icon

Kedy môžem mať pohlavný styk po odstránení cysty?

melichova375
14. okt 2025

Ahojte,som tretí týždeň po zákroku cysty. Vo vchode pošvy som mala cystu veľkú asi 3cm (najskor si mysleli ze je to bartoloniho cysta ale nakoniec to nebola ona).Vyprázdnili mi ju a obal z cysty zašili,stehy sa mi uz všetky vstrebali a od zákroku som nemala žiadne komplikácie ani čo sa týka bolestí,výtoku alebo nejakého pálenia.Viem,že by som mala s touto otázkou smerovať ku gynekologovi ale môj gynekolog je na dovolenke a zastupujúci lekár nie je 2x príjemný. Tak som sa obrátila s otázkou zatiaľ na Vás ženy ktoré ste podobnú cystu mali,že kedy ste začali s pohlavným stykom a hlavne kedy ste si už bez problémov dali tampón😃mám momentálne menštruáciu ale veľmi nepríjemné mi je nosiť vložky.Vopred ďakujem za odpovede.
Blbé odpovede smerujte prosím niekde inde

anonym_76488a
14. okt 2025

Po 2 týždnoch, ale lepšie je pritom nepoužiť kondom, guma može to miesto dráždiť, ak kondom použiť musíš tak vyčkaj 3 týždne od zákroku

Tiež závisí od toho či ti bude robiť aj orál, jazyk je tvrdší orgán, čiže s orálom počkajte aj mesiac od zákroku

anonym_b643b7
14. okt 2025
@anonym_76488a

Po 2 týždnoch, ale lepšie je pritom nepoužiť kondom, guma može to miesto dráždiť, ak kondom použiť musíš tak vyčkaj 3 týždne od zákroku

Tiež závisí od toho či ti bude robiť aj orál, jazyk je tvrdší orgán, čiže s orálom počkajte aj mesiac od zákroku

@anonym_76488a ved aj bez kondu bude dráždiť nie?

kiki68
14. okt 2025

Uz urcite mozes, nakolko nerobili nic na maternici. Tak islo iba o stehy

janinah
14. okt 2025

3cm je pomerne velka rana a o akotakom zahojeni moze byt reč najskor v 4.- 6.tyzdni od zakroku,ak si nechces privodit zdrav.komplikacie tak tampony aj styk najskor v 6 tyzdni
...ja nie som laik v oper.ranach