icon

Intímne problémy manžela: Ako riešiť praskliny na predkožke?

Včera o 05:51

Ahojte, manžel má už dlhšiu dobu problémy na intímnych partiách. Robia sa mu tam také praskliny na predkožke a boli ho to. Dlho sa umýval štýlom, že sprchový gél na celé telo, no mal problémy pred časom aj na hlave, vo vlasoch, kde sa mu tvorili tiež také rany. Prinútila som ho začať používať normálne gél na intímnu hygienu pre pánov, na tie rany na predkožke si natieral bepanthen a vyzeralo, že sa to zahojilo, ale včera večer po sexe mu to znovu celé očervenelo a teraz ráno mi vravel, že ho to aj boli. Nestretli ste sa s niečím podobným u manželov? O urológovi zatiaľ nechce ani počuť, aj keď ja si myslím, že sa mu asi nevyhne. Poprípade neviete poradiť nejaký krém, čo by mu mohol pomôcť?

yna1
Včera o 05:55

@anonym_autor a chodite sa po sexe osprchovat?

autor
Včera o 05:57
@yna1

@anonym_autor a chodite sa po sexe osprchovat?

@yna1 samozrejme. Aj pred aj po sa vždy ideme umyť.

yna1
Včera o 06:06
@anonym_autor

@yna1 samozrejme. Aj pred aj po sa vždy ideme umyť.

@anonym_autor tak v tom pripade by som sa ho snazila prehovorit aby isiel k urologovi, neriskovala by som

anonym_50e134
Včera o 06:13

Podľa mňa to chytíš od neho aj ty.

ivicatolic
Včera o 06:24

@anonym_autor môže to byť kožná záležitosť, infekčná

autor
Včera o 06:32
@anonym_50e134

Podľa mňa to chytíš od neho aj ty.

@ivicatolic @anonym_50e134
Nemyslím si, že to je nejaké infekčné, prenosné. Skôr má citlivú pokožku. S predkožkou mal problémy už ako dieťa, chodil urológovi. Toto sa mu prvýkrát stalo pred asi rokom, pár dní, potom to ustúpilo a bol kľud. Len teraz to trvá už dva týždne a nejako sa mu to nehoji tentokrát, aj napriek tomu, že zmenil sprchový na intímnu hygienu, používal teda ten Bepanthen a kúpili sme mu aj o číslo väčšie boxerky, nech ho to tam nešúcha. Ja už neviem ako mu pomôcť. Na infekciu to podľa internetu nesedí. Ja som tiež bola pár mesiacov dozadu u gyn na preventívnej, čiže po tom ako to mal prvýkrát, a nemala som žiadny problém

sweet20
Včera o 07:04

Podľa mňa mu inač nevieš pomôcť, ako ho poslať k urologovi. Prečo tam nechce ist? Napr. Moj muž tam chodi na kontroly, nikdy som zatial nepočula aby sa muž bal ist na kontrolu a pod. K urologovi. Aj my zeny chodime ku gynekologovi. Celkom nerozumiem tomu myslienkovemu pochodu. 😀

anonym_dfb253
Včera o 07:06

Ak by nechcel isť k urologovi, na sex by mohol zabudnúť ;)

autor
Včera o 07:10
@sweet20

Podľa mňa mu inač nevieš pomôcť, ako ho poslať k urologovi. Prečo tam nechce ist? Napr. Moj muž tam chodi na kontroly, nikdy som zatial nepočula aby sa muž bal ist na kontrolu a pod. K urologovi. Aj my zeny chodime ku gynekologovi. Celkom nerozumiem tomu myslienkovemu pochodu. 😀

@sweet20 ja som mu to tiež vravela. Podľa mňa to je nejaký blok z detstva, kedy tam musel chodiť. Inak si to neviem vysvetliť.

