Hypertenzia a tehotenstvo
Ahojte, chcem sa spýtať či je tu niekto kto mal problémy s vysokým TK ešte pred pôrodom? ja mám trojročného synčeka a s manželom sme uvažovali nad ďalším bábätkom, ale nedávno mi lekár zistil že mám zvýšený TK a nasadil mi lieky. V priebehu prvého tehotenstva som žiadne komplikácie nemala. Preto mám teraz strach otehotnieť. Máte niekto s tým skúsenosť?
este som zabudla Embrantyl pridat k tym liecikom
Ahojte...Od včera beriem dopegyt na tlak 2x1 tabletku ale zatiaľ mi to tlak nejax extra neznížil....Kedy začne účinkovať? Dakujem
@cukruska1920 kombinuje ho s magnézium od galwex 😉 zvýši účinok
@brisilda ja beriem magnerot 3x2 aké je to od galwexu? Mám si to tak pýtať v lekárni?
@brisilda myslite sumivym ci tabl.alebo je to jedno?
@katarinka2828 tavkerky 500mg.😉
Tabletky malo byť ( mobil opravuje )
@brisilda vdaka 😉

Dievcata chcem sa podelit so svojou skusenostou. Pred tehotenstvom som mala hypertenziu, ale tlak bol hranicny 140/90, v tehotenstve sa tlak zacal zvysovat. S tlakom 150/110 ma poslali na Kramare. Doktori zacinali s Dopegytom 4x2, tlak sa znizil a poslali ma domov. Mesiac pred porodom opat hospitalizacia a to uz mi dali Vasocardin, Lomir, Magnesium, vsetko na max. davkach a nakoniec akutna sekcia v 36. tyzdni. Narodil sa nam chvalabohu zdravy chlapcek. Tlak sa mi, ale nevratil do normalu takze lieky beriem stale. S tymito skusenostami sa uz k druhemu asi neodhodlam 😒