icon

Je potratová tabletka povolená na Slovensku?

Včera o 12:37

Zenina známa bola na interrupcií zo zdravotnej indikácie a vraj dostala 2 potratove tabletky, ktoré užila.

Bola u lekára v BA, nie Rakúsko ani Česko.

Je to podľa vás pravda?

Veď na Slovensku nie je potratova tabletka povolená.

Mne sa to nechce veriť.

Zmenilo sa niečo v tomto?

Ináč po ich užití mala take bolesti, že skončila v nemocnici na kyretazi.

Strana
z2
anonym_7001b1
Včera o 12:40

Aj mne bol podany misoprostol (spontanny potrat) v ruzinovskej nemocnici

autor
Včera o 12:42
@anonym_7001b1

Aj mne bol podany misoprostol (spontanny potrat) v ruzinovskej nemocnici

@anonym_7001b1 Mám taký pocit, že bola tam. Ale obe tablety nemohla dostať, však?

anonym_afd255
Včera o 12:43

Oficiálne sa nemôže, neoficiálne je to však najlepšia možnosť pre ženu, takže to lekári podajú po konzultácii so ženou. Samozrejme, nie všade na Slovensku a tiež nie na samotné ukončenie tehotenstva ale až keď je jasné, že plod nežije.

anonym_9da7a1
Včera o 12:45

Asi nie su povolene na vyvolanie potratu samotnou Zenou. Tu v oboch pripadoch potrat prebehol. Predpokladam, ze tie tabletky boli k posilneniu samocistenia.

jaskolka
Včera o 13:08

Je povolený pri spontánnom potrate,teda na vylúčenie obsahu maternice s už nezijucim embryom, čo je potvrdené pri opakovanom USG. Takže podľa všetkého známa bola na takom zákroku (to nie je interrupcia)lebo inak na SR nie je povolené podávať také tablety.
Ja som takisto pri MA v Starej Ľubovni mala ponúknutú tabletu na samo vyčistenie,ale práve z dôvodu,že to nemusí dobre zaucinkovat,som sa rozhodla rovno pre kyretaz.

jaskolka
Včera o 13:09
@anonym_afd255

Oficiálne sa nemôže, neoficiálne je to však najlepšia možnosť pre ženu, takže to lekári podajú po konzultácii so ženou. Samozrejme, nie všade na Slovensku a tiež nie na samotné ukončenie tehotenstva ale až keď je jasné, že plod nežije.

@anonym_afd255 pri samovoľnom potrate,keď už nie je srdcová frekvencia embrya,je to normálne oficiálna cesta, podávať takúto tabletu. Nie je to len v Bratislave,je to možné vo viacerých nemocnicach.

anonym_2d410e
Včera o 13:19

@anonym_autor Ani sa necudujem,ze v poslednom roku nic nie je nic pozitivne o zivote ako 3 svetova,, Ved mame slobodnu volu, tak zabijat s pilurkami,alebo priamo UPT,to je uz aj na Pana Vsemuhuceho privela, zabijat nevinne stvorenia v lone matky? Zeny zobudte sa ,,a nezabijajte si svoje deti, Ze ,zo zdravotneho hladiska, ?to je len vyhovorka,,Ja by som svoj zivot polozila,,,ako zabila moje nevinne stvorenie,,Preco nedovolite svojmu dietatu prist na svet, ved ono sa nepytalo samo, Vy matky s otcom ste ho splodili ,,a Pan Boh stvoril..

anonym_9da7a1
Včera o 13:21
@anonym_2d410e

@anonym_autor Ani sa necudujem,ze v poslednom roku nic nie je nic pozitivne o zivote ako 3 svetova,, Ved mame slobodnu volu, tak zabijat s pilurkami,alebo priamo UPT,to je uz aj na Pana Vsemuhuceho privela, zabijat nevinne stvorenia v lone matky? Zeny zobudte sa ,,a nezabijajte si svoje deti, Ze ,zo zdravotneho hladiska, ?to je len vyhovorka,,Ja by som svoj zivot polozila,,,ako zabila moje nevinne stvorenie,,Preco nedovolite svojmu dietatu prist na svet, ved ono sa nepytalo samo, Vy matky s otcom ste ho splodili ,,a Pan Boh stvoril..

