icon

Je tampón po prvý raz bezpečný?

zdenka456
25. jún 2024

Dobrý deň , chcem som panna a použila som po prvý krát tampón. Po aplikovaný tampóny ktorý predpokladam som si zaviedla správne nakoľko som ho necítia sa mi po pár minútach rozbúšilo srdce a prišlo mi slabo na odpadnutie. Po tom ako som ho dala preč mi to prešlo. Prosím vás viete mi poradiť čo to bolo? Či ho môžem používať ? Či to prejde alebo to bolo nebezpečne ?
Za pomoc veľmi pekne ďakujem !

adri266
25. jún 2024

@zdenka456 Skus na dalsi den znovu, predychaj to, upokoj sa. Ono to prejde.

jabuducanevesta
25. jún 2024

Nemusí to prejsť,,, kámoška mala problémy, nemohla tampony používať

tenerifka
25. jún 2024

@zdenka456 ano, bud opatrna, kedze existuje Syndrom toxickeho soku, kedy moze byt pouzivanie tamponov nebezpecne. Nema to nic spolocne s tym, ci si panna alebo nieco ine, je to reakcia organizmu. Moja dcera pouziva bezproblemovo tampony od 12-tich rokov.
Konzultuj s gynekologom, resp.skus znova este raz, ked si v pohode, mozno to bol len stres

1sally12
25. jún 2024

Aj mne sa to raz stalo, presne ako ty píšeš - búšenie srdca a strašne mi prišlo zle. Odvtedy som ich odložila do najspodnejšej zásuvky.

vkatush
25. jún 2024

Je to syndróm toxického šoku. Niekto ho má vždy, niekto raz za čas a niekto vôbec.
Ja používam tampóny roky a stalo sa mi to asi 2x. Dala som si v ten deň vložku, potom naspäť tampón a už bolo všetko v pohode.