icon

Inkontinencia v 48 rokoch: Ako ju riešiť?

26. aug 2026

Hanbe, nahanba ženy začalo mi ucvrkavat.Pri kašli, kychnuti.Menzes ešte mám.Je to znak blížiacej sa menopauzy uvoľňovanie svalov, alebo som zanedbala cvičenie?Čo s tým mám robit najprv zacat cvičiť kegelove cviky, alebo rovno k urogynekologovi?
Akým sposobom sa to lieči čítala som o Tot páske tie, ktoré ju máte ste spokojné?

Strana
z2
2691
26. aug 2026
@anonym_autor

@2691 budem sa rezaniu vyhýbať ako sa dá.Nie je to pravidelne, ale znepokojuje ma to.Aj som pribrala 12 kg aj to spraví svoje🙂a brusne svalstvo necvicim celkové necvicim musím začať niečo so sebou robiť.Uvidim čo povie gynekolog

@anonym_autor tak držím palce, nech to výjde!

simsalabim
27. aug 2026
@2691

@simsalabim neboj sa, ženské hormonálne lieky sú mega biznis , návratnosť je x-krát vyššia.

@2691 ano, a z toho dovodu konci kopec zien na antidepresivach, lebo im nikto tu HSL nepredpise...

mrtn_btr
27. aug 2026
@anonym_0dcd12

Určite začni posilňovať panvové dno.Aj keď som sa tomu nevenovala extra cielene, ale napr.pri čakaní na bus,v rade pri pokladni, atď som s pravidelnosťou sťahovala a uvoľňovala okolie pošvy, konečníka a močovej trubice.Mam už po 60ke, ale som ok.Pri močení môžeš zastaviť na chvíľu mocenie a potom uvoľniť prúd.

@anonym_0dcd12 dobry den, ta posledna veta - chodila som cielene ku fyzio prave kvoli tomuto a toto zadrziavanie a uvolnovanie pocas mocenia striktne zakazoval, lebo to sposobuje este vacsie problemy.

anonym_0dcd12
27. aug 2026
@mrtn_btr

@anonym_0dcd12 dobry den, ta posledna veta - chodila som cielene ku fyzio prave kvoli tomuto a toto zadrziavanie a uvolnovanie pocas mocenia striktne zakazoval, lebo to sposobuje este vacsie problemy.

@mrtn_btr Už to tu bolo spomenuté a nemám v úmysle nikoho presviedčať, že ako to má robiť.Mne sa moje spôsoby zatiaľ osvedčili.Mozno o 10 rokov si poviem, že som mala počúvať iných/ak sa dožijem /

sidia
27. aug 2026

@anonym_autor pozri rehabwomen venuje sa tomu a má dobré výsledky

mrtn_btr
27. aug 2026
@anonym_0dcd12

@mrtn_btr Už to tu bolo spomenuté a nemám v úmysle nikoho presviedčať, že ako to má robiť.Mne sa moje spôsoby zatiaľ osvedčili.Mozno o 10 rokov si poviem, že som mala počúvať iných/ak sa dožijem /

@anonym_0dcd12 jasne, rozumiem, ja som si celu konverzaciu precitala az neskor 🙂

anonym_0dcd12
27. aug 2026
@mrtn_btr

@anonym_0dcd12 jasne, rozumiem, ja som si celu konverzaciu precitala az neskor 🙂

@mrtn_btr Podľa mňa je tento spôsob komunikácie stále lepší/ty i Biba/, než tie dámy, ktoré rovno začnú tým, že "si normálna?,👍

mrtn_btr
27. aug 2026
@anonym_0dcd12

@mrtn_btr Podľa mňa je tento spôsob komunikácie stále lepší/ty i Biba/, než tie dámy, ktoré rovno začnú tým, že "si normálna?,👍

@anonym_0dcd12
@anonym_0dcd12 to uz je o ludoch. Vsetko sa da povedat storakym sposobom. Pre mna je dolezity dobry umysel - chcela si pomoct.

Strana
z2