Je normálne mať naliate prsia v perimenopauze?
Ahojte, od ovulácie mám neskutočne naliate prsia, sú oveľa väčšie a bolia ma. Som žena 43r. tehotná byť nemôžem. Chápem, že telo v tomto veku sa už mení ... hormóny. Ale je normálne, aby sa prsia zväčšili o min. jedno číslo, boleli vás a boli naliate? Ja už mám bez tak veľké prsia, čiže pre mňa akákoľvek zmena nie je príjemná. To je normálny stav v perimenopauze? Ďakujem.
@anonym_autor ja to tak mám od mladosti😆a mám 45 r to už viem, že o pár dní dostanem.Ani cvičiť vtedy nemôžem ako má bolia a mám ich až normálne teplé😂
@anonym_autor ja to tak mám od mladosti😆a mám 45 r to už viem, že o pár dní dostanem.Ani cvičiť vtedy nemôžem ako má bolia a mám ich až normálne teplé😂
@anonym_c33260 do 38ky som nevedela, že mám PMS. Od 38-43 som začala mať PMS a teraz najnovšie mám už aj bolestivú ovuláciu a všetky príznaky mi začínajú uprostred cyklu. Ja mám 10 dňovú MS, čiže v praxi mám 4-5 dní, keď som v pohode.
mam 43 a mam to iste
Ja mam tento rok 40tku a posledny rok neznasam svoj cyklus…od bolestivej ovulacie az do MS mam tak bolestive prsia,ze sa idem zblaznit,zmeny nalad (placlivost,nervozita) a k tomu 5dni pred zaciatkom MS ma vzdy 3-4 dni v kuse boli hlava (lieky nezaberaju).Vcera som bola na preventivke na gynde a doktor mi povedal ze je vsetko ok a na tieto priznaky mi odporucil gynex,ale ja uz som v koncoch.Prsia ako balony,bolest hlavy a podrazdenost🥲
Ja mam tento rok 40tku a posledny rok neznasam svoj cyklus…od bolestivej ovulacie az do MS mam tak bolestive prsia,ze sa idem zblaznit,zmeny nalad (placlivost,nervozita) a k tomu 5dni pred zaciatkom MS ma vzdy 3-4 dni v kuse boli hlava (lieky nezaberaju).Vcera som bola na preventivke na gynde a doktor mi povedal ze je vsetko ok a na tieto priznaky mi odporucil gynex,ale ja uz som v koncoch.Prsia ako balony,bolest hlavy a podrazdenost🥲
@moira22 ja beriem pripravok PMX a pupalku. Ale už neviem... ak toto mám s tými liekmi, tak čo budem mať bez nich.
Tiez mam prsia jak mladica. Horuce, bolave a pevne 🙂. Ak by mi boli prijemne dotyky, muz by sa potesil. Ale zrovna vtedy som najradsej, ked je v robote 🙂
Niekedy som mala tyzden pred ms naliate prsia, potom sa to striedalo, polroka nic, a potom polroka ano. Teraz mam 37 čochvíľa a uz krátko po ovulácii to zacina. Bolest je sice obtazujuca , ale keďže mam take vyflusnute béčka, plnosť tie týždne vítam nadsena😀
Co mna viac rozculuje, ze som zacala mat návaly pred ms, horucava do tváre, menej chuti na radovánky. Zatial som to este neriesila nijak.
Dievčatá, ja mám prsia veľkosti E, F. Ak sa mne nalejú, zväčšia a bolia ma, tak je to strašné. Ak by som mala Bčka, tak skáčem 2m po plafón.
Tiez som na ne hrda ale ta bolest mi to kazi😄 Tiez sa mi zda ze zacinam mat navaly ale neviem to teraz v zime nejako identifikovat…A okrem toho tyzden pred MS mam tak citlivy cuch ze skryjem do vrecka hocijakeho psa😂
Dievčatá, ja mám prsia veľkosti E, F. Ak sa mne nalejú, zväčšia a bolia ma, tak je to strašné. Ak by som mala Bčka, tak skáčem 2m po plafón.
@anonym_autor ja mam dve velkosti podprseniek…pred MS a ostatne dni🙂…pred MS sa vraciam do obdobia po porode,ked som bola konkurencia Pamele Anderson🤣
Skoda ze aj muzom sa na par dni nezvacsi nieco 🙂
Skoda ze aj muzom sa na par dni nezvacsi nieco 🙂
@anonym_b2a262 🤣🤣🤣🤣
@anonym_autor pomaha ti to?
@moira22 trochu áno. Ale objednala som si teraz už gynex, lebo mi dohádza to PMX. Ja som skúšala snáď všetko už.
@moira22 trochu áno. Ale objednala som si teraz už gynex, lebo mi dohádza to PMX. Ja som skúšala snáď všetko už.
@anonym_autor
@anonym_autor mne odporucil gynex alebo mastodynon,ale ze gynex je lepsi na bolesti hlavy.Ked pozriem ucinky mastodynomu,tak zase ten skor ulavi pri bolestivych prsiach,tak neviem

Ja si osobne myslím, že v perimenopauze je to bežné, pretože hormóny v tomto veku dosť kolíšu, hlavne estrogén po ovulácii a keď ho progesterón nestíha vyrovnať, prsia zadržiavajú vodu, tak sú naliate, väčšie a často aj bolestivé