Kedy ste otehotneli po kyretáži? Hrozí potrat?
Ahojte, pred 6 týždňami mi robili kyretáž, v podstate zbytočne, pretože sa o potrat nejednal (bolo to nakoniec mimomaternicové). V nemocnici mi povedali, že s ďalsím bábätkom nemusíme čakať, môj dr však predvčerom na kontrole odporúčal 3 mesiace (aj keď mám všetko v poriadku a po 24 dňoch som mala normálnu menštruáciu 6 dní) a v internetovej poradni mi dokonca poradili 6 mesiacov, lebo vraj je zvýšené riziko potratu. Tak ma zaujíma, kedy ste otehotneli po kyretáži a či ste mali počas tehotenstva nejaké komplikácie príp. opakovaný potrat???
Ahojte skusene mamicky,ktore uz maju kyreraz davno za sebou a zaroven krasne babo doma.Ja som cerstvo po cisteni,menzes som este nemala,chcem sa ale spytat ci ste pili nejake caje,brali vitaminy a pod. myslim po kyret. a pred otehotnenim. dakujem pekne🙂
@crazy17 poctivo dva krát za deň počas troch mesiacov som pila alchemilkový čaj a asi mesiac pred ďalším otehotnením som nasadila kyselinu listovú. Zadarilo sa na druhý krát po 3 mesačnej prestávke po kyrete.
ahojte čítam vaše príbehy a nachádzam v nich veľa pozitívneho. Ja som v novembri 2017 zistila že som tehotná a následne 6.12 mi dr potvrdila 6tt. Pri kontrole v 11tt už nemala pre mňa dobré správy. Naše bábätko nežije srdiečko prestalo biť. Moj svet sa zrútil. Teraz v stredu ma čaká kyretáž nakoľko ešte stále nekrvácam a mám len bolesti v podbrušku. Verím že všetko dopadne dobre a po pár cykloch sa podarí otehotnieť znova a bude to bezproblémové. Psychika je veľmi dôležitá. Vyplakala som sa, vyzúrila a je mi lepšie. Asi to tak malo byť :( držím všetkým palce a nech sa nám darí...
@martinkaq hlavu hore...ja som otehotnela v nov.2017 a v decembri som zacala spinit, potom krvacat a skoncilo to kyretazou. Moje prve tehu bolo presne take iste, druhe bolo s hroznymi komplikaciami, ale mame krasnu dcerku. Presne po mesiaci od kyretazi v dec.2017 som dostala menzes a teraz som zistila, ze som znova tehu. Neskutocne sa tesim a bojim zaroven, aby to dobre dopadlo, verim tomu, myslim len pozitivne. Manzel este nevie, mam obavy mu to povedat aj....
@vladka_26 je som ešte menštruáciu nedostala a včera bol mesiac od kyretáže. Obávam sa vysokého veku a mám potvrdenu IR a liečim sa na zníženú funkciu štítnej žľazy. Verím, že čoskoro sa budem znova tešiť, ver že tehotenstvo bude v poriadku... veru pozitívne myslenie je dôležité
@martinkaq to verim, ja dom sa tiez potesila z menstruacie 😂 ze uz prisla, inokedy to je na obtiaz, ale teraz som bola kludna, ze je zrejme telo ok a zregenerovane. Mala som ist na kontrolu po kyretazi, ale mojho gynekologa vraj operovali, tak som ani nebola. Tak duuuuufam, ze to dobre s miminkom dopadne...
Ahojte baby chcem sa spytat ci by ste mi vedeli poradit pred tyznom som mala kyretaz :'( vedeli by ste mi poradit kedy mozem otehotniet???kedy to bude bezpecne???
ja som tiez mala robenu kyretaž....otehotnela som po prvej ms...tehotenstvo neblo celkom fajn ale myslim ze to s ptratom nemalo nic spolocne kedze som mala rizikove tehotenstvo aj pri prvom synovi...mne sa vzdy ked zacnu pohyby zacne otvarat krcok.....podla mna ak je maternica pripravena tak sa vajicko uchyti 🙂
@martinkaq Ahoj a po kyreteako dlho si špinila či krvácala? Už ste sa aj snažili či otehotneli?
Mne robili kyret 26.4. a stále špiním aj ma pobolieva akoby ľavý vaječník čakám na výsledky na anémiu,zrážanlivosť keďže mi brali krv po kyrete lebo som veľmi krvácala pri zákroku aj po. Dali mi injekciu na zastavene krvácania a na druhý deň som sotva krvácala a o pár dní už vôbec potom akonáhle ma zabolelo podbrušie ako na ms tak som krvácala a aj teraz mávam deň dva bez krvácania a akonáhle ma vo vaječníku či pri bodne tak trošku zakrvácam a z histológie by som mala mať zajtra vysledky...mám strach čo mi zistia ale žiadne Atb ani železo mi doteraz nedali.
@alison11 po kyrete som krvacala iba jeden den ale to bolo take slabe krvacanie. Presne 4 týždne nato som dostala prvu normalnu menstruaciu. Dr mi po kontrole este odporucila mesiac pockat aj na vysledky histologie a genetiky a potom sme zacali. Zatiaľ nie som tehotna a som 4 mesiac po kyrete. Neboj sa vysledky budu dobre drzim palce napis potom ako si dopadla..
@martinkaq Ahoj,tak mám silnú anémiu čo mi pozrela imunoalergologička do výsledkou iné mi neprezradila mám až 8 hodnôt v mínuse a 2 žiadne,zajtra idem ku gyn. tak som zvedavá čo mi dá a čo povie z histológie:Hypersekrečné endometrium,regresívne zmenená decidua a hydropicky degenerované choriové klky.
To je všetko čo mám z histológie takže nechápem či zo sliznicou maternice som mala dačo a plode nepíšu nič.
Ahoj.tebe robili aj laparku pre MMT?ja som 10dn ok po kyrete a laparke a všade čítam že min.3 mesiace po prvej menštruácii...
@janulla77 A čo Ti radil lekár? Ja som sa otvárala v 30tt pri prvom a pri druhom od 34tt keď som mohla som ležala vyloženými nohami na vankúšoch som mala nohy vyložené a pri prvom som týždeň po termíne rodila a druhého deň pred termínom.Držím palce aby si to šťastne dotiahla do úspešného konca.
Ahoj... Ja som po kyrete oteho neplánovane 5 mes.. V 38 TT sa mala vypýtala na svet, ale nie a nie sa otvoriť, musela ísť nakoniec akútnou sekciou po 30h kontrakcii

Dakujem velmi pekne 😃😃😃