Je možné získať HIV z orálneho styku?
Ahojte prosím vás o radu..
10.11. Som mala pohlavný styk s chalanom ktorý máva často jednorazovky s hocijakými ženami bez ochrany.. poznám ho už vyse 2 rokov. Ten styk sme mali s kondómom lenže orálne sme sa uspokojovali bez. Minuly týždeň sa mi začali objavovať príznaky : zväčšené lymfatické uzliny (krk podpazušie slabiny), silne bolesti hlavy, bolesť svalov a svrbenie kože. Podotýkam že som bola chorá naposledy v auguste čiže si nemyslím že to je príznak dákej chrípky.. je možné že som chytila HIV aj napriek tomu že to nebol styk ale len orálne uspokojovanie ?..strašne sa bojím čítala som že test sa dá spraviť až po 3 mesiacoch od styku no dovtedy asi zošaliem
@hawaiib bludy pises jedine ty , ak sa do toho nevyznas tak pst … sliny v ustach neutralizuju virus na minimalnu hranicu , ak sa ti to dostane do zaludka a nemas vredy , alebo v ustach otvorene rany tak riziko prenosu je takmer nulove , mozes vypit aj liter hiv+ krve ked nemas otvorene rany a nenakazis sa kedze kyselina v zakudku znici HIV za sekundu .
Nikde som nepovedal ze to je nemozne kedze su potvrdene pripady , ale len v takom pripade ze sa virus dostal do otvorenej “rany” avsak za normalnych okolnosti to je velmi nepravdepodobne
v zahranici ak prides do lekara a povies ze tvoj jediny sex. kontakt bol oralny sex a povies ze chces PeP tak ti ho vacsina lekarov ani nepredpise,takze si trocha nastuduj ak chces niekomu povedat ze pise “bludy” 😄
@marseillefan no ja mam 15 r skúsenosť a viem ako to funguje tak nejdem sa s tebou dohadovať
@as113 ty píšeš tiež bludy že sliny v ústach neutralizujú virus na min hranicu a kyselina v zakudku znici HIV za sekundu? 🙄🤦♀️ wtf?
@stellarstar tak mi povedz , ze to tak nie je ,niejak to podloz prosim pekne 😄 som naozaj zvedavy
@as113 keby sliny a kys žal dokázali zabíjať hi-virus tak by sa vírus nemnožil tak rýchlo. Medzi 1 a 2 alebo 2 a 3 covid vlnou vieš kolko sa nakazilo hiv? Na to som sa pýtala v ambulancii a že strašne veľa. Ale nemienim sa s niekym o tom dohadovať kto o tom nemá sajnu
@monsterablue počas lockdownu online zoznamka a privat party?
@stellarstar aha takze ty mas 15r skusenost mi chces povedat ano ?😄 zijes v tom ze v slinach je dostatok virusu na prenos a v tom , ze zaludocna kys. virus nezabije ano? WHO,NHS atd. tvrdia ze ano , takze ak si myslis aj napriek tomu ze mas pravdu tak gratulujem . Hadat sa nemienim ani ja , ale prosim nezavadzaj ludi ak nemas overene informacie dakujem
@as113 ano aj v slinach je vírus síce minimum ale je a nie žal kys nezabíja vírusu v žalúdku a ty tie overené info odkiaľ máš?
@as113 hiv je v krvi a krvným obehom sa dostane do celého tela a sa rozmnožuje takže neviem odkiaľ si na to prišiel že by žal kys zabijala virus v žalúdku keďže tá tam nie je ale v krvi
@stellarstar asi sme sa nepochopili , prehltnute semeno s virusovou davkou ak sa dostane do zaludka , vtedy ho kyselina znici nie celkovo , bavim sa o oralnom sexe
@stellarstar a ano presne som to napisal , v slinach je virus ale nie je ho dostatok na prenos , len na detekovanie protilatok
@as113 no nezabije, keď HART ho nezabije tak žalúdočna kys tým dupľom
@stellarstar ach boze😂
@as113 ale keď človek kt ma hiv a sa nelieči tak ten má veru dosť vírusu aj v slinach aj v spermií aj vo vagine zial
@as113 ešte mi to prelož do SJ alebo NJ 😂 ja žijem sto rokov v AT sto rokov som sa učila NJ ale AJ som sa v živote neučila 😂😂 tak tomu textu žiaľ nechápem
@stellarstar @as113 prečítajte si niečo o Arturovi Ashovi, predstavte si,že jeho manželka nebola nikdy infikovaná hoci bol roky HIV pozitivny
@stellarstar pise tam presne to co som hovoril , ze zaludocna kyselina znici hiv , samozrejme pokial niesu zaludocne vredy a otvorene rany 🙂 tvrdi to World Health Organization takze si myslim ze to je celkom doveryhodne ci?
@elizita kamarátka 16 r hiv+ s partnerom sú 13 r spolu a on je hiv- ale to len preto ze ona užíva HART a je pod 0 vír.zál.
@as113 a who to odkiaľ má vedieť, veď na to sú infekčny dr a hiv spec.dr
@stellarstar to nemyslis vazne😂 ze odkial to ma who vediet
@stellarstar WHO je svetová zdravotnícka organizácia 🙂 Je tam dosť odborníkov 🙂
@marseillefan veď viem 🤦♀️
@marseillefan len škoda ze toto neprišlo skorej 😂 bola by som sa na to v stredu opýtala lebo za mna hlúposť že kys žal zabije vírus ale jedno opýtam sa najbližšie 😂

@stellarstar aby sa HIV prenieslo na teba, musí sa ti dostať do krvi 🙂 to, čo si opísala, sú spôsoby ako sa ti HIV dostane do krvi. Nuž a pri orálnom sexe, je pravdepodobnosť niečoho takého blízka nule.