Kedy ste otehotneli po kyretáži? Hrozí potrat?
Ahojte, pred 6 týždňami mi robili kyretáž, v podstate zbytočne, pretože sa o potrat nejednal (bolo to nakoniec mimomaternicové). V nemocnici mi povedali, že s ďalsím bábätkom nemusíme čakať, môj dr však predvčerom na kontrole odporúčal 3 mesiace (aj keď mám všetko v poriadku a po 24 dňoch som mala normálnu menštruáciu 6 dní) a v internetovej poradni mi dokonca poradili 6 mesiacov, lebo vraj je zvýšené riziko potratu. Tak ma zaujíma, kedy ste otehotneli po kyretáži a či ste mali počas tehotenstva nejaké komplikácie príp. opakovaný potrat???
Ahojte. Ja som mala vyvolavany porod v 22tt koli odteku plodovej vody :/ a boli to dvojicky :( stalo sa to 2.oktobra a mala som aj kyret. Snazit sa chceme tak po 3-4 mesiacoch. A jedna otazka bolesti nemam ziadne vobec ale este stale krvacam ani to nieje krvacanie ale spinenie skor. Je to normalne? Kedy by to malo prejst?
@kika123kika ahoj.. podla mna je to normalne, u kazdej baby to ma iny priebeh.. ja som krvacala asi tyzden, potom tyzden len spinenie a viac nic.. bolesti som mala prvy tyzden a pol stylom kazdy treti den.
@denden77 a kedy sa ti upravil cyklus?
@kika123kika prvu menstruaciu som dostala 5t+5d po zakroku.. odvtedy chodi pravidelne 😊
@denden77 dakujem 🙂 a kedy si mala zakrok? Ak sa smiem spytat a uz sa snazite?
@kika123kika za malicko 😊 7.7.. uz to mame v plane 😊
@denden77 tak silno drzim palce aby to vyslo suby dup 🙏🏽🍀❤️
@kika123kika dakujem pekne 😊 podobne zelam.. nech si coskoro fit a v ocakavani 😊 a hlavne, nech to potiahneme dalsi raz do zdarneho konca 😊
@denden77 presne tak 🙏🏽🙏🏽
Ahoj ja som potratila bábätko, robili mi kyretáž, počkala som jednu menštruáciu a zas som otehotnela, a teraz je všetko v poriadku 🥰 prajem veľa šťastia..prečítaj si o Tom na internete najlepšie je na prvú ovulaciu..🥰 mám profi doktora a ten mi to tiež poradil a všetko je oki! Neverila som tomu skúsili sme a teraz sme šťastný..už sme v 4 mesiaci..🥰
No od kyretu som sama od seba nedostala menštruáciu. Robili mi ho 4.7. Ja mávam ale dlhší cyklus,tak sme a dr čakali a nič. Na začiatku októbra mi teda pichla agolutin na spustenie a šli sme hneď na to a vyšlo to. 👍
@sejmiinka ahoj tak to je super drzim palce no ja sa nechcem ponahlat chcem pockat tie 3mesiace adpon pretoze ja som normalne porodila babatka :/ boli to dvojicky a uz v 6mesiaci :( takze radsej pockam aspon tolko ale verim ze uz bude vsetko okej 🙂 🙏🏽🍀
@som_ponorka tak ja som zvedava kedy sa mi rozbehne normalne ms 🙂 ka to mam este cerstve stalo sa to teraz 2oktobra :(
@kika123kika oou tak to mi je ľúto, no my sme nečakali tri mesiaci lebo tam hrozí predčasný pôrod..ale u každej ženy je to ináč..
@sejmiinka ak cakas 3mesiace hrozi predcasny porod?? Akoto???
@kika123kika hlavne uvidíš, ako sa budeš cítiť. Ja som mesiac-dva rozmýšľala, ze to nebudeme skúšať aspoň rok. Bola som z toho psychicky mimo. Po nociach som plakala a potom sa to lepšilo a povedala som si ideme na to. A pri tom mojom cykle ktovie, kedy by bola ďalšia ms. Tak sme využili situáciu.
