icon

Je po pôrode potrebná sonografia a mamografia?

4. sep 2023

Je po porode potrebna? Docitala som sa ze do veku 40 rokov sa chodi na sonografiu..je to tak boli ste ? Resp. Chodi sa na to nejak pravidelne? Gynekolog mi odporucil ze ked prestanem kojit mam ist. Tak zvazujem ci je to nutne kedze nemam kde nechat maleho.

liz_lemon
4. sep 2023

na sono sa chodi kazde 2 roky, po 40 sa chodi na mamo

vler
4. sep 2023

Urcite je ziaduce chodit na preventivky

tanyan
4. sep 2023

Preventívna kontrola je fajn, ale svet sa nezrúti, ak nepôjdeš ihneď. Neviem odkiaľ si, ale v niektorých regiónoch sú čakacie doby aj pol roka. Skús sa informovať kedy by si vôbec dostala termín... A keď malého uspíš alebo bude pokojný v kočíku, tak tam môže byť aj s tebou. Je to len chvíľa. 😉

tanyan
4. sep 2023

A hlavne nie je to potrebné po pôrode, iba ako pravidelná prevencia bez ohľadu na pôrod. Nerobí sa to počas dojčenia, preto ti kázal až po. Niektoré ženy dojčia aj 2 roky a nechýba to sono...

mojvlk
4. sep 2023

Mne kázal pol roka po skončení kojenia

sara07
4. sep 2023

pol roka po skončení kojenia
a ano je to potrebné, lebo ak ti zachytia skoro vedie niečo urobit, je to prevencia, a budem radi že ju máme,
vieš nemáš kde nechat, vždy nejak sa nájde , videla som čo bolo na um že ho mala baba pri sebe v kočiku spalo,
ono nezabudaj že je to pre tvoje dobro a dietata dobre tá preventívna
neverím že si robíš tie hmatové cvičenia či máš bulku každy mesiac

adka3321
4. sep 2023

@tanyan moj doktor mi spravil sono aj pocas dojcenia, ze to vobec nevadi. mohla som si vybrat, ci mi ho spravi on za poplatok, alebo ma posle do nemocnice na ziadanku 🤷

x_mery_x
4. sep 2023

Mne tiez povedali na sone, ze mozem prist aj pocas kojenia, a u nas sa caka 6m na termin