Hrčka v prsníku - obavy z výsledkov
Ahojte, v pondelok som bola na kontrolnom sone, povedali ze sa mi to zväčšilo o 22mm. Po prvom sone tvrdili ze to vyzerá ako tukový uzlík, FIA, no v pondelok mi napísali do papierov BI RADS 4 c, včera mi robili biopsiu. Strašne sa bojím toho najhoršieho. Mam dve malé deti, majú len mňa. 😪
Dúfam, že to dopadne dobre. Kedy budeš mat výsledky?
@cecilia29 do 2 týždňov. Veľmi sa bojím keďže sa to tam zmenilo 😪 pred tým som mala BI RADS 3 a teraz po pol roku takto
@cecilia29 do 2 týždňov. Veľmi sa bojím keďže sa to tam zmenilo 😪 pred tým som mala BI RADS 3 a teraz po pol roku takto
@klorusova5 počkaj na výsledky, ver...držím Ti silno päste 🙏
Ja som onkopacient už skoro 3 roky, ak by Ti pomohlo si popísať..
@suve99 tak ja už si hovorím aj keď mi majú vziať prsník cely nech, len tu chcem byt ešte pre moje deti. Pred dvoma rokmi som začala bojovať s tetaniou, panickymi atakmi. Bola som šťastná ze ja konečne cítim skvelé, plná energie, že mi nebýva zle. A teraz toto 😪 .. no môžme pomôže si popísať
presné výsledky budeš mať až po rozbore, zatiaľ buď v kľude. nevyzerá to na závažnú diagnózu, max zdurená uzlinka, alebo lymfatická uzlina. nemáš to v prsníku.
Sestra mala tiež zvacsijuce hrcky, neohranicene. Prednostne ju vzali na biopsiu a všetko v poriadku. Teda nie je to nádor. Verím, ze to bude aj tvoj prípad. Budem na teba myslieť
@suve99 tak ja už si hovorím aj keď mi majú vziať prsník cely nech, len tu chcem byt ešte pre moje deti. Pred dvoma rokmi som začala bojovať s tetaniou, panickymi atakmi. Bola som šťastná ze ja konečne cítim skvelé, plná energie, že mi nebýva zle. A teraz toto 😪 .. no môžme pomôže si popísať
@klorusova5 nestresuj, počkaj na vysledky biopsie, je zbytočné dopredu stresovať, i keď viem ze to nejde.
Zo Sona nejde určiť o co sa presne jedna, narástlo to, Prero z birads 3 napísali birads 4 to je všetko.
Co ti povedali na Sone?
@klorusova5 nestresuj, počkaj na vysledky biopsie, je zbytočné dopredu stresovať, i keď viem ze to nejde.
Zo Sona nejde určiť o co sa presne jedna, narástlo to, Prero z birads 3 napísali birads 4 to je všetko.
Co ti povedali na Sone?
@mk22 na sone mi nič konkrétne nepovedali, len že urobia biopsiu lebo to narástlo. No a na biopsii povedali len že podľa výsledkov sa bude vedieť čo ďalej s tým. No mňa vystrašilo to označenie BI RADS 4c a keď to tak dlho pozerala dôkladne. Ale v októbri to bolo obojstranne a narastla len hore, dolné nenarastlo nič
@mk22 na sone mi nič konkrétne nepovedali, len že urobia biopsiu lebo to narástlo. No a na biopsii povedali len že podľa výsledkov sa bude vedieť čo ďalej s tým. No mňa vystrašilo to označenie BI RADS 4c a keď to tak dlho pozerala dôkladne. Ale v októbri to bolo obojstranne a narastla len hore, dolné nenarastlo nič
@klorusova5 bud v kľude, zbytočné sa stresujes, nemáš výsledky z biopsie, tie sú presne.
Ja som mala do 10dni výsledok.