@som_ponorka no ja dom na tom dost dobre nastastie sim k tomu pozitivne postavena a viem ze sme sa rozhodli soravne 🙂 a preco hrozi po 3mesiacoch ten predcasny porod to nechaoem 🤔
@kika123kika neviem ani ja 🤷♀️ rodila som v 42tt 🤦♀️
@som_ponorka jaj to ti povedal dr?
@kika123kika nie, to som nepísala ja. Asi niekto iný. Mne Dr vravela, že po prvej ms môžeme ísť na to.
@som_ponorka jaj fakt prepac 🙂 to napisala druha baba 🙂 noo ja este cakam kym skonci sestonedelie no neviem vi dam na rady mojho lekara :/
@kika123kika no je tam nejaké riziko..najlepšie je hned na prvú ovu ..čakali sme jednu ms..a potom som hneď po nej otehotnela..a všetko je už v poriadku . 🙂 A už som vo 4 mesiaci..aj na internete to bolo písané a odporúčané..lebo to vedci dokázali..a tak isto mi to odporučil aj môj doktor..na nete je to aj vypísané..že väčšie percento žien malo predčasný pôrod alebo dokonca znovu prišli o dieťatko..ale samozrejme u každej ženy je to ináč..ja som poslúchla a som spokojná..sme v poriadku ...a dokonca niektoré čakali až 6 mesiacov a mali problémi tiež sa to neodporúča .hneď na prvu ovu je to najlepšie,až o 62 percent či ako menšie riziko potratu, a tak isto aj predčasného pôrodu..skúsim nájsť tú stránku a pošlem ti sem.. 🙂
@kika123kika a ďalšia vec je hlavne tá, že záleží od ženy ako sa s tým vysporiadať aj psychicky..ja mam toho už naštudovaného naozaj veľmi veľa a prešla som veľmi veľa rukami odborníkov a naozaj som teraz spokojná..niektorý doktori čo čítam aj tu to všetko nejak zanedbávajú a ženy ani niekedy nevedia to, čo by mali..ako hovorím je to na vás ;(
@sejmiinka a ty si v kolkatom tt potratila? Aj to je hlavne.. ak na zaciatku tak je nirmalne hned skusat ni v 6mesiaci porodit a skusat hned prvy mesiac na ovu je riskantne tam mas maternicu oslabenu :/ no tam hrozi potrat alebo predcasny porod..
@kika123kika no to súhlasím s tebou ja som tiež po kyretazi čakali sme 6 mesiacov ako mi poradil lekár že minimálne ale asi by som ešte aj dlhšie počkala bo ťa maternica je ozaj oslabená a ani po tých 6 mesiacov nieje dostatočne silná . Ja som teraz tehu ale mám problémy s krckom sa mi začal skracovať 😔 som ešte v norme ale je to také stresujúce človek tŕpne stále a boji sa aj čo urobiť...
@janulla77 ni ved toto :/ s v kolkatom tt si? A ako dlho vam trvalo znica otehu?
@kika123kika ja v 2 mesiaci..ale samozrejme ..ako som napísala je to individuálne..a áno ak v 6 mesiaci tak je jasné že počkať aspoň tie tri mesiace.. 🙂
@mamamonika ahoj Monika, nasla som tento davnejsi prispevok, neda mi nespytat sa, ako si dopadla? Som v 8 tt a zajtra ma caka kyret, plod odumrel. Tiez mam 35 rokov tak dufam, ze sa nam cim skor podari.
@zuzkalala Ja som mala 2xmissed abort a 1xanembryomolu . Mam jedno 12 rocne dieta tam som mala bezproblemove tehotenstvo. Nakolko budu ci rok budem mat 44 rokov uz sa fakt necitim na druhe dieta a ani to nepokusame . Fyzicky to uz citim a muz je starsi odo mna bude mat 50 a dieta je v puberte.😂Mame psicka maleho to je nase druhe dieta. Uz to neriesim vypustila som to z hlavy , zamerala som sa v zivote na ine veci. Vsetkym ale drzim palceky nech im to vyjde!👍👍👍

@janulla77 áno ten sa môže je do vitamín a je fajn na zápaly a kosti a aj deťom sa dáva kalciový sirup mne mladšiemu praskali chrupavky keď začal chodiť dlho musel calciový sirup brať na ne čiže je to ok.