icon

Zápal močových ciest bez nálezu: čo robiť?

Včera o 17:22

Keď má ofukne alebo mi je zima od noh. Som dosť zmrzlina aj v lete alebo napr pri mori keď je studenej voda hneď má boli reze mechúr. A mám blbe ppciry pri cikaní proste klasický zápal. Ok.

Nikdy mi nič nezistia v moci ani krvi. Len slávnu monural alebo ciprnol. Teraz sa s tým potýkam zase a zase len mam to isté od mora pálenie rezanie bolesti v krížovú vyrázajúce až do obličiek. Bola. som na urgente. Nič. Nič nenašli. V moci nie je ani. Len zápal. Dali mi iba jesť probiotika piť veľa vody a buscopan. A monural jeden sacok. To čím sa v kruhu. Trvdia mi že to fyzicky nie je možné. Že keby som. Mala zápal ukáže sa aspoň bielkovina alebo krv v moci alebo nie . Kultivácia tiež nepotvrdila nic. Po sexe tohl mávám tiez.
Nejaké rady a skúsenosti?

Strana
z2
katusskaa
Včera o 17:57

kolko mate rokov? sledujem teraz kadejake perimenopauzalne skupiny a na toto sa zeny dost stazuju..... problem je ubudajuci estrogen. nehovorim, ze je to vas problem, ale u mnohych zien nie je problem bakteria a infekcia ale toto.

kalifka
Včera o 18:05

@anonym_autor moč bol cievkovaný? Vyšetrenie u urológa, imuloga?

amalka07
Včera o 18:08

Mala som podobne. Pomohlo až 2 mesiace vkuse si niekoľkokrát denne - najprv aj osem, potom postupne menej a menej až nakoniec len tak raz denne natierať canesten gyn krém. Teraz už pol roka zatiaľ všetko okej.

anonym_dc8074
Včera o 18:10

Skor by som to tipla na piesok v oblickach.

autor
Včera o 18:16
@anonym_dc8074

Skor by som to tipla na piesok v oblickach.

@katusskaa ja som mladá len33.. Cystitidy má vám 13 rokov
@anonym_dc8074 nemám USG nepotvrdilo nic

autor
Včera o 18:16
@kalifka

@anonym_autor moč bol cievkovaný? Vyšetrenie u urológa, imuloga?

@kalifka nie nebol cievkovany. U uroloogá som ako na klavíri

autor
Včera o 18:17
@amalka07

Mala som podobne. Pomohlo až 2 mesiace vkuse si niekoľkokrát denne - najprv aj osem, potom postupne menej a menej až nakoniec len tak raz denne natierať canesten gyn krém. Teraz už pol roka zatiaľ všetko okej.

@amalka07 a to ako súvisí? Kvasinky sú canesten nie na zapal mechura či?
M na až napina z toho zápalu a mám dokonca 37,5 teploty a pod.

anonym_9eaade
Včera o 18:24

@anonym_autor no mne toto napr z kupania, mora hned chyta, ale napr krv a bielkoviny, ph,.. mi ukaze len ranny moc. Aj dnes som to u lekarky predviedla.. lebo testovali mi ten "hned sa vycikajte" vcera na obed a nic.. a ranny vyzeral inak. Okrem toho, riesili sme aj urologiu, tam mi davali urovaxoM??? to mi bolo este horsie.. mam ale nalez na oblicke nakoniec, co mi este odporucili, ak sa bude vlemi opakovat spravia mi urodynamicke vysetrenia a cystoskopiu, ja mam podozrenie ze mi pri plavani atd orbi problem voda co ide dnu. Monural je ale sos pre mnaaa zabera vzdy a takmer hned. Mna ide z toho inak porazit, lebo plavanie zboznujem a nemozem ist v podsate nikam, lebo hned problem.. lekarka sa len zasmiala, ze ona neplava 20 rokov a co.. zlata.

amalka07
Včera o 18:25
@anonym_autor

@amalka07 a to ako súvisí? Kvasinky sú canesten nie na zapal mechura či?
M na až napina z toho zápalu a mám dokonca 37,5 teploty a pod.

