icon

Hysterektómia

spalviktoria
27. apr 2022

Ahojte, bola ste niektorá teraz niekedy na hysterektomiu?
Mňa to čaká o mesiac mám zopár otázok.
Ďakujem

lizardd
Autor odpoveď zmazal
spalviktoria
autor
4. okt 2023

@lizardd aj krcok mi vybrali

miriam11
Odpoveď bola odstránená
spalviktoria
autor
19. okt 2023

@miriam11 Mesiac

lukila
20. okt 2023

@miriam11 mne dali termín o 3. mesiace v NOU Ba

spalviktoria
autor
20. okt 2023

@lukila Ja som bola tu v Prešove

nivea777
1. dec 2023

kolko ste boli PN po hysterektomii?

lukila
3. dec 2023

@nivea777 mne robili operáciu pred 4 dňami. Zobrali mi maternicu aj vajacniky a povedali mi ze budem v nemocnici 7 dní od operácie. Operovana som bola rezom a PN 4-6 týždňov,,,

kika37
5. feb 2025

Dobrý deň chcem Vás poprosiť o radu ...mám absolvovať hysteroktomiu a lekár mi doporučuje vybrať aj vaječníky ...preventívne ..je tu nejaká žienka čo by vedela poradiť ? Mám 49 r.a myóm.

spalviktoria
autor
5. feb 2025

@kika37 ,keď vám doktor radi vybrať vaječníky tak si dajte vybrať. Mne síce vaječníky ponechali ale vajcovody mi zobrali.

kika37
7. feb 2025

@spalviktoria ďakujem

vana222
3. mar 2025

@spalviktoria Ahoj
Tiež mám ísť 1.4 na hysterktomiu a už začínam byť v riadnom strese
Prosím ťa, ty si mala po operácii v bruchu aj dren? Bola som už raz na operácii kvôli myomom a strašne to bolelo to vybratie drenu
Pani ktorá bola vtedy na hysterktomii, myslím že ten dren nemala

lukila
3. mar 2025

@vana222 ahoj ja som absolvovala operáciu v 11/2023 a mala som vývin na dreň. Vyberanie je nepríjemné ale dá sa to vydržať...

spalviktoria
autor
3. mar 2025

@vana222 ahoj ja som dren nemala

vana222
4. mar 2025

@lukila Ahoj
Prosím ťa brala si si do nemocnice aj podložky?
Na tom papiery mám napísané, že čo si vziať (hyg.potreby, atď.) a sú tam aj podložky napísané
Ako dlho si bola v nemocnici?

vana222
4. mar 2025

@lukila
Koľko dní si mala dreň a kedy si mohla ísť do sprchy?
Bola si aj kúpeľoch?
Ďakujem za odpovede 😊

lukila
4. mar 2025

@vana222 v stredu nastup operacia mala byť vo štvrtok ale nestihli to tak až v piatok a domov ma pustili v stredu. Zobrali mi maternicu aj vaječníky. Operovali ma v NOU BA. Podložky som nepotrebovala.Ale keď to píšu radšej si ich kúp .

lukila
4. mar 2025

@vana222 Dreň som mala 5 dní.1.deň po operacii som bola na ARO na druhý deň ma dali na svoju izbu a v ten den ma stavali na nohy a hneď ajbdo sprchy. Zvládneš to. Treba to brat pozitívne , ide o tvoje zdravie...

spalviktoria
autor
4. mar 2025

@vana222 ja som bola v kúpeľoch v Lúčky, určite odporúčam

vana222
5. mar 2025

@spalviktoria Ahoj a po akom čase od op si šla do kúpeľov?

spalviktoria
autor
5. mar 2025

@vana222 Po piatich mesiacov

kika37
26. apr 2025

Dobrý deň žienky 🙂chcem sa opýtať ...čaká ma hystéroktomia..ako ste sa cítili po operácii? Dá sa to zvládnuť ? Bývam často chorá a mám 46kg...mám myóm a klesá mi železo .Ďakujem za odpoveď .

vana222
28. apr 2025
@kika37

Dobrý deň žienky 🙂chcem sa opýtať ...čaká ma hystéroktomia..ako ste sa cítili po operácii? Dá sa to zvládnuť ? Bývam často chorá a mám 46kg...mám myóm a klesá mi železo .Ďakujem za odpoveď .

@kika37
Ahoj ja som práve štvrtý deň po operácii ešte som v nemocnici
Dalo sa to zvládnuť nemusíš sa ničoho báť

kika37
28. apr 2025
@vana222

@kika37
Ahoj ja som práve štvrtý deň po operácii ešte som v nemocnici
Dalo sa to zvládnuť nemusíš sa ničoho báť

@vana222 ďakujem ❤️ prajem skoré uzdravenie 🙏

spalviktoria
autor
28. apr 2025
@kika37

@kika37 ahoj ja celkom fajn som to zvládla, až na to, že mne býva po narkóze dosť zle, takže som dosť vracala ale ináč na druhý deň už mi bolo fajn. Neboj sa určite to zvládneš. Držím palce 😉

elzu
28. apr 2025
@spalviktoria

@melanta a môžem sa opýtať prečo ste potom absolvovala aj chemo?

@spalviktoria nechci to zasahovat do diskuze- ale nemuzes porovnavat zeny po hysterektomii se svým vlastním pripadem, kdyz jsi nenapsala jakou mas anamnezu, klinicke vysetreni, diagnózu a proc byla indikovana.
Deloha se odstranuje z ruznych duvodu a ruznymi pristupy, a ma to sve medicinske opodstatneni.
Jedna ti napise, ze vaginalne, jina abdominalne, ale to pro tebe nic neznamena, protoze byly treba v naprosto jine vychozi situaci.

spalviktoria
autor
28. apr 2025
@elzu

@spalviktoria nechci to zasahovat do diskuze- ale nemuzes porovnavat zeny po hysterektomii se svým vlastním pripadem, kdyz jsi nenapsala jakou mas anamnezu, klinicke vysetreni, diagnózu a proc byla indikovana.
Deloha se odstranuje z ruznych duvodu a ruznymi pristupy, a ma to sve medicinske opodstatneni.
Jedna ti napise, ze vaginalne, jina abdominalne, ale to pro tebe nic neznamena, protoze byly treba v naprosto jine vychozi situaci.

@elzu asi ste nečítali moju otázku s porozumením!
Pozri sa na začiatok mojej diskusie a je tam aj napísané čo mi bolo!

kika37
Autor odpoveď zmazal
vana222
30. apr 2025
@kika37

@vana222 ďakujem ❤️ prajem skoré uzdravenie 🙏

@kika37 Ďakujem pekne 😊

hopsas
30. apr 2025

Zavisi od toho ako tá budú operovať. Ak laparoskopicky tak ani nebudeš vedieť že si bola na operácii. Ak budú rezať brucho tak to bude náročnejšie ale dá sa to zvládnuť.