@anonym_2d410e Staraj sa o svoju maternicu.

saxana000
Včera o 13:28

Ale tu islo iba o vycistenie maternice ked uz plod nejavi znamky zivota.je to setrnejsie pre telo ako klasicka kyreraz.. nie je to forma umeleho prerusenia tehotenstva pri aktivnom zivotaschopnom plode. Takze v tomto pripade je to uplne v poriadku a legalne.tablety su podavane pod medicinskkym dohladom nedostanes ich domov ako ibalgin.pocas celej doby je zena kontrolovana personalom.. tablety sa podavaju v niekolkohodinovom rozostupe ale mozu nastat komplikacie a moze sa pristupit k samotnej kyretazi.

anonym_6aee0d
Včera o 13:28
@anonym_2d410e

@anonym_2d410e tu hovoríme o missed abortion a tabletkách na vyčistenie maternice. Tieto scestné bigitné reči si nechajte na iné fórum, Boh povedal, že máte milovať blížneho, neublizivat a vy tu ubližujete ženám, ktoré nikdy nechceli byť v takejto situácii, ale sú. Ten spomínaný pán Boh si takéto veci všíma...

maca1984
Včera o 13:41
@anonym_2d410e

@anonym_2d410e prihlás sa potom na pomoc keď tu niektorá napíše že jej ako matke samoživiteľke chýbajú peniaze na jedlo, lieky, šeky.

anonym_dd66a2
Včera o 13:43
@anonym_2d410e

@anonym_2d410e odporucam navštíviť psychiatra.

kiki68
Včera o 13:56

Je to povolene v pripade , ze ide o zdrav dovody a tehu bez vitality plodu. Ale nie pri UPT na zelanie bez dovodu. Ruzinov to ponuka uz dlho, oni idu touto cestou pri MA a tychto tehu, co by dobre nedopadli. Ale neni to nic ine ako podanie tabletky, ktora je na vyvolanie porodu. Ta tabletka na SK je na medicinske ucely, ale nie pre UPT na zelanie zeny

maranta_leuconeura
Včera o 13:57
@anonym_2d410e

@anonym_2d410e pan Boh dal, pan Boh vzal sa hovori... Co chces pri mrtvom plode zachranovat, ake dieta priviest na svet? Aka vyhovorka na potrat?
Dalsia fanaticka, co nevie ani citat s porozumenim

sara07
Včera o 14:54
@anonym_autor

@anonym_7001b1 Mám taký pocit, že bola tam. Ale obe tablety nemohla dostať, však?

@anonym_autor nemôže byt podaná v prípade že sa rozhodne žena pre nu
registrovvana je aj má potrebne povolenia na sk
podáva sa v prípade ked su zdravotne problemy , zamlčany atd. čiže ked je to indikuje lekar
je to normálne povolené aj sa to robí ale mudr radšej zvolia kyret ako tabletu žial a ani o tom neinformuju
na denniku N bola minule o tom reportaž
https://dennikn.sk/4721231/potratove-tabletky-b...

sara07
Včera o 14:57
@anonym_2d410e

@anonym_2d410e ty máš tak zatemnené myslenie že nevimaš čo čítaš ?
ak niečo nežije tak čo ako chceš ešte raz zabijat
že ti nie je hanba, už ste tak zmagorení že totálne nevnimate čo vás vlastne uči vaša krestanská viera ale absolutne , máte svoju agendu a vybavene

sara07
Včera o 14:58
@anonym_autor

@anonym_autor však sama píšeš zo zdravotných indikacii , nepíšeš akých ..
ano ak lekar rozhodne má žena na vyber
A
mohla by sa podavať aj v prípade že je to interupcia na želanie ženy len jej v tom brani jedna novela, čiže stačí jeden podpis od pana minstra ... ale to nie je téma ani tejto vlady , ten jeden jediny podpis ... všetky povolenia, registraciu má