anonym_f52dc8
Včera o 07:24

Casto to byvaju kvasinky, ale manzel mal take, ze som si tiez myslela, ze kvasinky, ale len koza v zahyboch, ma nadvahu a silnejsie stehna, to mal vzdy a v praci len sedi za PC, ale nosi volne teplaky, nezdalo sa mi to. Chodi na kozne kvoli inemu a spytal sa lekarky aj na toto. Ona povedala, ze to je ekzem. A ano, je alergik, mava problemy aj s pokozkou, ale nikdy to nemal dole. On to ale nema na penise. Predpisala mu Locoid a na bezne pouzivanie si ma davat sudocrem.
Ja by som zvazila kozne a urologa. Chce, nechce, treba to riesit. Ja by som odmietala s nim spat, kebyze neviem, co to je. Naozaj to moze byt infekcne.

anonym_186366
Včera o 07:28

Urológ určite. Veď je to normálna vec ako aj zubár alebo kožný alebo hocijaký iný lekár.
Nemal by to odkladať. Urobia mu výter.
Sú možnosti ako Harmančekova obklad z čaju, možno framykoin (na predpis) alebo Canesten na voľno. Ale každopádne treba zistiť príčinu problému. Však ohrozuje zdravie aj jeho aj tvoje. Držím palce.

thirstymonk
Včera o 07:32

Určite bude mať dajaku mykozu, keď sa tak strašne boji urologa, hoci sa vôbec nie je čoho báť a ani žiaden výter mu nebudú robiť na začiatok, nech si kúpi v lekárni canesten a pár dni si masti. Pomôže.

Obvodnemu treba zaniesť chcánky na rozbor.

Na začiatok tak.

autor
Včera o 07:45

@anonym_f52dc8 alergia by to teoreticky byť mohla. Mával ešte roky dozadu od prezervatívov také začervenanie a aj keď som mu raz kúpila v kiku boxerky, tak sa mu urobili červené hnisavé pupaky, nie celkom dole, ale ako ide po obvode tá gumička. Ďakujem. Budem ho mať k tomu, nech radšej ide.

@thirstymonk Canesten som už pozerala. Ďakujem

anonym_c38f93
Včera o 07:51
@thirstymonk

Určite bude mať dajaku mykozu, keď sa tak strašne boji urologa, hoci sa vôbec nie je čoho báť a ani žiaden výter mu nebudú robiť na začiatok, nech si kúpi v lekárni canesten a pár dni si masti. Pomôže.

Na začiatok tak.

@thirstymonk boze moj. Plochozemec je mudry v dalsej zdravotnickej teme. Moc obvodakovi pri koznom probleme je ako mrtvemu zimnik. Urolog by mu mal urobit ster, je dost mozne, ze je to kozny problem-exem, mykoza. Ak bude treba, tak antimykotikum sa urcite nenatiera par dni, ale par tyzdnov. Natieranie par dni mu moze sposobit akurat rezistenciu na antimykotika.
Ty mas zrejme vysoku skolu zivota, ako mnoho nasich spoluobcanov, ze? Vsetko vie a vsetko videl, a realne vie velky prd. Radis minimalne ako doktor vied.

bg92
Včera o 08:32

no tomuto nerozumiem, ze o lekarovi nechce ani pocut? odpadavam z tychto dospelych muzov co sa boja ist k lekarovi.
ziadne domace lieky a bepantheny ale pekne na ster ci to nie je nieco bakterialne/mykoticke, mozno bude aj teba potrebne preliecit, kludne by stacil aj kozny na toto.

ivelina43
Včera o 08:54

Skúste betadine roztok - riediť s vodou 1:1 a vždy po osprchovaní umyť v tom roztoku a ľahko utrieť. Urobiť tak ráno aj večer. Opakovať aspoň týždeň.

anonym_18be3f
Včera o 09:08

My sme mali nejaký taký podobný problém, vždy som bola čerstvo oholená, ale mne to do hladka nejde, chlpy mám hrozne tvrdé a vždy som ho obrúsila ako brúsnym papierom a vznikali ranky.
Bola to záhada..

januska12323
Včera o 09:50

Prečo s ním spíš keď má očividne nejaký problém? Chceš to preniesť aj na seba? Presviedčať ho nemusíš, je dospelý a keď nechce nech trpí.

