Koľko dní pred menštruáciou nastáva ovulácia?
Niektorá žena ju má v priemere (to je číslo, ktoré sa udáva ako štandard), niektorá má ovuláciu 4 dni pred, niektorá 4 dni po. Takže ty si musíš očekovať svoju ovuláciu podľa seba, nie podľa toho, ako je priemer alebo ako ju majú ženy, ktoré ti tu napíšu.
Minimálne cca11 dní pred ms by mala byť ...potom to už môže byť problém s otehotnením ...štandardné je 14 dní ...ja mám 15 ...ale už som mala iba 8 napríklad ..čiže len odsledovať ..
Merať BT ,či ovulacne testy používať
@atomiclena 12-16 dní, ak je menej ako 12, býva problém s otehotnením.
ja to zakazdym viem velmi presne, pretoze mam take bolesti, ze dovi 😀 horsie ako pri samotnej menstruacii, je to na nervy.
Statistika ti aj tak nepomoze, ked tvoje telo funguje inac
@viestta spýtať sa hádam môžem
@zuzi0911 @ziarifka ak žena ovuluje, tak problém s otehotnením je iba vtedy, ak má styk mimo ovulácie. Prečo by mal byť problém s otehotnením, ak má žena ovuláciu inokedy ako je priemer? Ani menzes nemajú všetky ženy 28 dní, pretože 28 dní je priemer. Je normálne mať každých 26 a rovnako aj 32. A rovnako tak je v poriadku mať ovuláciu na 10 deň cyklu ako aj na 23. Nijak to otehotneniu nebráni a nerobí to žiadny problém. Problém je skôr ak žena nepozná svoj cyklus.
@atomiclena ucili sme sa to na biologii asi v osmej triede ZS. Aj ujo googel najde furu odpovedi
este stale si niektore zeny myslia, ze povinna sexualna vychova na zakladnych skolach je nezmysel ??
@viestta chodis si na modrykonik zvyšovať ego? :D
@atomiclena nie, chodim tu z edukacnych dovodov
@nyusika veď toto sa vždy učilo, na to speci predmet nepotrebujes
@zmrzlinka2021 tak istá edukácia je potrebná. Moja mamka si aj vo veku 50+ myslí, že si musí vybrať tampón, keď sa chce vycikať.

@atomiclena cca 14