Krv v stolici: Mám obavy, čo robiť?
Dobrý deň, mám 20 rokov a krv po stolici. Nie je príjemné o tom písať, preto píšem anonymne. Krv je jasná, červená, “čerstvá”. Bolesti brucha žiadne, ani bolesť konečníka. Ráno sa mi to objavilo, je síce pravda že som mala tvrdšiu stolicu tak premýšlam, či som si niečo nenatrhla. Poobede som bola na wc zas a znova to isté. Krv je aj v mise, ale stále jasnočervená a bádatelná. Na papieri je len taký zbytok. Čítala som že môže ísť o hemeroidy, len mi to príde zvláštne v mojom veku. Je pravda že presedím na záchode dlhšie ako by som mala, vraj to môže povzbudiť vznik hemeroidov.😳 Mala som to aj pred dvoma týždňami, tiež po tuhšej stolici ale potom to prešlo. Plánujem to sledovať do konca týždňa. Budem piť viac vody a jesť viac vlákniny. Len by ma zaujímalo, či ste si zažili niečo podobné v takom veku ako ja.
Ďakujem za názory.
@anonym_autor ahoj, ja som mala pri liekoch na železo a bolo to hrozne. Ak to trva dlhsie urcite smer dr.
Ak si mala tvrdšiu stolicu, to môže byť z toho. Ešte možno nejaký zápal v tele. Ja keď som bola chorá (t. j. zápaly v tele kvôli autoimunitnému ochoreniu), tak sa mi to stávalo. Už som obmedzila kávu, cukor skoro nejdem. A užíva probiotiká a nestáva sa mi to. Občas možno trochu áno pri tvrdšej stolici, ako si spomenula.
Ešte pri jednom bylinkovom produkte sa mi stávalo, že pri močení som mala krv. Ale keď som ho prestal užívať, tak to prestalo.
@anonym_autor krv je jasno červená, to znamená, že nedošlo ku krvácaniu v tráviacom trakte. Krv by bola čierna. Ide o poranenie konečníka. Mohlo ísť o jednorázovú záležitosť ak si mala tvrdšiu stolicu. Ak sa to bude viackrát opakovať môžeš to konzultovať s lekárom.
Poraneny konecnik mavaju aj babatka,takze to nie je o veku. Upokoj sa a nechaj tomu cas nech sa to zahoji,ak sa bude opakovat,chod k Dr.da ti na to mast.
@anonym_autor na zmäkčenie stolice užívaj magnézium citrát.
Hemeroidy nie sú o veku to môže mať aj žiak žiačka základnej školy sice menšia pravdepodobnosť ale majú.Mohol s arozdraždiť a preto krvaca.Treba ísť na vyšetrenia pre pokoj.
@anonym_autor krv je jasno červená, to znamená, že nedošlo ku krvácaniu v tráviacom trakte. Krv by bola čierna. Ide o poranenie konečníka. Mohlo ísť o jednorázovú záležitosť ak si mala tvrdšiu stolicu. Ak sa to bude viackrát opakovať môžeš to konzultovať s lekárom.
@anonym_1acefa nie je to uplne tak, ako pises. Natravena krv je cierna, ale ak ide o krvacanie niekde z hrubeho creva, krv vobec cierna byt nemusi.
Kazdopadne, autorka, najskor to bude trhlina alebo hemeroidy, ale zajdi na vysetrenie, ak si chces byt ista

@anonym_autor mozu byt hemoroidy alebo prasklinka na kozi