icon

Je predčasná menopauza u 34-ročnej ženy?

23. mar 2024

Dobrý deň , mám 34 rokov . Od úplne začiatku menzesu som ho mávala rozhádzaný a veľmi silný . Chodil mi dosť nepravidelne aj dva krát v mesiaci alebo trval vyše desať dni. Nemohla som fungovať bežne keď som mala menzes stále som pretiekla , vložky menila čo chvíľa aj tak sa stala nehoda . Užívala som antikoncepciu z tohto dôvodu , dosť dlhé roky ale vždy po vysadení som otehotnela keďže sme to plánovali zadarilo sa do pár mesiacov . Povedali sme si s mužom , ze ešte jedno bábo by sme ešte privítali a potešilo by nás to 😉. Vysadila som teda antikoncepciu znova . Prvý mesiac mi cyklus fungoval prirodzene ako mal ale druhý mesiac už som zase mala menzes skôr a veľmi silný . Tretí mesiac som nestíhala meniť vložky . Zase som sa dostala do toho istého kolotoča. Gynekológ mi povedal ze problém nevidí , mám všetko v poriadku . Odporučil mi gynex kvapky a duphaston . Šla som do lekárne a tam mi lekárnička povedala , či náhodou nejdem do prechodu .Ostala som v šoku , a odvtedy som akoby posadnutá touto myšlienkou . Chcem dalsie dieťatko ale toto ma úplne rozhodilo . Gynekológ ma odmietol vyšetriť podľa neho som v úplnom poriadku . Zdá sa mi ,ze som ,,skončila ,, v plánovaní bábätka , že fakt starnem a už by som ho nedokázala vynosit.

stellarstar
23. mar 2024

Máš návaly, potenie a iné príznaky? Lebo toto mi ako perimenopauza nepríde

pribinak
23. mar 2024

A kde vidíš spojenie s menopauzou?

andrejka1974
23. mar 2024

A robil ti aj Sono gynekológ lebo toto svedčí že môžeš mýt aj polyp na maternici ja som takto krvácala a potom po operácii sa mi to zlepšilo

autor
23. mar 2024

@stellarstar ja už všetko na sebe pozorujem ja neviem

autor
23. mar 2024

@pribinak doteraz nikde ani ma to nenapadlo

autor
23. mar 2024

@andrejka1974 mám všetko v poriadku bola som na sone vďaka Bohu nič nenašli

mabenn
23. mar 2024

chyba mi tam informacia o tom, kolko si bola po porode od vysadenia antikoncepcie

autor
23. mar 2024

@mabenn 5 rokov

mabenn
23. mar 2024

aku mas dlzku cyklu? cca aspon

autor
23. mar 2024

@mabenn 25 dni

mabenn
23. mar 2024

tak cisto teoreticky si mozes skusit dat urobit niekde test ovarialnej rezervy...mozes mat aj kratku luteralnu fazu pri kratkom cykle...si si vedoma toho ked mas ovulaciu a cca aky den cyklu?

autor
23. mar 2024

@mabenn ako kedy . Raz mám hneď po skončení menzesu a presne dva týždne a príde mi menzes to je ten krátky cyklus a stane sa ze mi nastane na 15 deň cyklu a to mám zase 29 dni cyklu menzes . Ja si robím aj ovulacne testy ale nikdy som nemala riadne pozitívne testy .

lakebabe
23. mar 2024

Daj si spraviť hormonálny profil a ovarialnu rezervu a budeš vedieť na com si kamoške sa spustila menopauza v 36 ale pripisujú to 4 umelým oplodneniam a dlhoročnej hormonálnej liečbe.

mabenn
23. mar 2024

akoze, slova lekarnicky by som nejak neriesila...ona z pohladu a par slov "diagnostikuje" prechod, pricom gyn ti povie, ze vsetko ok....34r sa mi zda este malo, cyklus ti haproval aj predtym...ked si chces byt ista ako to je, daj si urobit testy...ja mam skoro 38r, podobne dlhy cyklus a nemyslim si, ze idem do prechodu...neriesim to, lebo dieta neplanujem, ale ak by som planovala, sla by som sa testnut

kakaovyrez
23. mar 2024

Aj v lekárni alebo cez internet vieš kúpiť domaci test na menopauzu. Tak to skús. Minimálne ťa to niekam nasmeruje...

autor
23. mar 2024

@lakebabe ďakujem za radu

lakebabe
23. mar 2024

Určite sa obrat na gynekológicku mne robili ovarialnu rezervu a hormonálne testy v 35 kvôli umelemu a aspoň viem na com som.

autor
23. mar 2024

@lakebabe a ako prebieha to vyšetrenie len krv a ultrazvuk ?

lakebabe
23. mar 2024

To ti už presne nepoviem, lebo mne robili tých testov asi milión na veľa roznych veci pred umelým, niečo z krvi , niečo zo sterov, niečo z ultrazvuku, neviem presne co bolo co, iba to potom zhrnuli všetko po dvoch týždňoch do výsledkov a vysvetlili mi ako na tom som

ktochytavzite
23. mar 2024

Podla mna tam nemas natnak menopauzy,to by si skor mala praveze dlhsie cykly a aj krvacanie byva slabsie.Neviem z coho lekarnicka usudzovala.
Ale ak sa Vam 5r nedari tak urcite na stiv dr a daj si pre zaviatok hormonalny profil urobit.

qwert87
23. mar 2024

Ja mam 36 rokov a z hormonalneho profilu mi vysla zlyhavajuca ovarialna rezerva. Ze ak dieta, jedine cez if. Nastastie uz deti neplanujeme, 3 sa nam podarili na prvu supu. No ak by som s ich rodenim cakala, teraz by to uz prirodzene neslo. Ja som ale mala uplne ine priznaky ako popisuješ ty. Predlzovali sa mi cykly, vynechavali, alebo bolo len poldňove spinenie. Plus unava a nespavost. Zatial. Uvidime co bude dalej

alickapusinka
23. mar 2024

mne sa narodila dcéra a mala som 31 rokov mala som už menopauzu.

autor
23. mar 2024

@ktochytavzite zle som sa asi vyjadrila nie nedarí 5 rokov my len teraz od januára čo som vysadila lieky . 5 rokov som užívala lieky od posledného pôrodu

autor
23. mar 2024

@qwert87 ďakujem za odpoved ,

ktochytavzite
23. mar 2024

a ved to nieje vobec dlha doba na robenie paniky.Podla mna urcite nie si v menopauze,To by sa ukzalo skor predlzenym cyklom slabsej intezity a nie ako to mas ty.