Kostná ostroha v pätách
ahojte ma niekto problemy s kostnou ostrohou v patach??dakujem
@pamella2828 ahoj operovali mi to laparoskopicky. Ostali mi ten vyrastok a zároveň uvoľnili šlachu. Dodnes ma boli ta šľachta lebo stále tam mam zrazeniny ktorá sa ešte nerobila.
@dadika41 ja som bola riesit päty uz 2x.bolesti ukrutne, ortopedicke vlozky, blazamy kremy UZV nula bodov.
Cca 20r.dozadu(1998-2000 OUSA Heydukova, neviem presne a potom 5r.dozadu cca 2015 NOÚ Klenova)
Zakazdym 1liecba bolo asi 4-5 dávok/ožiareni.cize som bola 5x behom 2 týždňov na sekundovej aplikacii.
O mesiac druhá päta to isté.
Bolesti ustupovali postupne a do mesiaca od 1.oziarenia a cca 2 tyzdne od poslednej davky som necitila nič
@pamella2828 Ahoj, mne obstrek nepomohol. Mala som ukrutné bolesti, pomohli tri série ožarovaní. Odvtedy pokoj.Je to už nejakých 6 rokov.
Tak ja som vyskúšala všetko a pomohli až oziare triserie po tri. Už dva roky mám vďakabohu pokoj😉
@dadika41 aha, lebo ako tu citam, ten pocet je naozajrozny. ja som bola asi pred 5 rokmi a vtedy mi povedali, ze mozu byt len dve serie po dva oziare. a aj som mala oziar 2x v jednom tyzdni a povedali ze dalsie az najskor za rok a potom uz ziadne. mozno zalezi od davky. alebo daco zmenili...
viem, ze som mala tie dva vo februari a az do septembra ma pata bolela. potom to znicoho nic preslo a dodnes mam pokoj.
ja mám ostrohu na pravej nohe, bola som už 2 x na RTG ožiaroch v apríli, po mesiaci nevidím žiadne zlepšenie, bez výraznejšieho efektu. Obvodná doktorka ma teda odoslala s výmenným lístkom k ortopédovi, ktoré si mám sama nájsť v Bratislave. Neviete mi poradiť, kde vam s ostrohou v BA uspešne pomohli?
@minik nie je zaco...tiez som bola na heydukovej. uz je to 5-6 rokov a odvtedy ani neviem ze mam patu. robili mi to vo februari..este v auguste na dovolenke som frflala po nejakej dlhej prechadzke, ze ma to boli a potom som si dakedy koncom septembra uvedomila, ze beham ako srnka a bez bolesti paty. odvtedy klud. tak drzim palce nech je to u teba skor.
@modrava dobry vecer prosim Vas za tie oziare ste platili? Mna pobolieva päta par dni, vyzera ze mam ostruhu, prave studujem o tom na internete, doteraz som ani netusila ze nieco take existuje🙈Viete mi prosím poradit, ci sa mam objednat s tym ortopedovi? Ci treba najprv k obvodnemu? DAKUJEM
@hilbia dobry vecer.. je to sice uz cca styri- pat rokov, ale postup je asi rovnaky. obvodak, ziadanka, ortoped, ziadanka, rtg a na zaklade snimku uz ortoped nieco odporuci. ja som si nasla takeho, co sa s tym moc nebabral, ziadne obstreky, razove vlny, predpisal rovno oziare. neplatila som nic.
Máčať nohu v odvare z praslicky rolnej a potom v masírovať ricínový olej. Neverila som, ale pomohlo.
@michaela77 zaujímavo vložená reklama na homeopatika napísané do odpovede, public relation
@michaela77 úplne stredovek.ale ok.
Rok či dva užívať a pritom sa trápiť bolesťou, potom si tlcikom na mäso liečiť...... Ok ako myslíš.
Ja som bola na 4 dávkach oziarov, sekundova záležitosť a po 3 týždňoch ma nič nebolelo.
Ty sa trápiš asi 3 roky, kľudne pokračuj.
Ahoj, mám vemľmi bohaté skúswnosti čo sa týka pätovej ostrohy. Roky som chodila na obstreky nič...rehabilitácie a lasery nič...fokusová rázova vlna mi pomohla na nejakú dobu no znovu sa to vráilo. Jednoducho som plakala pri každom kroku. Nechcela som už ani chodiť. Pomohla mi až ablácia ostrohy teda jej úplne vybrúsenie operačne. Nebolo to tak hrozné bolesti máte iba prvé 3-4 dni. Mesiac som nesmela stupiť na nohu, nosila som barle. Po mesiaci prišla asi 2-3týždne rehabilitácia v podstate sa na novo učiť stupiť na nohu. Dnes behám ako srnka. Po rokoch sa mi objavila ostroha aj na druhej nohe...čo je 90percentná šanca že sa objaví ak už bola na jednej nohe. A zvažujem len 2 možnosti. Fokusová vlna alebo operačne. Operačne to vyžaduje 2mesiace PN - stojí to cca 400, urobia Vám v Mediklinik LV...Každý má na výber ale ožiar a rehabilitácie s injekciami sú strata času a penazí!!!!

@dadika41 treti oziar? pokial viem, su povolene len dve serie (vzdy dva oziare, potom dlho pauza a potom dva oziare). myslela si tym tretim oziarom zaciatok druhej serie?
inac, mne bolest presla po 7-8 mesiacoch od oziarov. aky si mala casovy rozostup medzi nimi?