Je ložisko na sone prsníkov dôvod na obavy?
Ahojte...dnes som bola na sone prsnikov.... už nekojim ale dr hovorila že z kojenia mám v prsiach všetko ok...
Avšak v jednom prsniku..co som ja predtým nikdy nemala .. teraz mam nejaké ložisko (už nepamätám aky názov potom hovorila),, kde sú cysty...
Že je rozdiel medzi ložiskom a zvlášť cystou naplnenou tekutinou....
Pritom kontrolujem prsia a zdalo sa mi byť všetko ok ale teraz mi to ukázala a na vyšetrení som to aj ja vedela vyhmatat...😔
Dr že to nie je nič zlé, je to skôr hormonálne.
Kontrola po roku ale že ak chcem byť kľudná mozem aj po pol roku, ale nech nemám menštruáciu vtedy.
Dnes inak mam druhý deň menštruácie...
Ani neviem co od vás mamičky čakám...ja som normálne z toho plakala😔
Dr že dnes už take má skoro každá druha tretia žena 😪
Ja mám také na štítnej žľaze, už 5 rokov, len sa to kontroluje - kontroly po roku sú pri nizkorizikovych utvaroch.Pravidelne choď na prehliadky a neboj sa. Cysty v prsníkoch mám tiež, dokonca občas zmiznú a iné da objavia.
Opytala som sa ešte dr či môžem otehotnieť ak mam teraz takýto nalez v prsníku... či to nebude väčšie riziko na stac prsnika...hovorila že vôbec žiadny problém že možno aj dobre spraví tehotenstvo.... že je to hormonálne ...🥺
Samozrejme druhe tehotenstvo je otazka budúcnosti len som chcela vedieť...
Je to kalcifikat ? Kde si telo uklada extra kalcium hocikde v tele ?
asi adenofibromy myslela na tie ložiská
@sandyka90 tiez mi nasli v pravom prsniku "lozisko" po druhom porode,,mala som 32r. Vzala vzorku na biopsiu a negativne,,no odporucila opku a vybrat to..bola sa v ruzinove v UN Ba. Nastastie rakovina sa nepotvrdila. O rok neskor, to iste miesto rovnaky utvar, struktura,tvar,rozmer..mam to tam stale,len sa to sleduje.mam 38r. Nahmatat to nenahmatam. Iba na sone vidiet. Tiez som pocula, ze je to u zien velmi bezne.
@sandyka90 a nepanikar..bude to v poriadku. Raz rocne to skontroluju ci sa nieco nezmenilo..bude to dobre..ja som z tohto paniku nemala,,skor z toho ze mozem mat rakovinu krcka m. Lebo moja mama mala a ja som mala predrakovinovy stav..upokoj sa, bude to dobre. Je to ozaj velmi bezne a vacsinou neskodne.
Na náleze mam bi rads2
Už mam celý nalez, len už tu na MK ani neviem nájsť takú poradňu kde by mi to mohli vysvetliť... ukazuje že tie poradne sú už zatvorené
viem, že téma je z februára, ale Birads 2 znamená, že nieje to rakovinové, zrejme máte fibroadenom, je to hormonálne a sleduje sa, pri zväčšovani sa vyberá , biopsia p.p., niekedy robia aj magnetickú,

Poskedne 4 roky sa mi zacali tvorit t cysty v prsníkoch. Kontrolu mavam kazdy rok nakoľko pribúdajú, no teraz mi tam našla útvar a musím ísť o 4 m opat a opäť počas MS...
Ja len k tomu ak by to bolo niečo zle ..nedali by ti kontrolu o rok ..zmeny sú úplne ôk, resp cysty atď. Na sono sa inak chodí počas menštruácie..najlepšie 3 deň tuším