@anonym_autor súvisí to tak, že ani mne nebolo nič zistené (ani kvasinky, ani zápal) nikdy ale mala som rovnaké príznaky ako popisuješ, typický zápal a toto mi pomohlo. Tak som chcela poradiť, ak chceš skús, zhoršiť ti to určite nezhorší, ak nechceš neskúšaj.

kkovacovak
Včera o 19:26

@anonym_autor ja keď som mala hydronefrozu obličky tak som tiež nemala nič v moči. To by ste ale takto smelo asi nepísala a liezla od bolesti po stene. Na sone ste boli? Na urgente vám nenavrhli ct vyšetrenie? A nebojte sa, z ofulnutia alebo od nôh sa zápal močových ciest nedá dostať...je to mýtus ktorému bohužiaľ stále veľa ľudí verí.

mikasa_ackerman
Včera o 20:19

Vypýtaj sa na urológiu aby ti urobili cystoskopiu, bola som na nej pred rokom, zistili mi zápal močového mechúra, nie ciest. Stále sa mi opakovalo toto čo popisuješ, ja som sa stále dopovala antibiotikami, pretože som nemala čas to riešiť nejako hlbšie no a skončilo to takto, usadený zápal v močovom mechúre, ktorý mi ničil jeho steny a tým pádom mi to stále vyvolávalo zápalové príznaky.

autor
Včera o 20:19
@kkovacovak

@anonym_autor ja keď som mala hydronefrozu obličky tak som tiež nemala nič v moči. To by ste ale takto smelo asi nepísala a liezla od bolesti po stene. Na sone ste boli? Na urgente vám nenavrhli ct vyšetrenie? A nebojte sa, z ofulnutia alebo od nôh sa zápal močových ciest nedá dostať...je to mýtus ktorému bohužiaľ stále veľa ľudí verí.

@kkovacovak jasne že sono bolo prvé. Nič sa tam neukázalo. A ani v moci ani v krvi. Nič s Ládví nami nemam

autor
Včera o 20:20
@mikasa_ackerman

Vypýtaj sa na urológiu aby ti urobili cystoskopiu, bola som na nej pred rokom, zistili mi zápal močového mechúra, nie ciest. Stále sa mi opakovalo toto čo popisuješ, ja som sa stále dopovala antibiotikami, pretože som nemala čas to riešiť nejako hlbšie no a skončilo to takto, usadený zápal v močovom mechúre, ktorý mi ničil jeho steny a tým pádom mi to stále vyvolávalo zápalové príznaky.

@mikasa_ackerman no a čo tí akože na ten zápal dali? Keďže na zapal mechúra okrem ATB nič neexistuje?

autor
Včera o 20:21
@amalka07

@anonym_autor súvisí to tak, že ani mne nebolo nič zistené (ani kvasinky, ani zápal) nikdy ale mala som rovnaké príznaky ako popisuješ, typický zápal a toto mi pomohlo. Tak som chcela poradiť, ak chceš skús, zhoršiť ti to určite nezhorší, ak nechceš neskúšaj.

@amalka07 fuha. A koľko tí to trvalo? Lenže fo je na kvasinky.tie sú vo Vagine.. Výtoky si mala?

mikasa_ackerman
Včera o 20:22
@anonym_autor

@mikasa_ackerman no a čo tí akože na ten zápal dali? Keďže na zapal mechúra okrem ATB nič neexistuje?

@anonym_autor treba rozlišovať zápal močových ciest a zápal mechúra, sú to dve rozdielne veci, na močové cesty antibiotika a na mechúr som chodila pol roka každý týždeň (po pár dávkach každé dva) na urológiu a tam mi napúšťali močový mechúr kyselinou hyalurónovou, ktorá mi steny mechúra regenerovala, odvtedy som mala za celý rok zápal iba raz (klop klop) predtým som to mala raz/dvakrát do mesiaca

autor
Včera o 20:25
@kkovacovak

@anonym_9eaade plávanie je môj život. Nemôžem ani ja zdá sa tak a to žijem pri mori :(((((
Cystoskopiu mi primár urologie neodporúča. Nakoľko má vám stále zapal. Vraj to sa lieči iba atb nemám funkčné zmeny v mechúra. Ďalšia vec. Robili mi moc na obed. Ráno nie.
Ale nič sa nenašlo nikde ani v krvi moci nič. Ani na usg. Keďže som mocila na obed s problémami a bolesťami. Určite by sa tam bolo niečo našlo. Lebo má rozalo keď som cikala. Doktor povedal že ranný moc je mýtus hm