anonym_15f41a
Včera o 15:48
@anonym_2d410e

@anonym_2d410e vies, co je to zdravotne hladisko? Ze napriklad nosim v sebe uz dva tyzdne mrtvy plod a mozem dostat sepsu... Pocita sa to?
Ver mi, ze je na svete xyz zien, ktore by zivot polozili za to, aby mohli mat dieta. Vratane mna. Ale museli ist na kyretaz alebo uzili potratovu tabletku - lebo museli. Lebo im babatko zomrelo v bruchu a mohli zomriet aj ony same. A myslis, ze tymto tvojim vylevom si takym zenam nejako pomohla? Ako pises sama, toto je aj na Vsemohuceho privela. Nabuduce si radsej zahryzni do jazyka, resp. neder klavesnicu, lebo sa tym len strapnis.

anonym_a01e45
Včera o 15:50

@anonym_autor pri spontannom ano,pri umelom nie

anonym_a01e45
Včera o 15:50
@anonym_afd255

@anonym_afd255 splietas hrusky s jablkami,pracujem v odbore takze este raz :po spontannom je to mozne,po umelom nie

anonym_a01e45
Včera o 15:52
@anonym_9da7a1

@anonym_2d410e Staraj sa o svoju maternicu.

@anonym_9da7a1 ale tvoja maternica je ine telo ako dieta,ktore je v nej a ma dokonca inu DNA

sara07
Včera o 15:53
@anonym_a01e45

@anonym_9da7a1 ale tvoja maternica je ine telo ako dieta,ktore je v nej a ma dokonca inu DNA

@anonym_a01e45 radšej keby ste si odmodlili a odmakali tých xyyy zabití dospelých ludi vo vojnách krestanských, križiacky, bartolomejska noc, upaleni , katolici verzus prostestanti
tu sa budete riešit ale že sa kupete v krvi vy nevadí že .. lebo to bolo pre vieru

anonym_9da7a1
Včera o 15:54
@anonym_a01e45

@anonym_a01e45 Aj tak je ta do toho nic.

anonym_4c61d9
Včera o 16:01

@anonym_autor Jedine v ruzinovskej nemocnici. Tusim daju iba 2, co je strasne malo a zena sa v 90% nevycisti. Ja som mala v zahranici 6ks. 4 zo spodu a 2 po 6h pod jazyk.

jaskolka
Včera o 16:57
@anonym_4c61d9

@anonym_autor Jedine v ruzinovskej nemocnici. Tusim daju iba 2, co je strasne malo a zena sa v 90% nevycisti. Ja som mala v zahranici 6ks. 4 zo spodu a 2 po 6h pod jazyk.

@anonym_4c61d9 tableta Misoprosol na čistenie pri samovoľnom potrate sa podáva aj v iných nemocniciach na Slovensku. Ja som ju mala ponúknutú v Starej Ľubovni.
No v inom prípade ako pri samovoľnom potrate (MA)nikde na Slovensku dovolená nie je,čize ani v Ružinove by ju pri živom plode nepodali.

jaskolka
Včera o 16:59
@anonym_2d410e

@anonym_2d410e tu ide o čistenie maternice pri samovoľnom potrate,teda embryo už nemá srdcovú činnosť a maternica sa musí vyčistiť,aby nenastala infekcia.

anonym_4c61d9
Včera o 17:36
@anonym_15f41a

@anonym_2d410e vies, co je to zdravotne hladisko? Ze napriklad nosim v sebe uz dva tyzdne mrtvy plod a mozem dostat sepsu... Pocita sa to?
Ver mi, ze je na svete xyz zien, ktore by zivot polozili za to, aby mohli mat dieta. Vratane mna. Ale museli ist na kyretaz alebo uzili potratovu tabletku - lebo museli. Lebo im babatko zomrelo v bruchu a mohli zomriet aj ony same. A myslis, ze tymto tvojim vylevom si takym zenam nejako pomohla? Ako pises sama, toto je aj na Vsemohuceho privela. Nabuduce si radsej zahryzni do jazyka, resp. neder klavesnicu, lebo sa tym len strapnis.

