Hysterektómia
Ahojte, bola ste niektorá teraz niekedy na hysterektomiu?
Mňa to čaká o mesiac mám zopár otázok.
Ďakujem
@evcsu ahoj neviem co aktualne,ale mne epiduralku hned navrhli pretoze mi povedali ze to bude velke bolesti.Takze som ani nerozmyslala nakolko ju podavaju bezne pri takychto operaciach.
Ahojte žienky 🙂 chcem sa opýtať, keďže už prešiel nejaký čas, beriete aj nejaké vitamíny? Mamina je už 5r po a teraz začala priberať na oblasť bokov 🙁
@diaalex ja neberiem nijaké vitamíny, ale ja som zatiaľ iba 1rok po operácii
@diaalex tiež som rok po operácii a zatiaľ nepriberam..
Nič špeciálne na to neužívam...
Ahojte je táto téma ešte aktuálna?
5.5. som podstúpila op 2velkych myomov rez v podbrušku ako pri sekcii. Dnes došli výsledky hystologie boli zle a odporučili mi ďalšiu operáciu kde musí ísť von maternica a aj vaječníky. Mám 34r jedno dieťa som slobodná mamička.
Ako sa žije bez maternice a vaječníkov ešte pred menopauzou?
Čo ma čaká? Máte niekto skúsenosť?
A čo hojenie rany, ktorá bude ešte raz rezana? Ďakujem
@saska697 Mne vybrali len maternicu, vaječníky mi ponechali, a tiež mám rez cez brucho( a ešte k tomu 3x sekcia), rana sa dobre hojila, žiadne komplikácie nenastali. A že nemám maternicu nijako necítim, len to že už rok nemám menštruáciu,.čo je výborne. Ja som už rok po operácii, bola som aj na liečení v Lúčkach. Ak máte nejaké otázky kľudne sa pýtajte.
@spalviktoria Dobrý deň, ďakujem veľmi pekne za odpoveď.
A bolesti po op sa dala zniesť? Lebo po op myomov som mala strašne bolesti. A viac ma desia tie predstavy,že musím absolvovať ten istý kolobeh🙈.
Síce pri op myomov mi jeden odstrihli a druhý museli vystrihnúť lebo bol na zadnej stene maternice. Čiže má zrejme bolela maternica, ktorú museli zašiť.
A žiadne následky nemáte, teda komplikácie? Mne musia aj vaječníky zobrať, lebo je to hormonalneho pôvodu a vraj by sa to vracalo (myomy)a prípadne mohlo zvrtnúť.
Po op asi budem na hormonoch🙈
@gabuska36
Ahoj ďakujem za povzbudivú spravicku. Takže žiadne extra bolesti? Asi tým že nič v brušku neostane. A ako reagovali tvoje telo na obdobie, keď si mala mať ms ale už nebola?
A tiež si mala drenovy vývod. Lebo ten som mala 4dni po op myomov a dosť som mala problémy že som bola extrémne nafúknutá až som nevedela dýchať a silné bolesti a keď vybrali dren tak sa uľavilo
@saska697 bolesti som mala ale len také , že má bolel rez a strašne zle mi bolo po narkóze( vracala som, ale to ja mám vždy po narkóze takto) ale ináč nič ma nebolelo. Komplikácie nemám žiadne.
Nemusíte sa báť, radšej zavčasu vybrať všetko von ako keď už bude neskoro.
@spalviktoria tak je to iné ako keď odstraňujú myomy teda. Aj ja som po narkoze vracala a bola som slabá.
Tak áno radšej skôr ako neskoro🙈.
I keď je to šok takto skoro 🙈
Ahojte, mám to za sebou. Mali ste niektorá po hysterektomi (maternica aj vaječníky) také tlaky alebo bolesť v podbrušku vystrelujucu do krížov? Ale len pri postavení a chodení. A na wc.
Ďakujem
@lukila ahoj, nemusíš sa vôbec obávať, hlavne nestresuj, to telu vôbec nepomáha. Neviem síce koľko máš rokov, ale mne to vôbec nepoznacilo život. Skôr v tom nachádzam výhody, keďže deti už aj tak po inej zdravotnej stránke nemôžem mať. Ale jeden vajecnik mi ešte zostal, ten funguje zatiaľ..
@lukila aj ja som mala stres so samotnej operácie, nie z toho , že nebudem mať maternicu. Ale nemáš sa čoho obávať. Mne vybrali maternicu, vaječníky mi ponechali, čiže nemám menštruáciu čo som veľmi rada. Nemám žiadne iné zdravotné problémy.
@miriam11 aj mne vybrali maternicu a vajcovody, vaječníky mi ponechali, čiže menštruáciu už nemám a ani iné zdravotné problémy. Cítim sa skvelo😉
Držím palce 🍀
Mne idú brat aj maternicu aj vaječníky rezom cez brucho a možno aj kúsok čreva. To sa uvidí až keď ma otvoria. Mám 47 rokov a 1 dieťa...
@miriam11 rezom cez brucho, 39 rokov mam
@miriam11 v nemocnici som bola 7 dní, a na pn-ke som nebola , pretože som na rodičovskom

@lsimo mne epiduralku podavali,kedze mi povedali ze to budu hrozne bolesti a davaju to bezne pri takychto operaciach