icon

Koľko dní pred menštruáciou nastáva ovulácia?

atomiclena
2. nov 2023
zmrzlinka2021
2. nov 2023

@atomiclena cca 14

melanta
2. nov 2023

Niektorá žena ju má v priemere (to je číslo, ktoré sa udáva ako štandard), niektorá má ovuláciu 4 dni pred, niektorá 4 dni po. Takže ty si musíš očekovať svoju ovuláciu podľa seba, nie podľa toho, ako je priemer alebo ako ju majú ženy, ktoré ti tu napíšu.

zuzi0911
2. nov 2023

Minimálne cca11 dní pred ms by mala byť ...potom to už môže byť problém s otehotnením ...štandardné je 14 dní ...ja mám 15 ...ale už som mala iba 8 napríklad ..čiže len odsledovať ..
Merať BT ,či ovulacne testy používať

ziarifka
2. nov 2023

@atomiclena 12-16 dní, ak je menej ako 12, býva problém s otehotnením.

simdob
2. nov 2023

ja to zakazdym viem velmi presne, pretoze mam take bolesti, ze dovi 😀 horsie ako pri samotnej menstruacii, je to na nervy.

viestta
2. nov 2023

Statistika ti aj tak nepomoze, ked tvoje telo funguje inac

atomiclena
autor
2. nov 2023

@viestta spýtať sa hádam môžem

melanta
2. nov 2023

@zuzi0911 @ziarifka ak žena ovuluje, tak problém s otehotnením je iba vtedy, ak má styk mimo ovulácie. Prečo by mal byť problém s otehotnením, ak má žena ovuláciu inokedy ako je priemer? Ani menzes nemajú všetky ženy 28 dní, pretože 28 dní je priemer. Je normálne mať každých 26 a rovnako aj 32. A rovnako tak je v poriadku mať ovuláciu na 10 deň cyklu ako aj na 23. Nijak to otehotneniu nebráni a nerobí to žiadny problém. Problém je skôr ak žena nepozná svoj cyklus.

ziarifka
2. nov 2023

@melanta pretože sa oplodnené vajíčko nestihne uhniezdiť a spustí sa menštruácia

viestta
2. nov 2023

@atomiclena ucili sme sa to na biologii asi v osmej triede ZS. Aj ujo googel najde furu odpovedi

ziarifka
2. nov 2023

@melanta problém nie je deň ovulácie ako taký, ale koľko dní trvá poovulačná fáza. Otázka nie je, na ktorý deň od začiatku cyklu príde ovulácia - to máš pravdu, že je úplne jedno, ktorý deň príde.

nyusika
2. nov 2023

este stale si niektore zeny myslia, ze povinna sexualna vychova na zakladnych skolach je nezmysel ??

atomiclena
autor
2. nov 2023

@viestta chodis si na modrykonik zvyšovať ego? :D

viestta
2. nov 2023

@atomiclena nie, chodim tu z edukacnych dovodov

zmrzlinka2021
2. nov 2023

@nyusika veď toto sa vždy učilo, na to speci predmet nepotrebujes

ziarifka
2. nov 2023

@zmrzlinka2021 tak istá edukácia je potrebná. Moja mamka si aj vo veku 50+ myslí, že si musí vybrať tampón, keď sa chce vycikať.