Horúčka a bolesť bruška štvormesačného syna
Ahojte mamičky potrebujem prosím o radu. Môj 4 mesačný synček má teploty a bolí ho bruško. Keď ho kojím hneď zacne tlačit a nemôže sa vykakat. Trošku kaká ale také riedke zelené. Bruško má tvrdé. Teplotu najvyššiu mal 38. Je to kolika?
@lavieenrose u pediatricky som.bola lenzeje taka mudra ze mi povedala ze nevie co muje a poslala.ho na krcne . Na krcnom maju do piatka dovolenku takze tak.
@lavieenrose tosi ani clovek raduunesmie pytat? Ked si pytam radu to neznamena ze som.nebolau lekarky.
V prvom rade mamicky u lekara.som z nim.bola hned ako satoprvy krat prejavilo. Mame taku mudru lekarku ze povedala ze nevie co mu je a poslala ho na krcne,tam maju do stvrtka dovolenku. Bola som.z nim aj na pohotovosti tam mu dali CEFZIL. Jeto uz lepsie. Ked ho kojim je to v poriadku lenze nemam dostatok mliecka tak ho musim aj prikrmovat UM a pri tom mu hned tvrdne brusko takze som vyradila aj UM. Teploty uz nema. A niektore nemusite hned odcudzovat ze sa nestaram alebo co len sy pytam radu a chcem sainformovat ci niekto nemal niecopodobne.
@annagin98
Na problemy s bruskom je najlepsie masirovat, masirovat a masirovst. My sme chodili aj na kojenecke masaze a chvalabohu, ani raz som nemusela do.malej pchat chemiu kvoli brusku.
@annagin98 potom je prispevok najlepsie zacat tym ze s malym som bola u doktorky ta mi tvrdi ze nevie co mu je poslala nas na krcne maly ma teplotu a bolesti bruska neda sa mu kakat a ked kaka tak iba zelene..nestretli ste sa prosim s tym ? a clovek by bol hned v inej situacii ;)
@annagin98 aj od tých ATB môže mať inú stolicu, zabijú nie len škodlivé ale aj prospešné baktérie, bolo by dobré nasadiť aj probiotiká, napr. biogaya, tusim aj linex je v kvapkách pre tak malé deti už si to celkom nepamätám malý má už skoro dva roky, alebo iné čo ti ponúknu v lekárni podľa veku bábätka. Nech ste zdraví, pá 😘
Ešte mi to nedá, proste mne to príde hodne CEZ ak tu niekto píše, že by mali robiť testy zodpovednosti pred rodičovstvo mi a podobne, dá sa kritika napísať aj slušne. Mamička je prvorodička, učí sa na vlastnej skúsenosti ( keď mi opisuje moja mama čo stvarala somnou ako bábätkom sa čudujem, že žijem, jej nemal kto poradiť, mama jej umrela krátko po mojom narodení a svokra jej dávala rady ktoré viac škodili ako boli prospešné,napriek tomu bola aj je úžasná mama a musela na všetko prísť sama). Ak neviete poradiť alebo skritizovať slušne, radšej by som bola ticho. Ja si vždy predstavím moju mamu ako by som odpovedala jej keď bola mladá neskúsená.
@lenadka vies preco som to napisala ? lebo autorka nepisala ze uz bola u doktorky ze dostala instrukcie kt sa jej nepozdavaju..vyznelo to ako keby to bol novy problem a prisla sa poradit sem ....a vies co ? nebola by prva ani posledna...lebo to je taka bezna prax tu na mk
Ak mozem poradit tak mamicka kup kvapky sabsimplex a davaj malemu do kazdedo mliecka plus probiotika biogaja a hned bude malickemu dobre.ja som si toto uzila pri syncekovi a jedine co pomohlo bolo toto.drzim palce
@lenadka a este mamicky co by riesili paralenovym cipkom to je tiez dobra vzorka...
