Išli by ste s menzesom na opekačku?
Mám to druhý deň- Mama si myslí, že by som nemala ísť.
Podla blizkosti wc by som sa zariadila a podla pouzivania menstruacnych pomocok🤷♀️
Akože v čase MS sa nemôže nikde takto chodiť podľa tvojej mamy či ako? Nerozumiem tomu prečo by si nemala ísť. Ak nemáš extra veľké bolesti počas prvých dní alebo neodpadávaš a pod. tak nevidím dôvod prečo by si nemala ísť.
@lesana25 presne to mi napadlo, dospelá žena sa nebude pýtať mamy na takú sprostosť.
Milióny žien chodia s menzesom do roboty, do školy, cestujú celé hodiny, športujú.... Prečo by zrovna opekacka mala byť kontraindikovana pri menzese? To nechápem. V dnešnej dobe, keď sú tampóny, keď sa dá zobrať voda do fľaše a oplachnut, keď iná možnosť nie je.
aspon uz vies, ake je krycie slovo vasich rodicov pre sex 😅 mama sa asi zabudla, ze sa pytas ty a nie otec 😀
Tak opeka sa zvacsa niekde na luke, pri lese a mama sa mozno boji, ze tam na nu skoci jelen...
Možno jej mama ide a nechce ju tam, tak jej povedala že z menzesom sa opekať nechodí 😅🤦
Áno. Ak by som chcela ísť, tak by som šla. Samozrejme, závisí od toho, či hrozí, že by si mohla pretiecť, alebo je možné sa zariadiť tak, že sa to určite nestane. Ja by som určite nepretiekla, takže ja by som šla (ak by sa mi chcelo teda, závisí aj od zloženia partie, atď.).
Inak povedane: mama si nasla mizerný dôvod, prečo ta niekam nepustiť...
V este horsom pripade robi z periody strašiaka, kedy treba vypnúť celé spoločenské žitie a s hanbou cusat doma.
Tak asi by som sa zariadila podla seba. Ak ti nevadi vymienanie tamponu/vlozky niekde v lese, pripadne v noci, ked budes opita 😃 spominam si na taku opekacku 😅
Hmm 🤔 ja som chodila s menštruáciou na turistiky. Čiže za mňa úplne v pohode choď
To nikoho nenapadlo, že opekačka možno bude niekde mimo a nebude po blízku WC, možno koli tomu? Ja tiež nerada chodím prvé dni MS niekam kde to nepoznám a neviem či je tam WC. 🙂😉
Tak zrejme to závisí od okolností. Ak každý mesiac niektoré dni "zomieraš" od bolesti s tým, že to dáš len s liekmi, máš silnú MS, že wc potrebuješ po ruke minimálne každé 2 hodiny s najsilnejšou nočnou vložkou, a snažíš sa tie cca 2 dní len nejako prežiť, tak to dobrý nápad asi nebude.
Otázka je koľko máš rokov, že si mama myslí, že tieto okolností nevieš správne posúdiť.
Alebo ešte inak, poznám mladučkú babu, ktorej jeden, dva dni cyklu býva tak zle, že volajú zo školy mame, aby pre ňu došli resp. ten jeden deň nejde. Moja mama napr. ako mladá, bežne počas MS odpadávala.
Nie sme všetci rovnakí. Niekto počas MS môže aj na hlave stavať, iný určitú časť pretrpí na liekoch od bolesti, najlepšie na gauči s teplým obkladom, v dosahu WC a sprchy.
Neviem kde a o koľkej sa chystá opekačka. U kamoša ci v lese? Ale tu u nas by som do lesa večer nešla. Zvierata cítia krv na veľkú vzdialenosť. Vlky, líšky, medvede su premnožene

tak pokial tam ides opekat a nie trtosit tak nevidim dovod neist ... ale pocitaj s tym ze ak ides na celu noc musis sa niekde aj "prebalit"