@anonym_15f41a prosim ta. Ty mi tu teraz o com pises? Preco reflektujes svoje problemy na mna? Ked si tak velice mudra, tak si predstav, ze v 10tt mi zomrelo dieta v bruchu, a ano, v zahranici sa ako prve, podava potratova tabletka. Konkretne mi dali CYTOTEC + opiaty s paracetamolom proti bolesti. Rodila som doma na byte 7 hodin do WC!!!!!!!!!!!!! Bolesti sialene!!!!! A nie, nerobili mi kyretaz, kedze mi dali konsku davku. Sam lekar mi povedal, ze dava tolko, aby sa vsetko vycistilo a nemusela som ist na kyret. Tolko k tomu.
Takze ak som niekomu ublizila, tak sa ospravedlnujem. Napisala som iba svoju vybornu skusenost s potratou tabletkou. 😏

anonym_f55fb6
Včera o 17:57

pri ziadosti o interupciu to povolene nie je, myslim, ze len pri missed abort, nasa legislativa to neumoznuje

anonym_a01e45
Včera o 19:08
@sara07

@anonym_a01e45 radšej keby ste si odmodlili a odmakali tých xyyy zabití dospelých ludi vo vojnách krestanských, križiacky, bartolomejska noc, upaleni , katolici verzus prostestanti
tu sa budete riešit ale že sa kupete v krvi vy nevadí že .. lebo to bolo pre vieru

@sara07 zbytocne sa hnevas...

anonym_15f41a
Včera o 19:18
@anonym_4c61d9

@anonym_15f41a prosim ta. Ty mi tu teraz o com pises? Preco reflektujes svoje problemy na mna? Ked si tak velice mudra, tak si predstav, ze v 10tt mi zomrelo dieta v bruchu, a ano, v zahranici sa ako prve, podava potratova tabletka. Konkretne mi dali CYTOTEC + opiaty s paracetamolom proti bolesti. Rodila som doma na byte 7 hodin do WC!!!!!!!!!!!!! Bolesti sialene!!!!! A nie, nerobili mi kyretaz, kedze mi dali konsku davku. Sam lekar mi povedal, ze dava tolko, aby sa vsetko vycistilo a nemusela som ist na kyret. Tolko k tomu.
Takze ak som niekomu ublizila, tak sa ospravedlnujem. Napisala som iba svoju vybornu skusenost s potratou tabletkou. 😏

@anonym_4c61d9 ty o com tocis? Ja som odpisovala tejto na tento vyplod:

"Ani sa necudujem,ze v poslednom roku nic nie je nic pozitivne o zivote ako 3 svetova,, Ved mame slobodnu volu, tak zabijat s pilurkami,alebo priamo UPT,to je uz aj na Pana Vsemuhuceho privela, zabijat nevinne stvorenia v lone matky? Zeny zobudte sa ,,a nezabijajte si svoje deti, Ze ,zo zdravotneho hladiska, ?to je len vyhovorka,,Ja by som svoj zivot polozila,,,ako zabila moje nevinne stvorenie,,Preco nedovolite svojmu dietatu prist na svet, ved ono sa nepytalo samo, Vy matky s otcom ste ho splodili ,,a Pan Boh stvoril.."

Takze ak si nahodou tato pani, tak potom asi trpis fakt pokrocilou schizofrenou a mala by si sa liecit. Ak tato pani nie si, tak na mna utocit nemusis, ani nemusis pouzivat tolko vykricnikov, lebo ja si na tebe naozaj nereflektujem ziadne moje problemy a absolutne netusim, ako som sa ta dotkla.

Strana
z2