Intolerancia laktózy u 8 mesačného dojčaťa
Ahojte maminy poprosim Vas rady. Dnes zistili malemu laktozovu intoleranciu, a chcem sa opýtať ci mate skusenosti s nejakým UM bez laktozy. Ma zrejme tu horsiu formu, nesmie vobec laktozu, hned ma krce. Cize ziadne low lactose mlieka zrejme nepripadaju do uvahy. Dalej som sa chcela opytat na ktore potraviny treba dat pozor.. Dakujem
@domininini možno ešte vyskúšaj tie kaše rôzne... ovsené, razne,zo psena,ryzove,ja som sa ich naučila robiť a malej chutili. Robila som ich v rastlinných mliekach,plus javorový sirup,neskôr aj med a nejaka výživa v tom, alebo banán. Ani mne výživu samotnú moc nechcela a v tejto kombinácii zjedla. A je to aj sýte a výživné. Len škoda že to mlieko mu nechutí,nevypila ani malo,nejakých 60-90 ml?
@tamarka9 ano viem ze su to dve rozlicne veci, sama mam intoleranciu na laktozu takze to rozlisujem. Mam ju relativne silnu a vadi mi aj kazein co je tiez mliecna bielkovina, preto mi ani bezlaktozove veci nerobia dobre. Zavisi vsak aj od stupna intolerancie a prejavov nasa mala napriklad nema traviace problemy len sa vysypava na tvari a hrudi. Treba preto asi skusit viac mliek. nasa mala nutrilon alergy care uplne toleruje a to ma intoleranciu na laktozu potvrdene.
@laura_222 áno jasné sú ľudia čo mierne tolerujú laktózu a sú aj takí,čo nemajú žiadne problémy. Len keď oni iba začínajú,išla by som tvrdo do bezkaktozoveho,pani nespomína či boli na testy aj na alergiu. Teda by som tieto mlieka nedávala,aspoň prvého pol roka určite,kým sa telo dá do poriadku a potom môžu skúšať. Moja malá nemôže ani len pečivo kde je mlieko a tam ho býva ozaj málo, už neverím,že sa toho niekedy zbaví. Mm ten toleruje syry tvrdé,ale nič iné. Mám pocit že už to má strašne veľa ľudí,len tých výrobkov je stále malo,nie vždy ich majú. A nemá vaša aj alergiu,keď má kožné prejavy? Aj keď vlastne moja malá tiež také červené mapy po tvári a tele, len to bolo už veľmi dávno.
Ano mame potvrdenu intoleranciu z testov. A teraz je to este horsie ako predtym nez malemu zistili intoleranciu... v noci sa budi a presne 2 hodiny place kope mrvi sa nedokazem ho uspat .. cez den je to bieda mlieko nevypije ziadne ani rastlinne ani bezlaktozove ... sice dnes sa mu podarilo
vypit asi 100ml za cely den ... ale inak nepapa nic kase mu nechutia a pomimo toho ho skoro zo vsetkeho zapeka
@tamarka9 inak ma napadlo ze tie mapy co pises. To byva skor histaminova intolerancia. To vam testy robili?
@domininini moj maly nechcel nic jest az kym som mu nezacala davat nase jedlo, normalne dochutene. Ale mala som vyhodu, lebo som kojila, ako som prestala kojit, dalsie 2 roky nevypil ziadne mlieko, teraz obcas vypije kokosove. Takze okolo 10 mesiacov som mu pomaly zacala davat nase jedlo. Btw, probiotika davas malemu? Ci by mu to na to zapekanie a vobec crevnu mikrofloru nepomohlo?
@liv1 áno robili nám aj na alergie,mlieko,sóju,vajce, lepok a aj histaminivu intoleranciu,vtedy nás riadne na všetko preklepli. Teraz to už nemáva našťastie. A tie probiotiká sú super nápad,aj ja som ich malej dávala,lebo dlho trvalo,kým sa to crievko napravilo,myslím že okolo tých 2-3 mesiacov.
velmi pekne dakujem ze ste sa zapojili do diskusie a poradili mi, urcite to vyuzijem.. Jedna doktorka mi dnes poradila aby som dala malemu 3dnovu ocistu.. ziadne mlieka ani bezlaktozove ani rastlinne a mame vydrzat .. Snad to pomoze.. urobila som mu ryzovy odvar, snazim sa coto donho dostat i ked je nervozny stale .. Snad to prejde
@sandey
@domininini mozem sa spytat, ake mali vase deti priznaky tej intolerancie?

@laura_222 intolerancia laktózy a alergia na bielkovinu kravského mlieka sú dve absolútne rozlisne diagnózy. Pri intolerancii nejde o to aby bola rozložená bielkovina,ale o to aby mlieko neobsahovalo laktózu,teda mliečny cukor. Ten Nutrilon alergy care má laktózu,teda na gastro hovorila,keď sme hľadali ake mlieko pre malú a to druhé čo spomínaš nepoznám,ale tiež mi príde skôr na alergiu,ako na intoleranciu. To neocante je pre aj aj,aké dr hovorila,že deti ho často nechcú.