ik70
Včera o 11:59

Môže to mať aj z mydla, ak má citlivú pokožku, tak tá sa mydlom vysuší. Môj si po každom umývaní penisu mydlom, penis naolejčikuje detským olejom "avirilom". Lebo ked to neurobí, tak ho to po tom mydle štípe. Aspoň mi po tom olejčeku vonia ako bábätko 🙂

anonym_ca27ad
Včera o 13:26

@anonym_autor Tu existuje jediná pomoc a tá sa volá OBRIEZKA. Nech nič iné vo svojom veku ani neskusa. A neboj sa, nič sa mu nestane, len sa mu vyriešia jeho zdravotné problémy. Miliónom židov, moslimov, subsaharskych Africanov, Filipincanov a Američanom nepraska predkožka, lebo sa jej úspešne zbavili pomocou obriezky. To len na zadubenom Slovensku si tu predkozku všetci muži chránia, ako keby skrývala všetku múdrosť sveta.

pr85
Včera o 13:27
@thirstymonk

Na začiatok tak.

@thirstymonk Ja by som mu asi odporučil obriezku. Tá pomáha aj pri praskani predkozky.

pr85
Včera o 13:29
@anonym_c38f93

@thirstymonk boze moj. Plochozemec je mudry v dalsej zdravotnickej teme. Moc obvodakovi pri koznom probleme je ako mrtvemu zimnik. Urolog by mu mal urobit ster, je dost mozne, ze je to kozny problem-exem, mykoza. Ak bude treba, tak antimykotikum sa urcite nenatiera par dni, ale par tyzdnov. Natieranie par dni mu moze sposobit akurat rezistenciu na antimykotika.
Ty mas zrejme vysoku skolu zivota, ako mnoho nasich spoluobcanov, ze? Vsetko vie a vsetko videl, a realne vie velky prd. Radis minimalne ako doktor vied.

@anonym_c38f93 Prečo by mal byť plochozemec? Veď ma celkom rozumne názory. A v akej diskusii bol "múdry"? Nemala by si byť taká agresívna v diskusiách.

domix147
Včera o 13:36
@anonym_autor

@ivicatolic @anonym_50e134
Nemyslím si, že to je nejaké infekčné, prenosné. Skôr má citlivú pokožku. S predkožkou mal problémy už ako dieťa, chodil urológovi. Toto sa mu prvýkrát stalo pred asi rokom, pár dní, potom to ustúpilo a bol kľud. Len teraz to trvá už dva týždne a nejako sa mu to nehoji tentokrát, aj napriek tomu, že zmenil sprchový na intímnu hygienu, používal teda ten Bepanthen a kúpili sme mu aj o číslo väčšie boxerky, nech ho to tam nešúcha. Ja už neviem ako mu pomôcť. Na infekciu to podľa internetu nesedí. Ja som tiež bola pár mesiacov dozadu u gyn na preventívnej, čiže po tom ako to mal prvýkrát, a nemala som žiadny problém

@anonym_autor to je asi fimoza...keď sa na toto používajú často maste napr kortikoidy tak to môže ako keby stvrdnutú...a ak nemavate pravidelne sex , tak proste ťa predložka sa tak stiahne a je potom taká tvrdá...
Skús ešte kúpiť pinda masť...to dávajú deťom na predložka ale možno mu to pomôže...ak nie tak smer urológ.

domix147
Včera o 13:38
@anonym_ca27ad

@anonym_autor Tu existuje jediná pomoc a tá sa volá OBRIEZKA. Nech nič iné vo svojom veku ani neskusa. A neboj sa, nič sa mu nestane, len sa mu vyriešia jeho zdravotné problémy. Miliónom židov, moslimov, subsaharskych Africanov, Filipincanov a Američanom nepraska predkožka, lebo sa jej úspešne zbavili pomocou obriezky. To len na zadubenom Slovensku si tu predkozku všetci muži chránia, ako keby skrývala všetku múdrosť sveta.