Moja mala bude mat dva roky, narodila sa trosku predcasne a drobna, mala furt problemy s bruskom, bolelo ju, mala reflux, pomaly prospievala. Ked mala tri tyzdne, objavila som kojenecke masaze, skusili sme, prespala v klude cely den a dalsie 3-4 dni ju to drzalo, potom som sa naucila podla maserky masirovat aj ja doma, takmer kazdy den sme sa tomu venovali, zacala krasne kakat. Na masaze sme potom.chodili raz.za dva tyzdne a vela som ju nosila v satke, co tiez pomaha na.brusko. Zvladli sme vsetky bruskove problemy bez stipky chemie, nikdy som jej nedala espumisan, paralan, nurofen a ine zazraky.... vacsinou sa to da zvladnut aj bez toho, len treba skusat aj ine metody, kym do takeho maleho telicka zacnete pchat chemiu... tot moj nazor. Hej, cipok je aplikovany za sekundu, zabere rychlo, ale mne to za to nestoji.
Hlavne ak aj kojis, skus zacat davat vodicku, ak este nepijete. Zvlahci stolicu, malo by to ist lahsie von. A ked dokrmujes UM, tak duplom.
@lenadka a este mi to neda
U detí sa Cefzil používa na liečbu nasledovných infekcií vyvolaných citlivými baktériami:
· infekčné zápaly horných dýchacích ciest, hltana, mandlí, prínosových dutín, stredného ucha;
· nekomplikované infekcie kože, infekcie v oblasti nechtov a vlasov.
pochybujem ze tak malemu prckovy by dali atb bez toho aby mu spravili na pohotovosti crp ...a pani pediatricka evidentne nebola daleko od pravdy podla toho na co cefzil sluzi...takze urcite by babatku pomohli probiotika vsakze...ja nastastie byvam v meste a nemame jedine orl siroko daleko...
@lavieenrose A? Však dieťa malo ATB nasadené keď sem mamička písala, je fakt že okolnosti neodpísala ani to že už u Dr. bola, to však nikomu nedáva právo druhého zhadzovať (hlavne ak nevieme všetko okolo toho). Vyjadrovať a správať sa slušne je normálne nie?
@lenadka normalne je aj napisat A ked pisem najprv B a ziadam o radu ...mne z kontextu nevyplyva ze dieta malo nasadenu atb liecbu ked autorka zakladala diskusiu ...ja si za svojim nazorom stojim..
@lavieenrose no nenapísala som to no a čo to vam nedáva právo má zhadzovať. Som prvorodička nema mi kto poradiť ani pomôcť ani mama ani svokra. Manžel je v práci v zahraničí som sama na všetko, bojím sa som vystresovana preto som len žiadala radu. Napísala som hlavne že čo mu je a nebudem tu vypisovať romany. A ak mi neviete poradiť tak neviem prečo komentujete.
@annagin98
Uplne si pamatam ten pocit, ked som sa ja stala cerstvou matkou, prvorodickou, tak isto bez mamy, svokra daleko (chvalabohu 😀) a ja na vsetko sama, tiez vystresovana, sice muz chodi domov z prace kazdy den, ale ver mi, ze ten v starostlivosti o novorodenca napomocny velmi nebol, ale tak aspon nejaka psychicka opora. Chodila som s malou na pohotovost za kazdu blbost. Niekto by si povedal, ze na co... Ale vies co, nelutovala som ani raz, vacsinou nas tam teda ubezpecili, ze je vsetko ok a isli sme spokojne domov. Ale furt lepsie zbytocne, ako neskoro.
