Používanie tampónov a snaženie sa o bábätko

6. apr 2023

Ahojte baby, mám takú blbu otázku. Už niekoľko rokov užívam tampóny a pred rokom sme sa začali snažiť s manželom o bábätko kde som zažila jeden potrat. Teraz prišla prvá ms a keď som sa rozprávala s kamarátkou o Tom že mi jedine vyhovujú tampóny tak mi povedala že pokiaľ ich používam tak neotehotniem lebo môžem mať zápaly, baktérie atď. Je to vlastne pravda že nemôžem otehotnieť pokiaľ ich budem používať?

andrea_82
6. apr 2023

hlúposť

viestta
6. apr 2023

kamartaka tu mudrost kde vzala?

autor
6. apr 2023

@viestta netuším len ma to dosť zarazilo a vlastne aj to že tampón treba meniť každú hodinu lebo tiež baktérie atď.. dosť som vykoľajena ešte z toho že sme prišli o bábo a ešte keď mi toto tvrdila tak mi je do plaču normálne

patus_2
6. apr 2023

Tak ak ti to veľmi vŕta v hlave, môžeš skúsiť nejaké iné varianty. Nebielene tampóny, kalíšok, ms nohavičky ... Dnes je možnosti mnoho. Každá má svoje výhody aj nevýhody.

patus_2
6. apr 2023

Len sa nenechaj rozhodiť kamaratkinymi "podloženými" faktami. Tak to malo byť, príroda je múdra, vie čo robí. Nemôžeš si pripustiť, že ty si zato nejako "vinná". Nabudúce kamarátku stopni hneď, ako začne rozprávať takéto somariny.

autor
6. apr 2023

@patus_2 Práveže mi najviac vyhovujú tampóny a keď som to aj googlila na nete nikde som nič také nenašla

laura07
6. apr 2023

No lebo je to hlúposť. Ja si neviem predstaviť ani ináč fungovať.

biibiana
6. apr 2023

Tampony pouzivam vyse 15rokov , dodrziavam hygienu okolo toho. A mam 3 deti. Ziadny potrat
Takze nie, nie je to pravda, alebo som len vynimka 😀

janai1
6. apr 2023

Som nevedela ze používanie tamponov funguje ako antikoncepcia. To nabuduce poviem gynekologičke, škoda mi je platiť tampóny aj HAK

zenulkaaa
6. apr 2023

Ano kamoska ma pravdu-mozes, ale nemusis. 😄😄😄
Takze kludne ich pouzivaj dalej, pokial ti nesposobuju ziadne problemy a vyhovuju ti

mimi3008
6. apr 2023

Nie, urcite to nie je peavda, pouzivam LEN tampony uz asi 15 rokov, mam 2 deti

lelelienka
6. apr 2023

Neplati to urcite vseobecne, ale moze to byt iste riziko pre zeny, ktore maju sklon k infekciam, vtedy by som tampony radsej vymenila za vlozky, predsalen pri zavadzani mozes ani nevies ako tie bakterie “posunut” tam kde nemaju byt a problem je na svete. A ked sa snazis otehotniet, robis zvycajne vsetko pre to aby sa tak stalo a snazis sa eliminovat vsetky, aj pripadne rizika.

barju
6. apr 2023

Pokiaľ chodievaš na pravidelné gynekologické prehliadky alebo ak sa vyskytne nejaký problém tak ideš ku gynekológovi, nevidim dôvod nepoužívať tampóny. Ja ich používam 18 rokov, aktuálne s snazime tiež o bábo,ale v živote som nemala jedinú mykozu, chlamýdie,kvasinky,zápal, čudný výtok, proste nič. Stačí dodržiavať hygienu.

lelelienka
6. apr 2023

@barju toto je obrovsky omyl tych stastnych, co nemaju problem, ze staci dodrziavat hygienu. Nie, niekedy nestaci.

danalop
6. apr 2023

Samozrejme, že to je totálny nonsens. Tampóny používam (neužívam :D) už od svojej prvej menšštruácie, t.j. od nejakých cca 13 rokov a otehotnela som normálne, rýchlo a hneď. Ani sme sa nemuseli nejak extra snažiť. Takže toto je nepodložené ničím, never všetkému, čo ti kto nabuliká. Vieš, koľko žien na svete používa tampóny? 80% žien minimálne a normálne vedia otehotnieť. Toto s tým absolútne nesúvisí.

