Lenivé vaječníky

1medvedik1
22. mar 2017

Ahojte. 2 roky som brala HAK, predtým ako som ju užívala som mala menštruáciu nepravidelnú, meškala, vynechala, potom bola dlhšia, kratšia.. S antikoncepciou sa mi to samozrejme upravilo, no pred mesiacom som ju vysadila, nechcela som to už brať.. Teraz mi mal prísť menzes 1x od vysadenia, no neprišiel, len ma spodok bruška veľmi bolel 5 dní, doktor mi včera pichol vyvolávačku a povedal že v roku 2013 mi robil hormonálny profil a že už vtedy boli vaječníky ,,lenivé,, že sa to bude riešiť a že vraj ťažšie otehotniem v budúcnosti ☹ prosím vás mali ste niektorá takýto nepravidelný cyklus? Otehotneli ste napriek tomu? Mám sa obávať? Lenivými vaječníkmi dúfam nemyslel polycystické, neviete? Keďže som menzes mávala.. Prosím poraďte, napíšte ☹ ďakujem za názory, rady.. Hocičo.

bienennest
22. mar 2017

@1medvedik1 Ahoj, po vysedni hormonalne antikoncepcie potrebuje telo nejaky cas pokial sa da zas do rovnovahy a pokial ti nabehne znovu normalny cyklus (u niektorych zien to trva aj 1 rok), po mesiaci je to velmi nepravidelne. Mozes tomu trosku napomoct pravidelnym pitim alchemiky (tato upravuje celkovo cyklus) a tiez mozes skusit pravidelne uzivat olej z pupalky dvojrocnej (existuje aj vo forme tabletiek), ktora ma takisto blahodarny vplyv na priebeh cyklusu. Ak by si ani po roku pravidelny cyklus nemala mat, skus poprosit gynekologa aby ti spravil hormonalny profil. Ohladom lenivych vajecnikov sa najlepsie porad s tvojim lekarom co tym myslel.

1medvedik1
autor
22. mar 2017

@bienennest ja viem že cyklus môže po HAK robiť šarapatu.. No zľakla som keď mi povedal že môžem ťažšie otehotnieť, že veľa párov to tak má..a že už v roku 2013 som vraj mala vaječníky lenivé ☹ chcela som sa ho opýtať, no nemala som odvahu, mala som slzy v očiach z toho že ťažšie otehotniem ☹ tak som sa už nič nepýtala.. Teraz by som sa ho už pýtala no v tem moment som bola z toho hotová..

simca06022011
22. mar 2017

@1medvedik1 neviem preco by prave hak mala byt za touto sarapatou, ved to si mala vlastne aj pred tym.. ;) cize konzultuj "lenive" vajecniky s lekarom aj ten horm.profil.. samozrejme ze pri nepravidelnom cykle niekto moze mat problem otehotniet a mozu to byt aj PCO. Ale je to vsetko MOZE. AJ zdrava zena MOZE mat problem ;)

bienennest
22. mar 2017

@1medvedik1 Ahoj, to ci lahko alebo tazko otehotnies ti lekar nikdy uplne zarucene povedat nevie, takze sa zatial tym nezatazuj a skus dostat doporiadku svoj cyklus. Existuje mnoho parov, kde su obaja partneri uplne zdravi a tiez maju problem otehotniet a ini, ktory maju tazke diagnozy a su vyhlaseni za neplodnich a nakoniec otehotneju prirodzene. S tym si teraz este hlavu nezatazuj, skor sa skus dat do poriadku cyklus, lebo nepravidelny cyklus moze tvoje sance na tehotenstvo samozrejme negativne ovplyvnit.
Pri najblizsej navseteve sa tiez tvojho lekara opytaj, ako to s tymi lenivymi vajecnikmi myslel a co sa da proti tomu urobit aby zas fungovali normalne? Predpokladam, ze kedze ich cinnost je regulovana hormonami, tak je to pravdepodobne reakcia na nejaku hormonalnu nerovnovahu ak nepracuju ako maju.

eliska13
22. mar 2017

@1medvedik1 toto mala moja svagrina.Raz dostala menzes raz nie niekedy aj 4 m nemala jej lekar to riesil vyvolavackami a nakoniec jej dal ATK co bolo uplne zle, lebo samozrejme, ze vsetko bolo umelo riadene.Takze uz pred par rokmi to mal tvoj gyn riesit teraz sa ibs vratilo to, co bol problem predtym
polycysticke su take, ze je tam vajicko a to nepraskne
urcite Ti bude robit hormonalny profil pravdepodobne Ti nejaky hormon chyba ci prevysuje.Otehotniet, ak chces uz babo treba cim skor.Nikto nema carovnu gulu, aby lekar vedel, ze to bude tazke.

1medvedik1
autor
22. mar 2017

@eliska13 a tvoja švagriná otehotnela?
Kamarátka má polycystické, povedala jej to doktorka minule a zato som sa tak zľakla keď povedal že lenivé.. Práve že nepovedal že mi ho bude robiť.. Uvidím čo sa teda bude diať. Ďakujem

1medvedik1
autor
22. mar 2017

@bienennest asi máš pravdu, nebudem sa tým stresovať.. Aj keď po jeho slovách je to ťažké.. Hovoril že sa nemám báť, že to dáme do poriadku, vraj je veľa takých párov, a že bude úprimný ale nedá sa to dať do poriadku samo ☹
Nabudúce sa ho budem pýtať.. Ďakujem 🙂

eliska13
22. mar 2017

@1medvedik1 nie, nema partnera ma po 30 tke.Ale ona sa ani nesnazila
kolko mas rokov?doktor ma urcite plan co spravi len to nenechaj zase na par rokov "spat"

1medvedik1
autor
22. mar 2017

Ja mám 21, bábo zatiaľ ešte nie, študujem, nezarábam takže neplánujem.. Doktor vravel že treba sa skôr posnažiť, no že ešte mám chvíľu čas, myslel to tak že kým som mladá..

1medvedik1
autor
22. mar 2017

@eliska13 odpoveď je ten príspevok nad týmto

eliska13
22. mar 2017

@1medvedik1 tak to mas naozaj cas🙂nebala by som sa zisti Ti z profilu co Ti chyba a budu Ti dodavat umelo hormny a mozn nie je ani chyba v tom nechaj to na doktora