Krvácanie mimo cyklu u 17 ročnej

27. nov 2020

Ahojte, ja viem ze tu nikto z vás není doktor/ka ale chcem len vedieť vás názor a kto mal s tým skúsenosť. Idem mat 17, momentálne mám po 1.krat zapal močových ciest (zrejme) mala som nepríjemné bolesti, rezanie a stipanie pred, počas a aj po močení, doktorka mi dala zinat ktorý vyzerá ze mi pomáha zatiaľ, ale doktorka mi povedala ze nie je si istá ci ide o urologicky problém alebo o gynekologicky problém, lebo som mierne krvacala ale už to prešlo a zistili mi ze mam krv v moci, dala mi odporučenie aby som šla ku gynekológovi (ešte som nikdy nebola na gynekológii) pretože mám nepravidelny ms a ešte sa mi zvykne cca niekdy je to v strede cyklu inokedy trosku neskoršie mierne krvácanie alebo špinenie, už to mám moc dlho približne odkedy som začala mávať ms každý mesiac lebo predtým mi to vynechavalo, nevenovala som tomu nejakú pozornosť lebo som si myslela ze je to kvôli môjmu veku a vždy mi cca o 1tyzden alebo o 2 prišla ms, mam strach lebo som pozerala na googli že to môže byť rakovina 😪pohlavný styk som mala raz, to bolo už dosť dávno tehotná by som nemala byť lebo už dávno by to dieťa bolo na svete a, nemala ste niektorá takúto skúsenosť?

simsalabim
27. nov 2020

Mierne spinenie v strede cyklu mavaju zeny v case ovulacie. Nie vsetky, len niektore. Nemysli hned na rakovinu. V tvojom veku ozaj nepravdepodobna. Preliec sa a medzi tym sa objednaj na gynekologiu.

diana999
27. nov 2020

@simsalabim prečo je nepravdepodobna?

simsalabim
28. nov 2020

@diana999 Pretoze statisticky najvacsi vyskyt ochorenia - predpokladam, ze mysli na rakovinu krcka maternice kvoli tomu obcasnemu krvacaniu - je vo vekovej skupine 35-45 rokov. U mladych dievcat nie.

babydesire
29. nov 2020

No ja by som radsej zasla na gynekologiu..moze to byt ako pises este neupraveny cyklus, ale aj zdravotny problem napriklad cysta. Rakovina ako pise diana999 je v tvojom veku maaalo pravdepodobna,,kazdopadne,gyn.ta vysetri,mozno urobi ster a uz budes vediet. Pripadne ti predpise ascorutin alebo hormonalnu antikoncepciu ncepciu ktore ms upravuju.