icon

Kedy ste otehotneli po kyretáži? Hrozí potrat?

feb13
29. jún 2011

Ahojte, pred 6 týždňami mi robili kyretáž, v podstate zbytočne, pretože sa o potrat nejednal (bolo to nakoniec mimomaternicové). V nemocnici mi povedali, že s ďalsím bábätkom nemusíme čakať, môj dr však predvčerom na kontrole odporúčal 3 mesiace (aj keď mám všetko v poriadku a po 24 dňoch som mala normálnu menštruáciu 6 dní) a v internetovej poradni mi dokonca poradili 6 mesiacov, lebo vraj je zvýšené riziko potratu. Tak ma zaujíma, kedy ste otehotneli po kyretáži a či ste mali počas tehotenstva nejaké komplikácie príp. opakovaný potrat???

alison11
21. sep 2019

@janulla77 áno ten sa môže je do vitamín a je fajn na zápaly a kosti a aj deťom sa dáva kalciový sirup mne mladšiemu praskali chrupavky keď začal chodiť dlho musel calciový sirup brať na ne čiže je to ok.

kika123kika
17. okt 2019

Ahojte. Ja som mala vyvolavany porod v 22tt koli odteku plodovej vody :/ a boli to dvojicky :( stalo sa to 2.oktobra a mala som aj kyret. Snazit sa chceme tak po 3-4 mesiacoch. A jedna otazka bolesti nemam ziadne vobec ale este stale krvacam ani to nieje krvacanie ale spinenie skor. Je to normalne? Kedy by to malo prejst?

denden77
17. okt 2019

@kika123kika ahoj.. podla mna je to normalne, u kazdej baby to ma iny priebeh.. ja som krvacala asi tyzden, potom tyzden len spinenie a viac nic.. bolesti som mala prvy tyzden a pol stylom kazdy treti den.

kika123kika
17. okt 2019

@denden77 a kedy sa ti upravil cyklus?

denden77
17. okt 2019

@kika123kika prvu menstruaciu som dostala 5t+5d po zakroku.. odvtedy chodi pravidelne 😊

kika123kika
17. okt 2019

@denden77 dakujem 🙂 a kedy si mala zakrok? Ak sa smiem spytat a uz sa snazite?

denden77
17. okt 2019

@kika123kika za malicko 😊 7.7.. uz to mame v plane 😊

kika123kika
17. okt 2019

@denden77 tak silno drzim palce aby to vyslo suby dup 🙏🏽🍀❤️

denden77
17. okt 2019

@kika123kika dakujem pekne 😊 podobne zelam.. nech si coskoro fit a v ocakavani 😊 a hlavne, nech to potiahneme dalsi raz do zdarneho konca 😊

kika123kika
17. okt 2019

@denden77 presne tak 🙏🏽🙏🏽

sejmiinka
21. okt 2019

Ahoj ja som potratila bábätko, robili mi kyretáž, počkala som jednu menštruáciu a zas som otehotnela, a teraz je všetko v poriadku 🥰 prajem veľa šťastia..prečítaj si o Tom na internete najlepšie je na prvú ovulaciu..🥰 mám profi doktora a ten mi to tiež poradil a všetko je oki! Neverila som tomu skúsili sme a teraz sme šťastný..už sme v 4 mesiaci..🥰

som_ponorka
21. okt 2019

No od kyretu som sama od seba nedostala menštruáciu. Robili mi ho 4.7. Ja mávam ale dlhší cyklus,tak sme a dr čakali a nič. Na začiatku októbra mi teda pichla agolutin na spustenie a šli sme hneď na to a vyšlo to. 👍

kika123kika
21. okt 2019

@sejmiinka ahoj tak to je super drzim palce no ja sa nechcem ponahlat chcem pockat tie 3mesiace adpon pretoze ja som normalne porodila babatka :/ boli to dvojicky a uz v 6mesiaci :( takze radsej pockam aspon tolko ale verim ze uz bude vsetko okej 🙂 🙏🏽🍀

kika123kika
21. okt 2019

@som_ponorka tak ja som zvedava kedy sa mi rozbehne normalne ms 🙂 ka to mam este cerstve stalo sa to teraz 2oktobra :(

sejmiinka
22. okt 2019

@kika123kika oou tak to mi je ľúto, no my sme nečakali tri mesiaci lebo tam hrozí predčasný pôrod..ale u každej ženy je to ináč..

kika123kika
22. okt 2019

@sejmiinka ak cakas 3mesiace hrozi predcasny porod?? Akoto???

som_ponorka
22. okt 2019

@kika123kika hlavne uvidíš, ako sa budeš cítiť. Ja som mesiac-dva rozmýšľala, ze to nebudeme skúšať aspoň rok. Bola som z toho psychicky mimo. Po nociach som plakala a potom sa to lepšilo a povedala som si ideme na to. A pri tom mojom cykle ktovie, kedy by bola ďalšia ms. Tak sme využili situáciu.

