icon

Je normálne mať silné krvácanie pred kyretážou?

22. sep 2025

Dievčatá poraďte, na štvrtok mám naplánovanú kyretaz. Dôvodom je silné a dlhé krvácanie počas menzesu, medzitým mimo cyklov spinenie až slabé krvácanie, nález 7,5 CM myomu, čiže pri kyretazi aj odber vzorky na histologiu. Momentálne však mám menzes/ resp. silno krvacam už 2 týždne a nekončí to.... Je to normálne? Je to pre mňa strašne nepríjemné, čo robiť?

Strana
z2
anonym_9d0714
22. sep 2025

@anonym_autor a gynekológ čo na to?

viestta
22. sep 2025

Zavolaj gynekologovi ci ta nemozu vziat skor, ked silne krvacas

cukroska
22. sep 2025

@anonym_autor Ja som to mala 4 roky ,kým mi zistili skrytý myom hlboko v stene maternici.To bolo trápenie, niečo strašné.Niekedy aj bolesti a krv liala ako z vodovodu. Par krat som.si musela na deň zobrať dovolenku. V praci som musela robiť aj zo 4 vložkami a nie raz pretiekla.
Doktor mi 4 roky len hormonálne liečby prepisovali a nepomáhalo nič. Stále len tvrdil, že hormonálna nerovnováha.

cukroska
22. sep 2025

@anonym_autor A áno mavala som aj dva týždne. Veľa krát zúfalá a vydržala som to 4 roky ! Doktor nikdy nič nerobil.Ak som raz,alebo dba krát bila na kyretáž veľa vravím .Po 4 rokoch som bola rozhodnutá dať von maternicu a skončiť to trápenie a keďže moj lekár s tým nesúhlasil tak ma konečne objednal k primárovi na hysteroskopiu a tam zidtuil myom ktorý to spôsoboval. Operovali mi to na dva krat a od vtedy pokoj.

adri266
22. sep 2025

@anonym_autor mne prave z toho dovodu predpisal Dr lieky na zastavenie krvacania.

autor
22. sep 2025
@viestta

Zavolaj gynekologovi ci ta nemozu vziat skor, ked silne krvacas

@anonym_9d0714
@viestta No to už do štvrtka snáď vydržím.... Takto hrozne som už krvácala pred dvoma mesiacmi (2,5 týždňa akurát cez celú dovolenku, našťastie na chate, kde som mala možnosť plnej hygieny, ale teda hrôza).
Skôr sa mi jedná o to, že či to nebude hrozné ísť na sál taká zkrvavená. Veď ani poriadne neviem ako to prebieha. Ale tak predpokladám, že už asi na sál bez spodného prádla/vložky....🥴

unicornlady
22. sep 2025

áno, na kyretáž už pôjdeš bez prádla a vložky

ale keď krvácaš, to neviem, či budú potom dobre vidieť vnútri pri tej kyretáži, skús zavolať do nemocnice, kam máš ísť, že čo s tým

@cukroska To pri vnútornom sone nič doktor nevidel?

cukroska
22. sep 2025
@unicornlady

áno, na kyretáž už pôjdeš bez prádla a vložky

ale keď krvácaš, to neviem, či budú potom dobre vidieť vnútri pri tej kyretáži, skús zavolať do nemocnice, kam máš ísť, že čo s tým

@cukroska To pri vnútornom sone nič doktor nevidel?

@unicornlady Nie NIKDY za 4 dlhé roky. Pritom mi to každý vravel, co nemám myom.

unicornlady
22. sep 2025

@cukroska Lebo ja som mala doktora, čo nerobieval vnútorné sono, ale teraz mám dr. čo robí.
A tú kyretáž ti robili ešte predtým a nezistili ti myóm? či kyretáž robili kvôli tomu myómu?

cukroska
22. sep 2025
@cukroska

@unicornlady Nie NIKDY za 4 dlhé roky. Pritom mi to každý vravel, co nemám myom.

@cukroska Ja som sa už normálne bála tam chodiť. Pripadala som si akoby som si vymýšľala.Vždy doma v robote radšej trpela.Ani jeden jediný raz som nebola skôr ako mi kázal po hormonálnej liečbe. Co trvalo aj pol roka. Ani raz na pohotovosti. Nikdy. Raz pamätám bola som s kamarátkou a tak ma zaliala krv, že som bola celá mokrá ešte aj ponožky, čižmy od krvi.Pamätám jediné šťastie, že som mala čierne a nejako pešo sa dostala domov z druhého konca mesta. Nevedela som zastaviť masívne krvácanie a musela spať s uterakmi a musela som si zobrať dovolenku. Keďže Pecko sa nedalo na nočnú.
A ešte pár krát som zažila v robote, kolegyne mi museli pozháňať čiernu mikinu aby nebolo vidieť. A potom som povedala dosť a chcela dať už von maternicu.
Ani jediný raz za 4 roky mi nezobral krv,ani hormonálny profil noc...

unicornlady
22. sep 2025

@cukroska To poznám u iných doktorov, ak ma nebrali vážne.

