icon

HPV - očkovanie a liečba

11. aug 2022

Prišli mi výsledky a som z toho úplne hotová. Neviem sa s tým vyrovnať , viem že neumieram ale ten pocit že už budem navždy nakazená je hrozný…
Viem že sa to už nedá vyliečiť nikdy ale zaujíma ma , že ak sa dám aj zaočkovať aj to skombinujem s liečbou ktorú mi navrhol Dr., budem ajtak infekčná, nakazim každého ďalšieho sexuálneho partnera ? Momentálne som nezadaná, no neviem si predstaviť , že niekoho spoznám a budem mu musieť oznámiť, že mám pohlavnú chorobu….

ruzasipova
11. aug 2022

HPV vie telo zvladnut. Mne doktorka vravi, zevraj sa to da vyliecit uplne. Mne to skor pride ako herpes. Mame to v tele, ale vo forme, ze neskodi a neprenasa sa. A ked je velmi oslabena imunita, tak aa spusti. Ale to je len moj nazor, ako pisem, moja gynekologicka tvrdi, ze som sa vyliecila uplne.

noami12
11. aug 2022

@ruzasipova ja som mala hpv pozitívne a už som negatívna 🙂 robila som pre to všetko aby som posilnila imunitu ;)

kris_tin257
12. aug 2022

Je rozdiel či máš hpv-l alebo hpv-h, je to ale ochorenie tak či tak a ktorým môžeš bez problémov žiť celý život, pri tom hpv-l to môže byť nepríjemnejšie ak sa príznaky vracajú, pri hpv-h treba hlavne u ženách častejšie kontroly a odbery ale inak je to úplne ok 😊

alenamihal
12. aug 2022

Tiez s tym bojujem sice iba od februara ,ale momentalne sa sustredujem na posilnenie imunity,ziadne gely a čipky na 3mes nepouzivam zatial..v novembri idem po polroku na pretestovanie a uvidim a podla toho sa zariadim...momentalne citam ohladom jedneho lekara Milan Pravda v Liptovskeho Mikulasa,ze sa on venujete aj ohladom HPV a planujem ho vyskusat...Mne gynda zase povedala,ze HPV virus trva aj 15 rokov ,kym pride do najhorsieho stadia,ale zase ma pacientu,co za 3roky sa jej enormne pohorsilo a musela podstupit operaciu atd a ockovanie...

stellarstar
12. aug 2022

Ja mám 40 r a o tom že mám HPV viem ca 20 r. Nikdy za ten čas problémy neboli, pred 2 r som mala zlé cyto výsledky bola som na konizacií a teraz všetko ok. Akurát od minulého mesiaca som začala užívať indonal 3c

autor
12. aug 2022

Baby a viete prosím niekto odpoved na moju otázku ? Či budem do konca života infekčná a budem musieť každému partnerovi povedať že mám pohlavnú chorobu?

kikus7
Autor odpoveď zmazal
stellarstar
12. aug 2022

Áno to je to iste keby si mala HIV to musíš tiez oznamovať chlapovi

kris_tin257
12. aug 2022

Infekčná asi ano, záleží ktorý hpv máš mne hovoril lekár že hpv-h sa nedá odstrániť a oznamovať to partnerom nad týmto som sa v živote nezamýšľala nikdy som to neoznamovala, hpv-h ohrozuje hlavne ženy než mužov

kikus7
Autor odpoveď zmazal
autor
12. aug 2022

@kikus7 ja som to ešte pred rokom nemala. Teda nevyšlo mi to vo výsledkoch. Mala som dlhoročný vzťah. Takze to oznámim len bývalému.

kikus7
Autor odpoveď zmazal
domiklik
13. aug 2022

Moja zlata, 85% sexuálne aktívnej populácie má túto "po hlavnú chorobu"

autor
14. aug 2022

Tak mám typ 52 😒

lenique
1. feb 2023

@alenamihal dobrý večer.
Len by som sa Vás chcela opýtať, či ste vyskúšali toho lekára M. Pravdu ohľadom HPV?a ak áno, aká je Vaša skúsenosť... Dakujem

alenamihal
2. feb 2023

@lenique ešte nie …ešte potrebujem ísť na pretestovanie po polroku ku gynekologicke či sa niečo zmenilo …