@kkovacovak mýtus že z chladu vzniká zapal a čo potom?

autor
Včera o 20:25
@mikasa_ackerman

@anonym_autor treba rozlišovať zápal močových ciest a zápal mechúra, sú to dve rozdielne veci, na močové cesty antibiotika a na mechúr som chodila pol roka každý týždeň (po pár dávkach každé dva) na urológiu a tam mi napúšťali močový mechúr kyselinou hyalurónovou, ktorá mi steny mechúra regenerovala, odvtedy som mala za celý rok zápal iba raz (klop klop) predtým som to mala raz/dvakrát do mesiaca

@mikasa_ackerman preboha to ste si dali robiť takéto strasne veci so sebou? Že napustanie mechúra . Tu bolesť si ani neviem predstavit.

autor
Včera o 20:26

Urovaxon som brala pred rokmi absolútne bez výsledku. Dokonca dvakrát som ho brala a njc

mikasa_ackerman
Včera o 20:33
@anonym_autor

@mikasa_ackerman preboha to ste si dali robiť takéto strasne veci so sebou? Že napustanie mechúra . Tu bolesť si ani neviem predstavit.

@anonym_autor ono to nebolí reálne, len je to trocha nepríjemné a skôr to tak trocha štípe keď ti vsúvajú a vysúvajú tu hadičku, to samotné napúšťanie nie je cítiť. Po 3. kráte som si už na celý ten proces zvykla, mala som tam aj vždy super sestričku, ktorá somnou celú dobu kecala, je to celé maximalne 3 minutová záležitosť aj s vyzlečením sa, vsúvanie tej hadičky trvá ani nie 5 sekund😄 oveľa radšej som podstúpila tieto “strašné veci” ako tie opakujúce sa zápaly a nonstop branie antibiotík, celá ta procedúra “bolí” 10x menej ako jedno čúranie počas zápalu. Takže win win, dúfam veľmi, že mi to takto aj zostane.
Ale som už z tých rokov plných zápalov úplne psychicky dogabaná, každý jeden krát, čo počas dňa idem čúrať mám stres, či ma to náhodou nebude zase páliť, je to hrozne vyčerpávajúce😅🥲

Inak mimo to, skusila by som asi ísť k inému urológovi, pretože z toho čo píšeš mi príde, že ten tvoj vôbec neberie vážne čo mu hovoríš😅

amalka07
Včera o 20:42
@anonym_autor

@amalka07 fuha. A koľko tí to trvalo? Lenže fo je na kvasinky.tie sú vo Vagine.. Výtoky si mala?

@anonym_autor úprimne tu nechcem uplne opisovať svoj zdravotný stav do detailov ale všetko bolo bežné, žiadny výtok typický pre kvasinkovú infekciu, nemala som kvasinkovú ani bakteriálnu infekciu, nič mi nikdy nebolo zistené. Len som pravidelne raz za mesiac-dva mala presne stav ako pri zápale močáku, opakovalo sa to pravidelne dosť dlhú dobu, vždy po bazéne, občas po menštruácii, áno aj po nejakom styku, keď došlo k škrabnutiu alebo niečomu bolestivejšiemu. A práve canesten mi pomohol, budem sa opakovať ale len ti radím, čo ti môže pomôcť. Určite ti to jijako neublíži ale či to skúsiš je len a len na Tebe

anonym_acbff4
Včera o 20:47

Ja mavam toto iste. Okrem Urovaxonu mi dali este Rowatinex. A ze to moze suvisiet aj s celkovou znizenou imunitou, ja som mala extremne nizky D vit., tak teraz doplnam vo vyssich davkach a zatial som 2 mesiace bez tychto problemov.

anonym_8185d6
Včera o 21:08

@anonym_autor chlmydie a mykozolazmy
Urovaxom

kkovacovak
Včera o 21:10
@anonym_autor

@anonym_9eaade plávanie je môj život. Nemôžem ani ja zdá sa tak a to žijem pri mori :(((((
Cystoskopiu mi primár urologie neodporúča. Nakoľko má vám stále zapal. Vraj to sa lieči iba atb nemám funkčné zmeny v mechúra. Ďalšia vec. Robili mi moc na obed. Ráno nie.
Ale nič sa nenašlo nikde ani v krvi moci nič. Ani na usg. Keďže som mocila na obed s problémami a bolesťami. Určite by sa tam bolo niečo našlo. Lebo má rozalo keď som cikala. Doktor povedal že ranný moc je mýtus hm

@kkovacovak mýtus že z chladu vzniká zapal a čo potom?