A nekázali ti progesterón užíval 10 dní v mesiaci, po ovulácii? Či pri myómoch sa to nedáva, že aby sa nevrátili? Lebo mne to dr. dala na vysokú sliznicu a polyp aby sa mi nevrátil. že mám užívať progesterón 10 dní.

anonym_22d673
22. sep 2025
@unicornlady

@cukroska Lebo ja som mala doktora, čo nerobieval vnútorné sono, ale teraz mám dr. čo robí.
A tú kyretáž ti robili ešte predtým a nezistili ti myóm? či kyretáž robili kvôli tomu myómu?

@unicornlady Môj mal obyčajné Sono a nezistil nikdy nič. Ani na kyrete.Az primár a potom som aj odišla už k primárovi. Od operácie som mala pokoj a už som aj v menopauze.

cukroska
22. sep 2025
@unicornlady

@cukroska To poznám u iných doktorov, ak ma nebrali vážne.

A nekázali ti progesterón užíval 10 dní v mesiaci, po ovulácii? Či pri myómoch sa to nedáva, že aby sa nevrátili? Lebo mne to dr. dala na vysokú sliznicu a polyp aby sa mi nevrátil. že mám užívať progesterón 10 dní.

@unicornlady Vieš čo možno aj áno, ake nepamätám, lebo som brala všelijaké lieky a hlavne hormóny aj injekcie.

cukroska
22. sep 2025
@unicornlady

@unicornlady U mňa to bola nočná mora,aje ja som si nejako zvykla. Pár dni to bolo brutálne, potom už normalne,aje dlho aj 10-14 dní.

stellarstar
22. sep 2025

Mne robili konizáciu a kyretáž pocas ms a nemali s tym problém
Na sálu dali sieťové nohavičky a ich vložky takze oni s tym uz určite maju skúsenosť

viestta
22. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_9d0714
@viestta No to už do štvrtka snáď vydržím.... Takto hrozne som už krvácala pred dvoma mesiacmi (2,5 týždňa akurát cez celú dovolenku, našťastie na chate, kde som mala možnosť plnej hygieny, ale teda hrôza).
Skôr sa mi jedná o to, že či to nebude hrozné ísť na sál taká zkrvavená. Veď ani poriadne neviem ako to prebieha. Ale tak predpokladám, že už asi na sál bez spodného prádla/vložky....🥴

@anonym_autor tym ako pojdes na salu sa netrap, su na to zariadeni

cukroska
22. sep 2025
@viestta

@viestta Áno aj ja som masívne krvacala a práve vtedy ma poslal na kyretáž.

autor
22. sep 2025
@viestta

@stellarstar
@viestta Tu na koňovi teraz čítam, že kyret sa nerobí počas ms, tak teda neviem.... Keď ma objednaval primár na kyretaz, tak práve povedal, že pri kyrete tam na termíne ms nezáleží. Vo vzťahu k menzesu sa už bude potom plánovať operácia myomu/resp. Hysterektomia.
Už mám všetky predoperačné vyšetrenia aj anestéziologiu hotovú, tak už by som to rada mala za sebou (aj keď pre mňa len sčasti).

cukroska
22. sep 2025
@anonym_autor

@stellarstar
@viestta Tu na koňovi teraz čítam, že kyret sa nerobí počas ms, tak teda neviem.... Keď ma objednaval primár na kyretaz, tak práve povedal, že pri kyrete tam na termíne ms nezáleží. Vo vzťahu k menzesu sa už bude potom plánovať operácia myomu/resp. Hysterektomia.
Už mám všetky predoperačné vyšetrenia aj anestéziologiu hotovú, tak už by som to rada mala za sebou (aj keď pre mňa len sčasti).

@anonym_autor Áno aj ja som mala operáciue plánované v tom čase keď som nemala ms. Myom mi operovali na dva krát. Dc.Bielik.

unicornlady
22. sep 2025

Internet odpovedal takto:
Kyretáž (čistenie maternice) sa zvyčajne nerobí počas menštruácie, pokiaľ to nie je nevyhnutné. Tu sú dôvody a výnimky:

✅ Prečo sa kyretáž obyčajne nerobí počas menštruácie:

Znížená prehľadnosť: Krvácanie môže sťažiť lekárovi vyhodnotenie stavu sliznice maternice.

Vyššie riziko infekcie: Otvorený krčok maternice počas menštruácie môže zvýšiť riziko infekcie.

Prírodné odlučovanie sliznice: Počas menštruácie sa už prirodzene odlučuje endometrium, takže zákrok by mohol byť zbytočný alebo menej efektívny.

⚠️ Kedy sa kyretáž môže vykonať aj počas menštruácie:

Ak ide o urgentnú situáciu (napr. silné, neprestávajúce krvácanie, podozrenie na zadržiavané zvyšky po potrate).

Ak ide o diagnostickú kyretáž (biopsiu), a lekár uzná, že menštruácia neprekáža.

Ak má žena nepravidelné krvácanie a nie je jasné, či ide o menštruáciu.

