icon

Je vyrážka na zadku príčinou bolestivých uzlín?

30. máj 2025

Dobry den. Urobila sa mi velmi bolestiva vyrazka medzi polkami (na zadku). Neviem poriadne ani chodit. Cele mam okolo cervene a boli to velmi. Dnes som nieco malo vytlačila bol tam hnis ale zacali ma boliet uzliny na trieslach. Chcem sa spytat ci to moze mat suvis, ze bolia od tej vyrazky. Dufam ze nikoho otázkou nepoburim. Ďakujem

Strana
z3
viestta
30. máj 2025

Chod s tym na chirurgiu, este ordinuju.

autor
Autor odpoveď zmazal
mamina7070
30. máj 2025

chod na pohotovost

autor
Autor odpoveď zmazal
viestta
30. máj 2025

nemozes chodit, to nie je vyrazka, to obsces, ten potrebuje chirurga a ATB. Moze to byt aj absces na kostrci, a to je ina "polahoda"

ninazemna
30. máj 2025

Lymfatické uzliny v slabinách (inguinálne) zbierajú, drénujú a “čistia” lymfu aj z kože v sedacej oblasti. ZS

simsalabim
30. máj 2025

Ked ta uz z vyrazky bolia uzliny, je rozhodne cas na doktora. Absces musi vycistit lekar, nech sa ti to nerozsiri.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
30. máj 2025

Sestra na pohotovosti ma akurát tak zdrbala že ci to teraz s tym sem chodim

simsalabim
30. máj 2025

No ved ma pravdu, mala si rano ist na chirurgiu.

viestta
30. máj 2025

Vsak sme ta chirurgiu posielali, nie na pohotovost

autor
30. máj 2025
@simsalabim

No ved ma pravdu, mala si rano ist na chirurgiu.

@simsalabim ja som si myslela že je to vyrážka. Opuch začervenanie a uzliny mi začali bolieť až poobede. Ťahá sa mi to do celej nohy. Myslela som si že je to zapaleny chlp alebo co

autor
30. máj 2025
@viestta

nemozes chodit, to nie je vyrazka, to obsces, ten potrebuje chirurga a ATB. Moze to byt aj absces na kostrci, a to je ina "polahoda"

@viestta ty ked si mi pisala 2rocny syn spal. Teraz vstal a už som ledva dosla do kupelne.

vejapa76
30. máj 2025

Rezali ti to? Či ako si pochodila?

simsalabim
30. máj 2025

A pomohli ti? Dufam, ze sa ti coskoro ulavi.

autor
30. máj 2025

Nie nepomohli. Povedala ze nevie ci ma vezmu, sedela som tam hodinu v cakarni bol jeden clovek co prišiel za mnou. Nevolali ma dnu ani po hodine tak som odisla. Kupila som si v lekárni ichtiol mast (tak nejak sa to vola) a vecer si to osetrim. Ale tie uzliny to je bolest hrozna

valiant
30. máj 2025

To moze byt aj pilonidalny sinus. Co si hned rano nesla k obvodnemu, alebo na chirurgiu ako dievcata radili?

autor
30. máj 2025

Ja som si myslela ze to je obycajna vyrazka. Zacalo sa to zhorsovat poobede a hned ako sa mi dalo som sla.

autor
Autor odpoveď zmazal
simsalabim
30. máj 2025

Mala si tam pockat. Ved to nevyzera dobre.

autor
Autor odpoveď zmazal
simsalabim
30. máj 2025

A co ti povedal?

autor
Autor odpoveď zmazal
terezka1947
31. máj 2025

Ja ti verím,ja som s niečím podobným vstala raz v piatok ráno,akurát krk.Volala som obvodnej hneď po 7:00ci či by sa mi na to nemohla pozrieť. Že mám počkať,určite je to vyrážka. Že keď,tak v pondelok. Predobedom to už bol veľmi zvláštny opuch a oveľa väčší,tak som písala tu do skupinky zdravotníkov,tam má jedna pani poslala rovné,nech to idem rezať. Tak som išla na chirurgiu. Tam má nevzali,že treba výmenný lístok a kedze už bol obed,tak volám opäť obvodnej. Ta ma odkázala na pohotovosť,nech počkám,že už je 13:00,ona už končí. Tak som čakala na pohotovosť. Na pohotovosti mi povedali,že si mám kúpiť masť. A presne,krik ako na malé decko,nech nedrzim miesto vážnym prípadom. V noci mi stúpla teplota na 39. Tak v sobotu ráno opäť pohotovosť,tam už ma poslali rovno na chirurgiu,chirurg,že kde som bola doteraz????že mám blízko uzliny,že už tam mám opuch.
Som mu vravela,že kde.....
A nakoniec?čistili mi to 3x,vybrala som 2atb.
Čiže....čo dodať....môže to byť banalita,aj nemusí.
Ale reakcia niektorých zdravotníkov je príšerná. Ako keby pracovali v Zoo.

autor
Autor odpoveď zmazal
terezka1947
31. máj 2025

😔je to nepríjemné už tým,že máš menzes,ale vydrž,musia aj ATB zabrať a uvidíš. Určite máš prísť na kontrolu,takže viac urobiť zatiaľ nevieš.

simsalabim
31. máj 2025

Autorka, takze ti nasadili liecbu atb? Odpovede di vymazala, tak netusim. Hadam sa ti ulavi.

ninazemna
31. máj 2025
@simsalabim

Autorka, takze ti nasadili liecbu atb? Odpovede di vymazala, tak netusim. Hadam sa ti ulavi.

@simsalabim Je vo fórach aj s ciprofloxacinom. ZS

autor
31. máj 2025
@simsalabim

@simsalabim áno dali antibiotika a vyrezali ale dnes som tam bola zas lebo som mala teplotu 38 a veľmi tvrdé miesto okolo rany a dr mi ranu dnes prw istotu ani nepozrel. Netuším či je v poriadku

vejapa76
31. máj 2025

To ti tam nedali dren? Nemáš chodiť na čistenie? Tvrdé to ešte chvíľu môže byť kým nepoodteká hnis. Ale teplota...to nie je dobre.

Strana
z3