@suve99 môžem sa ťa prosím spýtať, mala si bolesti prsníka či bradavky? (Ak chceš tak súkromne) Ďakujem
@gubcikova nemám bolesti ani bradavky. Ja kebyže si nenájdem hrčku vôbec neriešim nič. A prsníky ma akurát pred menštruáciou bolievaju ale to je asi bežné
@klorusova5 ja som si našla hrče a mám bolesti bradavky a prsníku nad dvorcom. Čakám kedy príde MS aby som išla na sono
@klorusova5 ja som si našla hrče a mám bolesti bradavky a prsníku nad dvorcom. Čakám kedy príde MS aby som išla na sono
@gubcikova určite si ich daj pozrieť, objednaj ssa
@gubcikova ja som v pondelok mala pred MS,a povedala že to na sone nevadí. Lebo cely ten pol rok som mala pocit ze pred MS akoby som tu hrčku mala viac opuchnutu
@gubcikova ja som v pondelok mala pred MS,a povedala že to na sone nevadí. Lebo cely ten pol rok som mala pocit ze pred MS akoby som tu hrčku mala viac opuchnutu
@mk22
@klorusova5 mne povedala že v deň keď mi začne MS jej mám volať a do 10dni mi dá termín
@suve99 môžem sa ťa prosím spýtať, mala si bolesti prsníka či bradavky? (Ak chceš tak súkromne) Ďakujem
@gubcikova nie, hrčku mi nahmatala až gynekologička pri ročnej prehliadke... poslala ma na sono, bolo mi povedané, že kontrola o pol roka zase sono...po pol roku to malo rýchly spád...sono, biopsia - výsledky zhubný nádor......... bude to už 3 roky o chvíľu...kto to o mne nevie, ani netuší 🙂 ..
@mk22
@klorusova5 mne povedala že v deň keď mi začne MS jej mám volať a do 10dni mi dá termín
@gubcikova budem držať palce aby vám to dobre dopadlo. Ale vás bolí ta hrčka?
@gubcikova nie, hrčku mi nahmatala až gynekologička pri ročnej prehliadke... poslala ma na sono, bolo mi povedané, že kontrola o pol roka zase sono...po pol roku to malo rýchly spád...sono, biopsia - výsledky zhubný nádor......... bude to už 3 roky o chvíľu...kto to o mne nevie, ani netuší 🙂 ..
@klorusova5 áno bolí ma prsník v tej oblasti aj na dotyk, aj chrbtica 😔
@suve99 ja práveže nahmatala a dosť väčšiu.
@klorusova5 áno bolí ma prsník v tej oblasti aj na dotyk, aj chrbtica 😔
@suve99 ja práveže nahmatala a dosť väčšiu.
@gubcikova chrbtica aj mňa bolieva ale prsník na dotyk nie
Sestra mala tiež zvacsijuce hrcky, neohranicene. Prednostne ju vzali na biopsiu a všetko v poriadku. Teda nie je to nádor. Verím, ze to bude aj tvoj prípad. Budem na teba myslieť
@cecilia29 tak dnes volali o výsledky mi, a ze dopadli dobre. V piatok idem si pre nich tak som zvedavá ze co to tam vlastne mam
@cecilia29 tak dnes volali o výsledky mi, a ze dopadli dobre. V piatok idem si pre nich tak som zvedavá ze co to tam vlastne mam
@klorusova5 to je super správa...potešilo ma to 🙏
@klorusova5 super. Teším sa, sestra mala papilomi
@klorusova5 Teším sa s tebou. Ja idem vo štvrtok na sono tak som zvedavá.
@klorusova5 Teším sa s tebou. Ja idem vo štvrtok na sono tak som zvedavá.
@gubcikova držím palce
@klorusova5 super. Teším sa, sestra mala papilomi
@cecilia29 no som zvedavá čo to bude.
@klorusova5 bola som na sone, že ona tam nič nevidí. No mňa prsník a bradavka stále bolí tak neviem. Vraj tu hrču mám žľazy
@klorusova5 a práve kde minulý rok bolí nálezy BIRADS2 ani nekontrolovala
@gubcikova mne vždy pozerala na sone oba prsníky, asi by som skúsila ísť inam na sono
@gubcikova a kde si bola na sono ? Nepýtala si sa na MR ?
@gubcikova mne vždy pozerala na sone oba prsníky, asi by som skúsila ísť inam na sono
@suve99 Však v nemocnici. idem v utorok gynekológovi, lebo keď som bola dva týždne dozadu sa mu nezdalo niečo . Takže čakám kedy skončí MS a mám hneď prísť. Tak mu poviem nech dá mamografiu.
@klorusova5 neviem bola nejaká divná doktorka, prišla som tam sestrička teda že vyzliecť ľahnúť a lekárka si pozerala na telefóne FB . Ležala som tam kým si ona dopozerala tak 2 minuty hola. Vôbec nepozrela predchádzajúci nález, to som zistila keď mi podávala nový papier a hovorím jej že aj tie predchádzajúce a ona že aha a kde sú 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ Pýtala sa čo má trápi tak som jej povedala, kukla pravú podpazuchu a kúsok z prsa.
Ľavé prebehla tam kde má bolí, že nič nevidí a že to sú určite žľazy.

Dúfam, že to dopadne dobre. Kedy budeš mat výsledky?