Hrčka v pysku ohanbia

bbbbbbbbb
11. máj 2020

Ahojte babule. Už asi 3 roky mam hrčku vo vonkajšom pysku ohanbia. V poslednej dobe ma dosť straší. Niekoľko razy som na to upozornila moju gynekologičku ktorá nad tým iba mávla rukou, že je to ok. Keď som sa jej naposledy spýtala, že o čo vlastne ide tak povedala, že môže ísť o uzlinu alebo nejaké cievne klbko alebo hocičo iné. Že keď mi nerobí problémy, tak je to ok. Nejako ma to neukludnilo, nakoľko teda asi ani ona nevie o čo ide. Mám to tam síce už 3 roky, ale myslím , že to trošku podrástlo za ten čas i keď asi nie o veľa. Má okolo 1 cm a je v hornej časti pysku na pravej strane tak hlbšie. Je pohybliva a zdá sa mi taká mäkšia akoby naplnená aj tekutinou ale tým si nie som úplne istá a i keď je pohyblivá dosť ale viem, že jednou časťou tou spodnou je akoby prichytená o vnútro. Neviete o čo by mohlo ísť? Máte niektorá niečo podobné. Nedávno som si aj všimla uzlinu zväčšenú na stehne tak ma to aj vystrašilo , že či to nemá nejaký suvis.

len_nig
11. máj 2020

Skúsenosť nemám, ale pre svoj osobný kľud by som isto išla na vyšetrenie inej doktorke. 😊

tripetta
11. máj 2020

Zvláštne, že to máš tak dlho, bolo by dobré ísť k inému lekárovi. Mne to vždy zmizlo rýchlo a samé, stalo sa mi to asi 3x za život. Celkom ťa chápem, že si vystrašená.

vejuska23
11. máj 2020

Mne sa to urobila v čase keď som mala veľa stresu a vyčerpanie. Potom to samé zmizlo

bbbbbbbbb
autor
11. máj 2020

Akoze ja som stresový typ dosť, ale nemyslím, že by to bolo od stresu. Veľmi ma veru neukludnili tieto odpovede. Mala by som asi navštíviť inú lekárku i keď 3 roky už sú dosť dlhá doba, čiže ak to je niečo nedobré ani nechcem vedieť, aké to môže mať následky :/

zuzankkaa1
11. máj 2020

@bbbbbbbbb podla mna je to tukova hrcka. Praveze ak by to bolo nieco vazne,za 3 roky co si to neriesila by si tu uz nebola. Ved aj dr ti povedala ze to neni vazne. Nie je to vyrazka,je to tuk,preto to nemizne

seahorse27
11. máj 2020

Podla toho, ako to opisujes, by to najskor mohla byt tukova hrcka. Ale pre klud tvojej duse, si to daj pozriet aj inemu lekarovi.

viera77
11. máj 2020

Tiež takú mám, už pár rokov, gynekologička o nej vie...možno tuková hrčka, uzlina alebo kŕčová žila, kedže tých mám na nohách až-až a je možné, že aj v tej oblasti, kedže ich mám aj v hornej časti stehien. Ale nebolí, nemení sa, neriešim.

soldi
11. máj 2020

ked mas nieco 3 roky a nemeni sa to ziadne vyrazne, tak skutocne by si mohla verit svoje dr, ze nepojde o nic vazne 🙂 pravdepodobne tukova hrcka alebo cysta.
ono zas ti dr nie su uplne blbi, a ked s niecim robia cely zivot, tak to vacsinou poznaju 🙂
ale vsak ak Ta to tak velmi mata, tak si vypytaj nech Ti to pozrie sonom, alebo chod ako samoplatca ( u nas to stoji 20€).

kylie1983
13. máj 2020

Aj ja mám nieco take, pohyblivé, asi od puberty 🙂 Podľa mna mozes byt v klude, mne to nikdy problem nerobilo, nemení sa to, a to mám druhý porod pred sebou 🙂

jajka78
24. máj 2020

Toto mám asi i ja. Tiež som.myslela či to nie je pruh keďže mám slabinovy či nemám.daco podobne i nižšie.lebo gynekológ že to je krcova žila.mam i kŕčové žily a hemoroidy mávam. Dal mi na mesiac detralex.beriem 10 ty deň ale žiadna zmena.mne keď si ľahnem sa schova.stojim vyvezie von.Idem na sono v júni.som.zvedava co povie cievny dr.mne sa to objavilo cca 3mesice dozadu. Ale od pôrodu spred 12 rokov mám s hemoroidmi a žilami problemy

zuzankkaa1
30. sep 2022

@bbbbbbbbb ahoj, ako si dopadla s tou hrckou? Vies co to nakoniec bolo?
Dakujem

januska41
11. nov 2023

@jajka78 môžem sa spýťať ako ste dopadli po kontrole? čo to bolo?