Ale potesim ta, za chvilu toto obdobie skonci. Okolo pol roku uz dieta zacne trosku "komunikovat" a ty sa mu naucis lepsie rozumiet, trosku sa ukludnis a casom prestanes stresovat za kazdu malickost 😉
Ale teda ze si doma uplne sama, ti nezavidim, ale v niecom to ma aj svoje vyhody, vychovas si dieta podla seba, bez toho aby ti do toho kecali.starsie generacie a navyse sa naucis vsetko robit so svojim potomkom, cize neskor nebudes mat take problemy, ze musis ist tam a tam a nema ti ho kto strazit. Ja mozem s malou ist kludne na obed do restiky a vydrzi, pekne sa zahra, je spokojna. Kamosky, ked im mamy/svokry nepostrazia, musia ostat doma. So mnou mala chodi.vsade a este nebol nikde problem. Takze len pevne nervy, coskoro sa to zmeni a aj z teba bude ostrielana mamicka 😉
@lindusss2016 ďakujem vám pekne 🙂
@lindusss2016 cize neskor nebudes mat take problemy, ze musis ist tam a tam a nema ti ho kto strazit. Ja mozem s malou ist kludne na obed do restiky a vydrzi, pekne sa zahra, je spokojna. Kamosky, ked im mamy/svokry nepostrazia, musia ostat doma. So mnou mala chodi.vsade a este nebol nikde problem...prepac ale toto nieje o tom kto ako vychovava to je o tom ze ich deti su zive...poznam moja nevydrzi v detskom kutiku...ak nevybehne do restauracie 10x ani raz...ja si myslim ze nastane problem ked zrazu niekto bude musiet byt s dietatom doma ...ale tiez to zavisi od povahy..lebo dieta moze mat tazko na salame..takze neda sa to skatulkovat..
@annagin98 ja som tiez prvorodicka a ked ide o zdravie dceri moja svokra a mama mi tiez nepomozu navyse som vychovavala dceru prvy rok uplne bez ich pomoci...takze myslim ze vela zien sa moze takto stazovat lebo je ich mnoho...tvoja otazka bola polozena a na tvoju otazku si aj dostala odpoved smer doktor pohotovost od viacerych...a nie je to nezodpovednost neriesit zdrav stav s doktorom? a my sme si to tu maly vycucat z prsta ze ty si behala po doktoroch...
@lavieenrose
Jasne, ze skatulkovat sa neda, vela robi povaha. Moja je tiez strasne ziva, nas uz na pohotovosti poznaju 😝 doma je strasna vymyselnicka, ale myslela som to tak, ze napr.kamoska, ktora ma svokru za rohom a stale jej maleho.nechava (nebol este ani raz v obchode napr.), s nim nemoze ist nikde, lebo len mrnci a s nicim nie je spokojny (doma taky nie je), cize v podstate som tym chcela povedat nieco ako, ze ked si to.dieta od malicka zvykne na cudzie miesta a ze treba aj niekde cakat, tak to potom lepsie zvlada. Ale samozrejme, ze nic neplati na 100%
@lavieenrose áno dostala som odpovede. Viete každý má inú povahu. Aká nezodpovednost? S doktorom som ti riešila takže nezodpovednost to nieje. . Mohli ste sa opýtať či som bola u lekára a nie hneď súdiť. A co vás je do toho či som to napísala či nie veď aj tak ste mi vy nijako neporadili.
@annagin98 ja som vam nemala s cim poradit kedze taketo pripady su na lekara a ja lekar nie som ,lekar hlada priciny ..ja nespravim ani odber stolice ani crp cez modreho konika...(mozno nejaka si tu trufa ked tu uz hadze aj dg)...
Ja som nechcela od nikoho žiadne vyšetrenia. Len som sa chcela opýtať či nemá niekto podobnú skúsenosť. Tak neviem potom načo ste komentovali.
@annagin98 98 je iba cislo ci rocnik narodenia? ak rocnik narodenia,tak vidno ...ja mam slobodu slova ..bohuzial ked je nejaky nazor tebe nevyhovujuci da sa aj ignorovat ;)nabuduce sformuluj svoju otazku jasne,......Ahojte mamičky potrebujem prosím o radu. Môj 4 mesačný synček má teploty a bolí ho bruško. Keď ho kojím hneď zacne tlačit a nemôže sa vykakat. Trošku kaká ale také riedke zelené. Bruško má tvrdé. Teplotu najvyššiu mal 38. Je to kolika?....pytas sa ci je to kolika...nie ci niekto take zazil...a kolike viem toho vela ;)
98 nieje ročník narodenia. A aj keby to bol čo vás do toho. Nikto to tu neriešil a nerieši len vy jedina. Tak si nechajte vás názor pre seba. Fakt mám rada takých zakomplexovanych ľudí čo vedia len kontrolovať, pozerať na chyby iných a podceňovať . Nikomu to nevadilo ako som to napísala len vam. Sndviem prečo ste to zbytočné komentovali.

@annagin98 ako je malému?