukázal rovnaký výsledok ako predtým (slabá činnosť vaječníkov v druhej polovici cyklu a anovulačné cykly). Zasa som užívala Agnucaston, hormonálnym prípravkom som sa chcela vyhnúť kým to bude možné. Cyklus sa upravil, avšak trápia ma mnohé sprievodné znaky - značné výkyvy hmotnosti počas cyklu, zadržiavanie vody, problematická pleť. Tiež mám prakticky od začiatku problém s neustálym naberaním hmotnosti, niekedy mám pocit, že priberám aj od pohára vody či pohľadu na jedlo 🙂 Preto by som sa chcela spýtať, či ste sa niektoré, ktorá ste mali nedostatočnú činnosť vaječníkov či anovolučné cykly stretli s podobnými problémami ako ja. Vopred vám ďakujem za každú skúsenosť a poznatok 🙂

milus777
14. jún 2018

Ja som mala zlu cinnost vajecnikov po druhej laparoskopii cysty na vanecniku... Predtym som mala endometriozu. Zalezi ktory hormon ti chyba. Mne najprv progesteron nedostatocne vysoky tak som dlho brala duphaston. Proznaky som mala ako v prechode cize navaly tepla a tak... Neskor som uz ani po duphastone nedostala ms. Hormonalny profil ako zeny v prechode. Uplne nizky progesteron a bohuzial aj estrogen. Diagnostikovana predcasna menopauza a to sa uz liecit neda len doplnat chybajuce hormony. Dr ti povedala ze ako hodnoty z hormonalneho profilu mas zle?

felicitab
autor
14. jún 2018

@milus777 Ahoj, ďakujem za reakciu. Doktor mi nepovedal, ktoré konkrétne hormóny mám nedostatočné, len povedal, že vaječníky pracujú pomalya nedochádza k ovulácii. A keďže som veľmi nechcela riešiť hormonálnu liečbu, neviem, ktoré lieky by mi predpísal.