💡 Záver:

Ak máš naplánovanú kyretáž a začala si menštruovať, určite kontaktuj svojho lekára alebo gynekológa. Oni najlepšie zhodnotia, či zákrok posunú, alebo ho predsa len vykonajú podľa potreby.

janetinka27
22. sep 2025
@anonym_autor

@stellarstar

@anonym_autor ahoj, urvite sa dohodni vopred s gynekologom. Tiez som vela krvacala a to rovnych 20 rokov, niekedy aj 4 tyzdne vkuse a vela a potom par dni pauza a znova som krvacala. Na planovane kyretaze som musela ist vtedy, ked som nekrvacala, cize mi kyretaz aj odkladali, cize som musela ist znova a znova aj na predoperacne
Potom som sa konecne dostala ku gyn, ktora ma dala dokopy, prve mesiace liecby som este krvacala aspon 2 tyzdne v cykle ale postupne len 5-6 dni
Nakoniec som sa nevyhla vybratiu maternice a tiez som mala planovanu operaciu mimo krvacania, ale kedze mi v poslednom cykle vysadili vsetky hormony, tak som zacala krvacat mimo cyklu a rovno den pred hysterektomiou, ale krvacanie nebolo silne, tak ma zoperovali, aj ked ma najprv nechceli prijat na prijme, ak krvacam
Ale ja uz by som proste krvacala vkuse a navzdy, tak asi preto ma zoperovali

unicornlady
22. sep 2025

@janetinka27 Aj ti zistili príčinu takého dlhého krvácania? To si musela byť aj anemická. Železo si neužívala?

autor
22. sep 2025
@unicornlady

Internet odpovedal takto:
Kyretáž (čistenie maternice) sa zvyčajne nerobí počas menštruácie, pokiaľ to nie je nevyhnutné. Tu sú dôvody a výnimky:

✅ Prečo sa kyretáž obyčajne nerobí počas menštruácie:

Znížená prehľadnosť: Krvácanie môže sťažiť lekárovi vyhodnotenie stavu sliznice maternice.

Vyššie riziko infekcie: Otvorený krčok maternice počas menštruácie môže zvýšiť riziko infekcie.

Prírodné odlučovanie sliznice: Počas menštruácie sa už prirodzene odlučuje endometrium, takže zákrok by mohol byť zbytočný alebo menej efektívny.

⚠️ Kedy sa kyretáž môže vykonať aj počas menštruácie:

Ak ide o urgentnú situáciu (napr. silné, neprestávajúce krvácanie, podozrenie na zadržiavané zvyšky po potrate).

Ak ide o diagnostickú kyretáž (biopsiu), a lekár uzná, že menštruácia neprekáža.

Ak má žena nepravidelné krvácanie a nie je jasné, či ide o menštruáciu.

💡 Záver:

Ak máš naplánovanú kyretáž a začala si menštruovať, určite kontaktuj svojho lekára alebo gynekológa. Oni najlepšie zhodnotia, či zákrok posunú, alebo ho predsa len vykonajú podľa potreby.

@unicornlady ďakujem

janetinka27
25. sep 2025
@unicornlady

@janetinka27 Aj ti zistili príčinu takého dlhého krvácania? To si musela byť aj anemická. Železo si neužívala?

@unicornlady ahoj, ano, mala som anovulacne cykly dlhodobo, cize mi zhrubla sliznica maternice a vznikla hyperplazia, ktora sa vyvijala dalej k atypiam atd az do r....
Krvny obraz som mala dobry, vobec sa mi to dlhe krvacanie neprejavilo

autor
28. sep 2025
@anonym_autor

@unicornlady ďakujem

@anonym_autor Tak už mám kyretaz za sebou.
Áno krvácala som, volala som na oddelenie/ resp. ma dali priamo prednostovi, či teda mám prísť aj v prípade silnejšieho krvácania. Povedal, že samozrejme, veď práve preto na kyretaz idem, len sa ma spýtal, či mám všetky predoperačné vyšetrenia. Všetko prebehlo v poriadku a do štyroch hodín od samotného výkonu som už bola aj doma. Do troch dni sa mám hlásiť k svojmu gynekologovi s prepúšťacou spravou.

unicornlady
28. sep 2025

TAk prajem rýchle zotavenie. Mne sa telo hojí fakt že pomaly (neviem, či preto, že nemám štítnu, ale fakt odvtedy aj obyčajný štipanec od komára).
Hlavne prvú menštruáciu po kyretáži som mala potom dosť také rezavé bolesti.

autor
28. sep 2025

@unicornlady Mňa hlavne teraz čaká čakanie na výsledky z histologie, ďalším krokom bude hysterektomia, lebo ten myom je fakt veľký a operacia ma tak či tak neminie. 🥺

unicornlady
28. sep 2025

Čítam, že 7,5cm. To ho nevideli skôr?

autor
28. sep 2025

Dlhšiu dobu som nebola a problémy tiež neboli žiadne.
Aj teraz som si myslela, že idem do prechodu.... Tak tu máš na....!

unicornlady
28. sep 2025

čiže už máš niečo po 50-tke? (keď spomínaš ten prechod)

Strana
z2