icon

Je normálne mať naliate prsia v perimenopauze?

6. feb 2026

Ahojte, od ovulácie mám neskutočne naliate prsia, sú oveľa väčšie a bolia ma. Som žena 43r. tehotná byť nemôžem. Chápem, že telo v tomto veku sa už mení ... hormóny. Ale je normálne, aby sa prsia zväčšili o min. jedno číslo, boleli vás a boli naliate? Ja už mám bez tak veľké prsia, čiže pre mňa akákoľvek zmena nie je príjemná. To je normálny stav v perimenopauze? Ďakujem.

anonym_c2d297
6. feb 2026

Ja si osobne myslím, že v perimenopauze je to bežné, pretože hormóny v tomto veku dosť kolíšu, hlavne estrogén po ovulácii a keď ho progesterón nestíha vyrovnať, prsia zadržiavajú vodu, tak sú naliate, väčšie a často aj bolestivé

anonym_c33260
6. feb 2026

@anonym_autor ja to tak mám od mladosti😆a mám 45 r to už viem, že o pár dní dostanem.Ani cvičiť vtedy nemôžem ako má bolia a mám ich až normálne teplé😂

autor
6. feb 2026
@anonym_c33260

@anonym_autor ja to tak mám od mladosti😆a mám 45 r to už viem, že o pár dní dostanem.Ani cvičiť vtedy nemôžem ako má bolia a mám ich až normálne teplé😂

@anonym_c33260 do 38ky som nevedela, že mám PMS. Od 38-43 som začala mať PMS a teraz najnovšie mám už aj bolestivú ovuláciu a všetky príznaky mi začínajú uprostred cyklu. Ja mám 10 dňovú MS, čiže v praxi mám 4-5 dní, keď som v pohode.

anonym_e08b87
6. feb 2026

mam 43 a mam to iste

moira22
Včera o 17:43

Ja mam tento rok 40tku a posledny rok neznasam svoj cyklus…od bolestivej ovulacie az do MS mam tak bolestive prsia,ze sa idem zblaznit,zmeny nalad (placlivost,nervozita) a k tomu 5dni pred zaciatkom MS ma vzdy 3-4 dni v kuse boli hlava (lieky nezaberaju).Vcera som bola na preventivke na gynde a doktor mi povedal ze je vsetko ok a na tieto priznaky mi odporucil gynex,ale ja uz som v koncoch.Prsia ako balony,bolest hlavy a podrazdenost🥲

autor
Včera o 17:46
@moira22

Ja mam tento rok 40tku a posledny rok neznasam svoj cyklus…od bolestivej ovulacie az do MS mam tak bolestive prsia,ze sa idem zblaznit,zmeny nalad (placlivost,nervozita) a k tomu 5dni pred zaciatkom MS ma vzdy 3-4 dni v kuse boli hlava (lieky nezaberaju).Vcera som bola na preventivke na gynde a doktor mi povedal ze je vsetko ok a na tieto priznaky mi odporucil gynex,ale ja uz som v koncoch.Prsia ako balony,bolest hlavy a podrazdenost🥲

@moira22 ja beriem pripravok PMX a pupalku. Ale už neviem... ak toto mám s tými liekmi, tak čo budem mať bez nich.

vivuska666
Včera o 17:52

Tiez mam prsia jak mladica. Horuce, bolave a pevne 🙂. Ak by mi boli prijemne dotyky, muz by sa potesil. Ale zrovna vtedy som najradsej, ked je v robote 🙂

anonym_ba43d6
Včera o 17:53

Niekedy som mala tyzden pred ms naliate prsia, potom sa to striedalo, polroka nic, a potom polroka ano. Teraz mam 37 čochvíľa a uz krátko po ovulácii to zacina. Bolest je sice obtazujuca , ale keďže mam take vyflusnute béčka, plnosť tie týždne vítam nadsena😀
Co mna viac rozculuje, ze som zacala mat návaly pred ms, horucava do tváre, menej chuti na radovánky. Zatial som to este neriesila nijak.

autor
Včera o 17:56

Dievčatá, ja mám prsia veľkosti E, F. Ak sa mne nalejú, zväčšia a bolia ma, tak je to strašné. Ak by som mala Bčka, tak skáčem 2m po plafón.

moira22
Včera o 17:58

Tiez som na ne hrda ale ta bolest mi to kazi😄 Tiez sa mi zda ze zacinam mat navaly ale neviem to teraz v zime nejako identifikovat…A okrem toho tyzden pred MS mam tak citlivy cuch ze skryjem do vrecka hocijakeho psa😂

moira22
Včera o 18:01
@anonym_autor

Dievčatá, ja mám prsia veľkosti E, F. Ak sa mne nalejú, zväčšia a bolia ma, tak je to strašné. Ak by som mala Bčka, tak skáčem 2m po plafón.

@anonym_autor ja mam dve velkosti podprseniek…pred MS a ostatne dni🙂…pred MS sa vraciam do obdobia po porode,ked som bola konkurencia Pamele Anderson🤣

anonym_b2a262
Včera o 18:03

Skoda ze aj muzom sa na par dni nezvacsi nieco 🙂

moira22
Včera o 18:06
@anonym_b2a262

Skoda ze aj muzom sa na par dni nezvacsi nieco 🙂

@anonym_b2a262 🤣🤣🤣🤣

moira22
Včera o 18:07
@anonym_autor

@moira22 ja beriem pripravok PMX a pupalku. Ale už neviem... ak toto mám s tými liekmi, tak čo budem mať bez nich.

@anonym_autor pomaha ti to?

autor
Včera o 18:10
@moira22

@anonym_autor pomaha ti to?

@moira22 trochu áno. Ale objednala som si teraz už gynex, lebo mi dohádza to PMX. Ja som skúšala snáď všetko už.

moira22
Včera o 18:21
@anonym_autor

@moira22 trochu áno. Ale objednala som si teraz už gynex, lebo mi dohádza to PMX. Ja som skúšala snáď všetko už.

@anonym_autor
@anonym_autor mne odporucil gynex alebo mastodynon,ale ze gynex je lepsi na bolesti hlavy.Ked pozriem ucinky mastodynomu,tak zase ten skor ulavi pri bolestivych prsiach,tak neviem