icon

Hygiena počas stanovania

luli32
17. júl 2023

Ahojte, na budúci týždeň sa chystáme s partiou na stanovačku, ktorá bude trvať týždeň a pol. Plánujeme cestovať a stanovať na miestach, kde sa nám to bude najviac páčiť. Znie to ako super dobrodružstvo s množstvom zážitkov. Ja sa na to veľmi teším, ale pravdupovediac idem na takúto stanovačku prvý krát, a keďže nebudeme v žiadnom kempingu neviem si predstaviť ako to bude s hygienou. Nikto z partie to nerieši a ja nechcem byt práve tá, ktorá to bude cele rozoberať. Viete mi niekto poradiť ako je to s toaletou, sprchovaním či holením? 🙈🙈 To sa celý týždeň a pol nebudem holiť ani osprchovať? 🙈🤭 Ďakujem za akúkoľvek radu, ako túto časť dobrodružstva pod stanom prežiť. 🤣🤭

rachel36a
17. júl 2023

@luli32 holit sa nemusis, umyjes sa v potoku...max niekde na pumpe sa da aj osprchovat...to je caro cundrov...

lamonita
17. júl 2023

Kempingova prenosná sprcha. Niektore majú aj solarny ohrev. Skus pogooglit

7miriam77
17. júl 2023

@luli32 my stanujeme každé leto a všetky areály majú sprchy, wc na dobrej úrovni s teplou vodou a aj zrkadlami 🤣. Stanova akcia je top

7miriam77
17. júl 2023

...a mimo kempingu sa dá zastaviť na benzinkach....🍀

tinkavvv
17. júl 2023

No asi budu v divocine, nie v kempoch. Inak by sa nepytala.
A autorka, normalne potok a ides 🙂

viestta
17. júl 2023

Viete o tom, že stanovanie vo voľnej prírode je zakázané?

rachel36a
17. júl 2023

@viestta stsnovanie je zakazane len v tretom a vyssom stupni ochrany...inak sa moze stanovat...

emma2782
17. júl 2023

My takto chodíme motorkou po svete a ver, že to stojí za to🙂 na pumpe sa zastavíte cestou alebo niekde vo voľnej prírode vo vode

veselo_neveselo
18. júl 2023

Popytaj sa niekoho skusenejsieho zo skupiny, ako to riesia. Ja by som isla pripravena takto:
So sebou lahko odburatelny toaletak. (Klasicky sa bude rozkladat dlllho, ked vas bude viac, bude cele miesto posiate toaletakom este tyzdne potom, co odidete.) Lopatku (na zakopanie hovienka) - aby ti po vas nestupali rovno do hovien ked tam pridu.
So sebou bio odburatelne mydlo/sampon, pre pripad ze sa budete umyvat v potoku. (Klasicke saponaty, sampony a podobne veci vedia velmi skodit rybam, celemu potoku.)
Zasobu vlhkych utierok, idealne iba tych s vodou, ziadne parfemy ani ine latky v nich - tieto pre pripad, ze ani ten potok nebude, tymi sa osviezis ked bude treba.
Na holenie zabudni, netreba nic.
Vezmi si par takych outdoor uterakov, rychlo schnu a su skladne.

jesenzima
18. júl 2023

Ak budete úplne v divočine, mimo civilizáciu, jedine potok, jazero, vlhčené obrúsky ... Inak sa da osprchovať na niektorých pumpach, v niektorých kempoch, ak si zaplatíš, majú tiež možnosť len sa osprchovať ..holenie vyries pred stanovačku tak, že si oddepiluj chlpy voskom 😃 a nie všade môžete stanovať, na to myslíte tiež ...