icon

Kolonoskopia - osobné skúsenosti

lenkafilkorova
3. sep 2020

Ahojte mate niektorá skúsenosť s kolonoskopiou? Je to bezpečné? Strašne sa bojím. Ďakujem.

Strana
z2
miskooo1987
3. sep 2020

@lenkafilkorova stat sa môže, ale kolonoskopia sa nerobí len tak... dôvod nejaký vieš....

jackie17
3. sep 2020

@lenkafilkorova určite sa opýtaj na dočasný oblbovak. Mne ho dali po 40cm. Ešte som vravela, že vôbec to nie je zle ako som sa bála a v tej chvíli povedal, že mám ľahnúť na chrbát a toho som sa zľakla. Pichli mi a bolo fajn, prešiel celé črevo.
Len chod do toho, žiadne negatívne scenáre. Uvidíš ako ti odlahne

lenkafilkorova
autor
3. sep 2020

@miskooo1987 jasne. No u mňa ide o to ze mi ho skracovali kvôli zlým výsledkom zo slepaka. a potrebuju kontrolu čreva ako je zrastené a možný zápal a pod.

lenkafilkorova
autor
3. sep 2020

@jackie17 no len cez zrasty to bude asi dosť bolieť 😏a ďakujem krásne opýtam sa na to😊

kiwi3
3. sep 2020

@lenkafilkorova cize mas asi vseobecnu alebo union, ze?

zirafienka
3. sep 2020

Aj keby som si to mala hradiť sama, ja by som bez injekcie nešla.

lenkafilkorova
autor
3. sep 2020

@kiwi3 union

pmoricova
3. sep 2020

@lenkafilkorova ja mám dobrú skusenost. Ale je pravda že nález bol negatívny ako hemeroidy neboli ani zrasty ....ja som išla mhd cez celú ba tam aj späť. Bez oblvovaka som to dala. Vôbec to nebolelo . Kamarátka so zrastami po endometrióza hovorila ináč jej nedokázali vyšetriť celé črevo . Tiež bez narkózy išla. Asi je to individuálne.

lenkafilkorova
autor
3. sep 2020

@pmoricova no ved to.. Aj ja mam zrasty😏

pmoricova
3. sep 2020

@lenkafilkorova no možno závisí v akom mieste sú..v zákrute to asi viac ťahá ale fakt neviem posudit. Príprava bola v pohode aj potom. Zjedla dom čo mi prišlo do rany žiadny problem

pribinak
3. sep 2020

@kiwi3 to nie je konspiracna kravina. V nitrianskej nemocnici pri kolonoskopia prederavili pacientke črevo a poškodili bránicu. Riešil to aj Úrad na dohľad nás zdrav.strostlivostou a niečo podobne sa udialo aj v prešovskej nem.

marsmykkok
3. sep 2020

Nepríjemné je to, ale bolestivé ani nie. Dá sa to v pohode vydržať.

oli18
4. sep 2020

@lenkafilkorova kolono si pred operaciou nemala robene? Ako ti zistili tvoj problem?

lenkafilkorova
autor
4. sep 2020

@oli18 mala som zapálené slepé crevo...

makrelkam
4. sep 2020

@lenkafilkorova da sa to vydrzat bez oblbovakov, ja som cakala ovela horsie... bolo to uplne v pohode. obcasne to zaboli, ale bolest trva do 5 sekund a potom zase povoli. Hlavne klud. Ani potom som nemala nejake nasledky, ja som poobede po vysetreni uz isla na prechadzku do prirody so psom...

comika
4. sep 2020

@lenkafilkorova Ja som bola minuly rok. Bala sam sa az az. Citala som vsetko mozne o tom. Najhorsi bol ten napoj pred spanim a rano o 5 😫🤮. Ale zvladla som to. Vysetrenie nebolo prijemne ale dalo sa. Nemala som ziadnu narkozu ani oblbovak. Zabolelo ma 2 x a silu bolesti porovnavam so silou kontrakcie. Ale to boli len take 2 naozaj silne ale inak to neboli. Isiel az do zaludka. Takze zhrniem: neprijemne, ale nic velmi strasne co sa neda prezit.

simca06022011
4. sep 2020

Je to o vela viac v pohode ako gastroskopia... :D prvy krat mi urobili skoro polovicu creva bez pripravy, bez oblbovakov atd a ani som nevedela, okrem toho mne typickeho pocitu trapnosti. A druhy krat som isla cez celkovu a bola som za chvilu hotova a do hodiny doma, odisla som sama a po svojich :D . Neopatli sa pred cimkolvek stresovat vopred, uplne zbytocne...

erickatt
4. sep 2020

@lenkafilkorova moja mamina bola 75 ročná. Neuspali ju ,že anestéziológ tu nie je. Asi 15 minút jej bolo zle. Ja som šla po vozík reku máš 100 kíl ja ťa neudrzim. A kým som sa vrátila do ambulancie bola ok. Doma za chvíľočku ako bývaní nikde nebola

panelacikova
5. sep 2020

@comika kolonoskopiu ti robili až do žalúdka? 😀😀 Nezartuj...

comika
5. sep 2020

@panelacikova nezartujem. Tak mi doktor povedal, ze presli az ku zaludku

panelacikova
5. sep 2020

@comika no to som ešte nepočula...

comika
5. sep 2020

@panelacikova 😳 neviem. Tak mi povedal. Trvalo to cca 30 min.

marca12
5. sep 2020

Ja si myslim,ze to velmi zalezi aj od lekara. Ja som sa velmi bala,ale lekarka bol uzasna a aj sestricka. Nie je to ze najprijemnejsia vec na svete,ale nie je to take hrozne ako niektori opisuju. A hlavne kazdy ma iny prach bolesti. Ale ako som pisala sestricka bola tak uzasna,ludska a privetiva,ze som sa celkom aj uvolnila,mozno aj preto ma to nebolelo a hlavne s citom nafukovali creva. Bala som sa poskodenia criev,ale chvalabohu nicsa nestalo. Po kolonoskopii zacni velmi pozvolna jest a len lahke jedla a male porcie.

janka169
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2