HPV - očkovanie a liečba
Prišli mi výsledky a som z toho úplne hotová. Neviem sa s tým vyrovnať , viem že neumieram ale ten pocit že už budem navždy nakazená je hrozný…
Viem že sa to už nedá vyliečiť nikdy ale zaujíma ma , že ak sa dám aj zaočkovať aj to skombinujem s liečbou ktorú mi navrhol Dr., budem ajtak infekčná, nakazim každého ďalšieho sexuálneho partnera ? Momentálne som nezadaná, no neviem si predstaviť , že niekoho spoznám a budem mu musieť oznámiť, že mám pohlavnú chorobu….
@ruzasipova ja som mala hpv pozitívne a už som negatívna 🙂 robila som pre to všetko aby som posilnila imunitu ;)
Je rozdiel či máš hpv-l alebo hpv-h, je to ale ochorenie tak či tak a ktorým môžeš bez problémov žiť celý život, pri tom hpv-l to môže byť nepríjemnejšie ak sa príznaky vracajú, pri hpv-h treba hlavne u ženách častejšie kontroly a odbery ale inak je to úplne ok 😊
Tiez s tym bojujem sice iba od februara ,ale momentalne sa sustredujem na posilnenie imunity,ziadne gely a čipky na 3mes nepouzivam zatial..v novembri idem po polroku na pretestovanie a uvidim a podla toho sa zariadim...momentalne citam ohladom jedneho lekara Milan Pravda v Liptovskeho Mikulasa,ze sa on venujete aj ohladom HPV a planujem ho vyskusat...Mne gynda zase povedala,ze HPV virus trva aj 15 rokov ,kym pride do najhorsieho stadia,ale zase ma pacientu,co za 3roky sa jej enormne pohorsilo a musela podstupit operaciu atd a ockovanie...
Ja mám 40 r a o tom že mám HPV viem ca 20 r. Nikdy za ten čas problémy neboli, pred 2 r som mala zlé cyto výsledky bola som na konizacií a teraz všetko ok. Akurát od minulého mesiaca som začala užívať indonal 3c
Baby a viete prosím niekto odpoved na moju otázku ? Či budem do konca života infekčná a budem musieť každému partnerovi povedať že mám pohlavnú chorobu?
Infekčná asi ano, záleží ktorý hpv máš mne hovoril lekár že hpv-h sa nedá odstrániť a oznamovať to partnerom nad týmto som sa v živote nezamýšľala nikdy som to neoznamovala, hpv-h ohrozuje hlavne ženy než mužov
@kikus7 ja som to ešte pred rokom nemala. Teda nevyšlo mi to vo výsledkoch. Mala som dlhoročný vzťah. Takze to oznámim len bývalému.
@alenamihal dobrý večer.
Len by som sa Vás chcela opýtať, či ste vyskúšali toho lekára M. Pravdu ohľadom HPV?a ak áno, aká je Vaša skúsenosť... Dakujem
@lenique ešte nie …ešte potrebujem ísť na pretestovanie po polroku ku gynekologicke či sa niečo zmenilo …

HPV vie telo zvladnut. Mne doktorka vravi, zevraj sa to da vyliecit uplne. Mne to skor pride ako herpes. Mame to v tele, ale vo forme, ze neskodi a neprenasa sa. A ked je velmi oslabena imunita, tak aa spusti. Ale to je len moj nazor, ako pisem, moja gynekologicka tvrdi, ze som sa vyliecila uplne.