@anonym_ca27ad ja by som to tiež dala odrz až hneď v detstve...nechápem na čo to vlastne je 🤣

domix147
Včera o 13:39

Jaaaj ešte ma napadlo kúp prášok jemný citlivý...ale pozor nie vsetky baby prášky také sú...
Skús DM obyčajný ten sensitive...môže to mať z prášku ale aj z aviváže.

anonym_a91b59
Včera o 14:39

Súhlasím,smer lekár a dovtedy žiadny styk lebo v rankach sa množia baktérie atd🙂nehovoriac, že to môže mať z plesní
A to netreba riskovať

autor
Včera o 15:35
@domix147

@anonym_autor to je asi fimoza...keď sa na toto používajú často maste napr kortikoidy tak to môže ako keby stvrdnutú...a ak nemavate pravidelne sex , tak proste ťa predložka sa tak stiahne a je potom taká tvrdá...
Skús ešte kúpiť pinda masť...to dávajú deťom na predložka ale možno mu to pomôže...ak nie tak smer urológ.

@domix147 práve som to googlila, a teda asi určite áno. S tým chodil ako malý k dr (nevedeli mu stiahnuť predkožku, čo mi vravel, nechápem, prečo mu ju už vtedy neobrezali, zrejme svokra nedovolila). Ale padla už aj u nás téma obriezky. Sex sme mávali pravidelne, aj 4x do týždňa. No ako sa mu to minule urobilo, tak sme odvtedy nemali. Jednak ho to bolelo a jednak som chcela nech sa mu to poriadne zahojí, takže sme teraz boli cca 2 týždne bez.

Pre všetky múdre, že prečo s ním spávam - stalo sa to pred rokom prvýkrát, že tam mal ranky, zahojilo sa mu to samé za pár dní a potom už problém nebol. Teraz sme sex nemali 2 týždne, ale včera večer tam naozaj reálne nič nemal. Aj mi v sprche ukázal, že ranky má zahojené a neboli ho to. Potom znovu v sprche sme si všimli, už po, ze to má celé červené a ráno ho to už bolelo.

pr85
Včera o 17:43
@anonym_autor

@domix147 práve som to googlila, a teda asi určite áno. S tým chodil ako malý k dr (nevedeli mu stiahnuť predkožku, čo mi vravel, nechápem, prečo mu ju už vtedy neobrezali, zrejme svokra nedovolila). Ale padla už aj u nás téma obriezky. Sex sme mávali pravidelne, aj 4x do týždňa. No ako sa mu to minule urobilo, tak sme odvtedy nemali. Jednak ho to bolelo a jednak som chcela nech sa mu to poriadne zahojí, takže sme teraz boli cca 2 týždne bez.

Pre všetky múdre, že prečo s ním spávam - stalo sa to pred rokom prvýkrát, že tam mal ranky, zahojilo sa mu to samé za pár dní a potom už problém nebol. Teraz sme sex nemali 2 týždne, ale včera večer tam naozaj reálne nič nemal. Aj mi v sprche ukázal, že ranky má zahojené a neboli ho to. Potom znovu v sprche sme si všimli, už po, ze to má celé červené a ráno ho to už bolelo.

@anonym_autor Tak v jeho veku a pri týchto problémoch fakt len obriezku. Choďte do štátnej nemocnice, kde mu to bezplatné spravia (či už v lokálnej alebo celkovej anestéze). A nech sa nebojí. Nebude prvý ani posledný obrezany muž.

thirstymonk
Včera o 18:22
@anonym_c38f93

@anonym_c38f93 Ty si ako vôbec môžeš dovoliť vyjadrovať sa k predkožkám, ŽENA?!

anonym_6620cc
Včera o 21:36
@sweet20

@sweet20 Existujú aj ľudia, ktorým sú takéto prehliadky nepríjemné, ak si náhodou nevedela ( keďže im cudzí človek vidí a chytá pohlavný orgán ), pričom môžu mať obavy aj z toho, čo im doktor/ka zistí z daného vyšetrenia. A tak veľa ľudí ani nechodí k takémuto typu doktora, čo je podľa mňa prirodzená a normálna reakcia. Snažia sa pri probléme poradiť si sami a možno v krajnom prípade napokon aj idú, keď sú už zúfalí.