kika123kika
22. okt 2019

@som_ponorka no ja dom na tom dost dobre nastastie sim k tomu pozitivne postavena a viem ze sme sa rozhodli soravne 🙂 a preco hrozi po 3mesiacoch ten predcasny porod to nechaoem 🤔

som_ponorka
22. okt 2019

@kika123kika neviem ani ja 🤷‍♀️ rodila som v 42tt 🤦‍♀️

kika123kika
22. okt 2019

@som_ponorka jaj to ti povedal dr?

som_ponorka
22. okt 2019

@kika123kika nie, to som nepísala ja. Asi niekto iný. Mne Dr vravela, že po prvej ms môžeme ísť na to.

kika123kika
22. okt 2019

@som_ponorka jaj fakt prepac 🙂 to napisala druha baba 🙂 noo ja este cakam kym skonci sestonedelie no neviem vi dam na rady mojho lekara :/

sejmiinka
22. okt 2019

@kika123kika no je tam nejaké riziko..najlepšie je hned na prvú ovu ..čakali sme jednu ms..a potom som hneď po nej otehotnela..a všetko je už v poriadku . 🙂 A už som vo 4 mesiaci..aj na internete to bolo písané a odporúčané..lebo to vedci dokázali..a tak isto mi to odporučil aj môj doktor..na nete je to aj vypísané..že väčšie percento žien malo predčasný pôrod alebo dokonca znovu prišli o dieťatko..ale samozrejme u každej ženy je to ináč..ja som poslúchla a som spokojná..sme v poriadku ...a dokonca niektoré čakali až 6 mesiacov a mali problémi tiež sa to neodporúča .hneď na prvu ovu je to najlepšie,až o 62 percent či ako menšie riziko potratu, a tak isto aj predčasného pôrodu..skúsim nájsť tú stránku a pošlem ti sem.. 🙂

sejmiinka
22. okt 2019

@kika123kika a ďalšia vec je hlavne tá, že záleží od ženy ako sa s tým vysporiadať aj psychicky..ja mam toho už naštudovaného naozaj veľmi veľa a prešla som veľmi veľa rukami odborníkov a naozaj som teraz spokojná..niektorý doktori čo čítam aj tu to všetko nejak zanedbávajú a ženy ani niekedy nevedia to, čo by mali..ako hovorím je to na vás ;(

kika123kika
23. okt 2019

@sejmiinka a ty si v kolkatom tt potratila? Aj to je hlavne.. ak na zaciatku tak je nirmalne hned skusat ni v 6mesiaci porodit a skusat hned prvy mesiac na ovu je riskantne tam mas maternicu oslabenu :/ no tam hrozi potrat alebo predcasny porod..

janulla77
23. okt 2019

@kika123kika no to súhlasím s tebou ja som tiež po kyretazi čakali sme 6 mesiacov ako mi poradil lekár že minimálne ale asi by som ešte aj dlhšie počkala bo ťa maternica je ozaj oslabená a ani po tých 6 mesiacov nieje dostatočne silná . Ja som teraz tehu ale mám problémy s krckom sa mi začal skracovať 😔 som ešte v norme ale je to také stresujúce človek tŕpne stále a boji sa aj čo urobiť...

kika123kika
23. okt 2019

@janulla77 ni ved toto :/ s v kolkatom tt si? A ako dlho vam trvalo znica otehu?

sejmiinka
23. okt 2019

@kika123kika ja v 2 mesiaci..ale samozrejme ..ako som napísala je to individuálne..a áno ak v 6 mesiaci tak je jasné že počkať aspoň tie tri mesiace.. 🙂

zuzkalala
13. nov 2019

@mamamonika ahoj Monika, nasla som tento davnejsi prispevok, neda mi nespytat sa, ako si dopadla? Som v 8 tt a zajtra ma caka kyret, plod odumrel. Tiez mam 35 rokov tak dufam, ze sa nam cim skor podari.

mamamonika
6. dec 2019

@zuzkalala Ja som mala 2xmissed abort a 1xanembryomolu . Mam jedno 12 rocne dieta tam som mala bezproblemove tehotenstvo. Nakolko budu ci rok budem mat 44 rokov uz sa fakt necitim na druhe dieta a ani to nepokusame . Fyzicky to uz citim a muz je starsi odo mna bude mat 50 a dieta je v puberte.😂Mame psicka maleho to je nase druhe dieta. Uz to neriesim vypustila som to z hlavy , zamerala som sa v zivote na ine veci. Vsetkym ale drzim palceky nech im to vyjde!👍👍👍