@anonym_autor nie, z chladu naozaj nevzniká zápal. Na zápal močových ciest sú potrebné baktérie.

autor
Včera o 22:57
@kkovacovak

@anonym_autor nie, z chladu naozaj nevzniká zápal. Na zápal močových ciest sú potrebné baktérie.

@kkovacovak Aha a keď tam baktérie premnožene nie sú?

autor
Včera o 22:58
@anonym_8185d6

@anonym_autor chlmydie a mykozolazmy
Urovaxom

@anonym_8185d6 chlamydie myko plazmy su pohlavné prenosné choroby nie?

autor
Včera o 22:58
@anonym_acbff4

Ja mavam toto iste. Okrem Urovaxonu mi dali este Rowatinex. A ze to moze suvisiet aj s celkovou znizenou imunitou, ja som mala extremne nizky D vit., tak teraz doplnam vo vyssich davkach a zatial som 2 mesiace bez tychto problemov.

@anonym_acbff4 znížená imunita môže byť. Ale ja skôr chcem nejaký zázračný liek asi alebo čo

autor
Včera o 22:59
@anonym_acbff4

@anonym_acbff4 hej brala som rowatinex aj urovaxon nič... Na rok šom. Mala trosicku klud cca.. Ale potom. To začalo znova

autor
Včera o 22:59
@amalka07

@anonym_autor úprimne tu nechcem uplne opisovať svoj zdravotný stav do detailov ale všetko bolo bežné, žiadny výtok typický pre kvasinkovú infekciu, nemala som kvasinkovú ani bakteriálnu infekciu, nič mi nikdy nebolo zistené. Len som pravidelne raz za mesiac-dva mala presne stav ako pri zápale močáku, opakovalo sa to pravidelne dosť dlhú dobu, vždy po bazéne, občas po menštruácii, áno aj po nejakom styku, keď došlo k škrabnutiu alebo niečomu bolestivejšiemu. A práve canesten mi pomohol, budem sa opakovať ale len ti radím, čo ti môže pomôcť. Určite ti to jijako neublíži ale či to skúsiš je len a len na Tebe

@amalka07 fuuuha. Strašne akože

autor
Včera o 23:00
@mikasa_ackerman

@anonym_autor ono to nebolí reálne, len je to trocha nepríjemné a skôr to tak trocha štípe keď ti vsúvajú a vysúvajú tu hadičku, to samotné napúšťanie nie je cítiť. Po 3. kráte som si už na celý ten proces zvykla, mala som tam aj vždy super sestričku, ktorá somnou celú dobu kecala, je to celé maximalne 3 minutová záležitosť aj s vyzlečením sa, vsúvanie tej hadičky trvá ani nie 5 sekund😄 oveľa radšej som podstúpila tieto “strašné veci” ako tie opakujúce sa zápaly a nonstop branie antibiotík, celá ta procedúra “bolí” 10x menej ako jedno čúranie počas zápalu. Takže win win, dúfam veľmi, že mi to takto aj zostane.
Ale som už z tých rokov plných zápalov úplne psychicky dogabaná, každý jeden krát, čo počas dňa idem čúrať mám stres, či ma to náhodou nebude zase páliť, je to hrozne vyčerpávajúce😅🥲

Inak mimo to, skusila by som asi ísť k inému urológovi, pretože z toho čo píšeš mi príde, že ten tvoj vôbec neberie vážne čo mu hovoríš😅

@mikasa_ackerman u dvoch som bola. Jeden je aj primár. Akože. Ja som ten vyplách odmietla. Mne sa to zdalo hrozne bolestivé že to nedam. A ktovie koľko by mí to bolo vydrzalo

mikasa_ackerman
Včera o 23:41
@anonym_autor

@mikasa_ackerman u dvoch som bola. Jeden je aj primár. Akože. Ja som ten vyplách odmietla. Mne sa to zdalo hrozne bolestivé že to nedam. A ktovie koľko by mí to bolo vydrzalo

@anonym_autor neber si to nejako zle, ale zatiaľ si znegovala každú radu, ktorú ti tu niekto dal. Aké rady teda očakávaš?

Strana
z2