icon

Konizácia krčka a snaha o tehotenstvo

kiksina_21
14. apr 2021

Ahojte dievčatá. Pred dvomi týždňami som bola na konizaciu krčka maternice, dnes výsledky CIN1 A CIN2. Po zákroku som mala bolesti, preto mi doktor dal PN a nasadil antibiotiká. Povedal mi, že keby som bola staršia tak všetko ide von, ale s priateľom plánujeme bábätko a tak sa bojím či budem môcť v budúcnosti otehotnieť. Kontrolu mám o pol roka. Máte niekto podobnú skúsenosť?

ab727
•
14. apr 2021

@kiksina_21 ja som mala robenú konizáciu krčka po prvom tehotenstve,dcérka mala asi 2 a pol roka odvtedy mám cytológiu vždy ok(je to vyše 12 rokov)...a k tomu tehotenstvu,bola som tehotná po zákroku 3× z toho 2× som mala zamlknutý potrat(vraj to môže byť tou konizáciou,že je krčok kratší,ale pevnejší,čiže ma museli čistiť) a teraz som 32tt,konizácia nemá vplyv na otehotnenie🙂

zuzka10175
•
14. apr 2021

Mala som ísť na konizáciu po prvom pôrode, ale ešte sme plánovali druhé, tak mi lekár doporučil počkať... po druhom pôrode som šla na zákrok...
potom po 9 rokoch prišla na mňa túžba mať ďalšie dieťa (stále s tým istým manželom 🙂 ) Nejako mi uniklo, že som bola na zákroku, neriešila som to... Lekár mi zakázal dvíhať ťažké, ale pri práci v potravinách sa tomu nedalo vyhnúť... Tehotenstvo prebehlo úplne v poriadku, a potom ešte ďalšie tri. Teda spolu po konizácii som mala 4 tehotenstvá v priebehu 5 rokov (každé bolo plánované 😉). Pri druhom som sa začala v piatom mesiaci otvárať, ale to sa môže stať aj za normálnych okolností...

Keďže si mala problémy po zákroku, bola si v narkóze, a potom boli potrebné ATB, bolo by dobré pripraviť telo na tehotenstvo - vyčistiť od všetkých "sajrajtov". Odporúča sa to práve preto, aby sa predišlo takým stavom, ako píše ab727, tiež aby sa obmedzila možnosť prepuknutia nejakej choroby v tehotenstve, keď by to nebolo kvôli bábätku vhodné liečiť. Ak máš záujem, môžem ti s tým pomôcť.

sisabe
•
14. apr 2021

@kiksina_21 Ahojcek mala som robenu konizáciu a kyretaž zároveň ked som mala cca27r .A s partnerom sme sa rozhodli mať bábätko v 37 hneď som otehotnela no 9tt MA a po roku znova tehu a teraz budem začínať 5 m no som pn a to mám teraz 38 a keď porodim 39.Tak veľa šťastia hlavu hore a hlavne byť v kľude .