HPV očkovanie - skúsenosti a názory na konizáciu
Ahoj chcela by som sa s vami poradit druhy rok po sebe mi vyskocili pri HPV onkogeny 16 a 18... prvy rok som absolvovala kolpostopiu, tento rok mi vyslo uz zle aj sklycko. Musela som ist na konizaciu. Vysledky s konizacie boli v poriadku na kontrolne sklycko mam ist o 6 mesiacov. No momentalne ma lekarka tlaci do ockovania.... nie som zastanca ockovani nakolko aj tak mozem dostat bohuzial dostat rakovinu krcku. Napiste mi ptosim vase nazory ktore zazili zle vysledky dakujem.
Ja som bola na tom tak ako Ty a očkovať som sa nedala a ani nedám... Taktiež mi to navrhla moja gynekologička, ale odmietla som ... Potom som bola na inej klinike riešiť iný problém, čo sa týka gynekologie a tam mi gynekológ povedal, aby som sa očkovať nedala 🙂
@nikoleta999 a to ty stale vychadzju pri hpv onkogeny 16 a 18? Uzivas na to nieco ja vobec neviem co mam robit....
@lisymbia prosim ta a to si kolko rokov po ockovany ? Hpv ti uz nevychadza pri kontrole?
Ja som po operácií mala HPV už negatívne
@nikoleta999 ja som po konizacii bola len na kontrole a mam ist na sklycko v auguste a aj hpv hned doktorka ze si mam dat urobit. Naposledy som platila za to HPv 25 e to teraz asi zasa budem a za sklyvko by som nic nemala platit nie?
Hpv ockovanie je to najlepsie co pre seba mozes v tomto pripade urobit. Je kopec vedeckych poznatkov, ktore hovoria za. Nie je dovod vahat.
Ja mam po konizacii, mala som po nej opäť zle vysledky a na odporúčanie aj obvodného aj onko som sa dala zaočkovať. Tretiu som nestihla lebo som otehotnela ale pomohlo to, mám teraz dobre vysledky
Co je to sklycko?
@stanulienkat sklycko je to co ti berie gynda vzorku na preventivke ... Dufam ze som to napísala spravne ja to tak chapem.
Ja som tiez po konizacii. Tlacili ma do ockovania, nedala som sa.
Je to uz 14 rokov od konizacie a stery mam odvtedu vzdy v poriadku.
A chcem povedat, ze ti uplne rozumiem. Ja vobec nie som proti ockovaniu, ale ked ma efekt a to je, ked sa preockuju panny a panici, ktori nikdy neprisli do styku s HPV.
Velmi som vahala vtedy, ale vela som studovala, zistovala, pytala sa na nazory lekarov a rozhodla som sa ja osobne nedat sa. Ale je to na tebe.
Sklíčko...asi mam slabu predstavivost😁
Ahoj, ja len moja skúsenosť: 2020 konizácia, kyretáž 2x, očkovanie Gardasylom( sú to 3 vakcíny, vtedy dokopy 1300€)....následne každý rok, zlé výsledky, brutálne krvácanie, stále kyret, rekonizácia, termoablázia, dilatácia......až minulý rok v lete všetky zákroky v jednom, to bol tuším august a december 2024, totálna hysterektómia. Lebo muselo, lebo očkovanie absolútne nepomohlo, lebo aj tak......mám síce 35, našťastie mám dieťa..... len som trpela, aj tak to dopadlo ako dopadlo. Žiaľ, u nás to bolo aj v rodine, vybuchlo to pomerne rýchlo.....bola to jediná možnosť. Ak nemusíš, nedaj sa.......Nikdy by som neurobila tú istú chybu. Hrozne to ľutujem. Je to strašné svinstvo. Zas nikoho neodsudzujem, každý človek má iný organizmus. Každopádne skoré uzdravenie a nech ti to dopadne dobre, akokoľvek sa rozhodneš...🙂
@simona3010
Ja mam 2 deti a podviazane vajecniky nakolko mam cukrovku a tehotenstva boli velmi komplikovane. A od posledneho tehu vkuse zle Hpv... doktorka ma strasi ze mam 35 ze urcite ockovat... nechcem sa hlavne ockovat lebo presne ako pises dostat rakovinu krcka aj tak mozem a presne ked som sa to opytala lekarky zacala bla bla od veci.... v rodine zatial nic sme take nemali tak dufam ze ani nebude, ale mam respekt a aj trosku strach....
Verim ti, aj ja som sa tak strasne bala, ze az teraz sa bojim...aj ked sama neviem preco........🙂)) nedaj sa ockovat pokial nemusis,....prajem ti skore uzdravenie.....a pozitivna mysel, to je zaklad.......

Ja som sa očkovať dala, prečítala som si veľmi veľa odborných článkov na túto tému 😊