icon

Hyperandrogenizmus

faithandhope
6. mar 2014

Milé snažilky 🙂
Chcela by som sa opýtať či niektorá z vás nemá diagnozu, resp. problém - Hyperandrogenizmus. Prvykrat mi to oznamili asi pred dvoma rokmi s tým že "to nič" antikoncepcia to napravi, po roku a pol ked som ju vysadila, nič, ziadna menstruacia len sem-tam ,takže HAK teda nezabrala 🙂 Zostala som tak kde som bola. Lekárka, endokrinologicka mi povedala že ma nechce strašit ale zeny s touto diagnozou maju problemy s otehotnenim, následne mi vymenovala cely ten proces od stimulacie vaječnikov až po (možno) umele oplodnenie a ja som takmer spadla zo stoličky (som dosť mladá na tuto diagnozu ale veď choroba si nevyberá podľa veku 🙂 ) a nie je to práce potešujúce ak si chcete nájsť nejakú perspektivu do budúcna s touto diagnozou na krku. No čo už.. som ale večny optimista a verím že všetko sa dá.Štítna žlaza je v poriadku no hormony su riadne zmixované. Teraz som bola na odbere zas, uvidi sa čo, a nasadi sa nejaka liečba. Ma niektorá podobné skusenosti? Aby som vedela čo ma zrejme čaká. Viem, že písať do diskusií asi problém nevyrieši, ani som to doteraz nerobila ale je fajn ak niekto poradí resp. mierne povzbudí. 😖
Držim vam všetkym palce 🙂