autor
6. apr 2023

@danalop autokorekt až teraz som si všimla 😂 ja som otehotnela nečakane a ten mesiac som používala aj tampóny tak tiež si myslím že je to blbosť.. u mňa skôr tá psychika je veľký problém ale úplne ma to odrovnalo že po Tom čo som si zažila o čom vie tak mi toto povie.. ach ozaj je niekedy lepšie nemať kamarátky :(

petamich
6. apr 2023

ak by toto jednoduche riesenie stacilo, tak potom mi vysvetli, preco je na trhu tolko druhov antikoncepcie? kamaratka je pekne mimo

beata_k
6. apr 2023

Tak toto je blbost dna 😃

autor
6. apr 2023

@barju ja som mala iba jeden krát zápal ale určite to nebolo z tamponov.. ale jasné hygiena je prvoradá

kiki68
6. apr 2023

Je to blbost, nema to s tym nic spolocne. To jedine ze by si tie tampony nechavala hodiny v sebe. Je uplne bezne, ze skoro kazde tehu nedopadne dobre, hlavne v tych prvych tyzdnoch. Tam ide skor o nejake zle spojenie, telo to imunitne alebo nejakou sebazachovou moze odmietnut. Ved to by bolo kopec zien potom neplodnych. Alebo by malo zapaly. Ja pouzivam cely cas tampony, teraz pouzivam teda kalisok uz nejaky rok. Ale zapaly som nikdy nemala. Nastastie na ne netrpim.

kik2022
6. apr 2023

Pokiaľ si tampón zavádzaš s umytými rukami a nemáš ho tam dlhšie ako 4 hodiny, tak by žiadny zápal nemal spôsobiť.

zuzka0605
6. apr 2023

je to hovadina, to ci pouzivas tampony nema ziaden vplyv

svetlonos
7. apr 2023

Ahoj,
ak ma kamoska viacej takychto laskyplnych teorii, tak sa s nou prestan na dlhsie cas kontaktovat. Budes pokojnejsia. Je to kravina ako mraky.
Jed uz si raz otehotnela, znamena to, ze mozes aj druhy krat. Pokial si zdrava tak to ozaj moze byt tou psychikou.
Ja som napr. otehotnela 3x. Prvy x jed som to mesiac pred tym "pustila". Povedala som si, nevadi, rok nic tak si po kurze najdem pracu, ktora ma bavi. Uvazovala som este urobit si jeden kurz, pomerne drahy a na vikendy. Velmi som sa tesila na tu zmenu a babo prestala uplne riesit. Ved jedy pride, vtedy bude. A tiez som nebola uz z tych najmladsich. Hned na druhy mesiac som otehotnela, po 5 dnovom meskani som urobila test. Uz som mala kolajnice riadne.
Druhy x, ked som kojila uz ken raz denne maleho. To som len tusila podla spinenia mimo cyklu, babo sa vsak neudrzalo. Potom som sa tiez zamerala na pracu, ze teda nebudeme mat deturence po sebe, pojdem do orace po 2,5 roku. Prestala som riesit a naladila sa, ze aj o dva roky to bude v poho ked otehotniem. A aj ked vobec nie, tak to ma tak byt a hotovo. Dva mesiace po MA som otehotnela a tiez som na to prisla az o 6 tyzdnov. Az niekedy zaciatkom mesiaca som si uvedomila, ze ms som vlastne nemala. Bola som tak naladena na pracu, ze ma tehotetenstvo veru nenapadlo. Az ked ma boleli prsia 4 dni v kuse, urobila som test a hned silne ciarky okamzite na teste. Bol to 6 tyzden.
Viem, ze sa lahko radi. No mne fakt pomohlo uplne to vypustit z hlavy a rozhodnut sa ist v zivote inym smerom. Nebyt sustredena na otehotnenie. Vtedy to vzdy prislo okamzite.
Drzim vam palce, nech sa vam coskoro zadari az do uspesneho konca, teda stasnej rodinky s dietatkom 🙂

petra92
7. apr 2023

Somarina 🙈 Pokiaľ naozaj nemáš žiadne zdravotné problémy spojené s používaním tamponov, nie je dôvod ich nepoužívať naďalej. Ja som ich používala tiež od prvej menštruácie, mám dve deti, keď som ich chcela opäť používať po druhom pôrode zistila som, že mi nerobia dobre, začala sa mi točiť hlava, mala som bolesti "dole", bývalo mi zle, akonáhle som tampón vymenila za vložky, všetko z toho zmizlo. Teraz fakt trpím lebo vložky neznášam 😒

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre