icon

Krvácanie po kyretáži

lula24195
16. feb 2012

ahojte ako dlho ste krvácali alebo špinili po kyretáži?

alienka000
13. okt 2013

@mells na histologiu ti beru vzorku priamo po kyretazi z plodu, to je automatika. Mne nezistili nic absolutne 😒
Ale na hematologiu som sa vypytala ja od vseobecnej lekarky, lebo nejake specialne testy ti robia az po viacerych potratoch a vela zien tu na MK pisalo, ze mali problem s krvou a trombofiliu. Tak som sa vypytala aj ja, gyneko ma nechcela poslat ale vseobecna bez problemov. Na tvojom mieste sa po druhom uz vypytam gyneko na nejake testy, ci uz hematologiu ale aj geneticke. Nerobia ich po jednom potrate lebo tie testy su drahe, ale po dvoch by ti uz mohli 😉
Hej, je vela nazorov ci po prvej skusat alebo nie - podla mna, telo a priroda sami anjlepsie vedia co a ako. Vidis, mna telo nepustilo a mozno aj dobre, lebo sa potrebujem ukludnit a poriesit aj ine problemy 😉

mells
13. okt 2013

@alienka000 ...wow dakujem ty si poklad ... konecne mam v tom jasno 🙂 ... a ja ze to je to iste ... gynekolog my hovoril ze po 3 potratoch preplati my poistovna neake testy ... inak to musim platit sama a ja som doteraz myslela ze to bude ta histologia 😕 ... to som zvedava co ti vyjde zajtra z tych testov ... drzim palceky 🙂 pekne pories problemy a potom sup sup ...

alienka000
13. okt 2013

@mells no vidis, tak az po troch ti preplatia tie geneticke testy. Histologia sa robi po kazdom kyrete, no a na hematologiu ta musi niekto odporucit (kedze mame opat vymenne listky). Mne len vseobecna napisala na vymenny, ze "stav po aborte, prosim o vysetrenie trombofilie". A to neplatim nic 😉

mirip
13. okt 2013

@mells nie po 3 ale aj hned ak máš dobrého gynekologa, ja som mala jeden MA a poslal ma hneď a preplatila poisťovňa

mirip
13. okt 2013

@alienka000 detto ako som písala v predchádzajúcom príspevku, špeci hemat. testy na trombofílie aj genetiku ti môžu zobrať aj po jednom MA a nemusí sa čakať na 3, stačí pritlačiť na svojho gynekologa, oni ako sa hovorí "spravidla" posielajú až po troch ale ak budeš na neho apelovať a stále dookola omieľať že nech urobí hned tak aj po jednom sa to dá a preplatí poisťovňa všetko....som toho príkladom, len ja som nemusela na nikoho tlačiť, mám dobrého-vynikajúceho gynekologa a hned po MA a kyrete mi sám povedal že on nebude čakať či sa to opať zopakuje alebo nie urobí všetky testy hned vrámci pauzy po kyrete a všetko kompletne preplatila poisťovňa a vplatilo sa vďaka nemu som nemusela "spravidla 3x potratiť" odišlo jedno a terazmám dve krásne deti a je to veľkou zásluhou práve mojho gynekologa 😀

alienka000
14. okt 2013

@mirip tak to mas stastie na gynekologa, moja ma nechcela ani na hematologiu poslat, vraj potrat "to sa stava" 😒 A aj ti nieco zistili? Lebo velmi zaujimave je to, ze nechcu posielat, ale vacsinou sa predsa len kazdej zene nieco zisti a nakoniec to nie je len nahoda ...

mirip
14. okt 2013

@alienka000 ja viem a práve jemu vďačím za to že mám dve deti...keby nie jeho tak ani tie nemám a stále som snažilka

mells
14. okt 2013

@mirip ... no neviem ako dopadnem skusim "pritlacit" bo dalsi potrat uz asi nezvladnem ... som uz v ... s nervami a silami ... dakujem za radu 🙂

mells
14. okt 2013

@alienka000 ... ako si dopadla ??? moj obvodak je "doktor co sa ta ani nechyti" cize od neho nemam sancu neake vysetrenie docielit .. ani len na krv my nechcel dat ked som potrebovala zistit HCG ... 😒

alienka000
14. okt 2013

@mells hm, no nezsitili nic, ziadne mutacie v krvi 🙂 Takze bud to fakt bola "hra prirody" alebo nieco geneticke. Tak ked skusime znova uvidime...
No a gyneko ta neposle na testy? Sak ked jeden neposle skus druheho 😀
A nebud smutna, raz sa to podari 😎

alienka000
14. okt 2013

@mirip no a co ti zistili? mne dnes hemato nic nezistili, neviem ci mam zacat koketovat aj s myslienkou ist na geneticke testy 😅

mells
14. okt 2013

@alienka000 ... uff 🙂 som rada za teba ... jj uvidim ako vsetko poriesim ... dneska mam strasne depky len revem ako male decko .... drzim palceky nech ti to vyjde hned a coskoro a do uspesneho konca 🙂

mells
25. okt 2013

ahojte zenusky zase sem pisem bo sa vas vsetkych co to mate za sebou a mate skusenosti s touto bolavou temou aby ste my napisali ako ste to mali s krvacanim ?!?!?!? ja som dneska presne 14 dni po operacii a celych 14 dni slabulinko krvacam alebo len "spinim" ... chcela by som sa vas spytat po kolkych dnoch od kyretaze ste dostali prvu mrchu ???????? ... dakujem za kazdu odpoved 🙂

eimuska
30. okt 2013

ahojte, chcem sa opýtať. teraz 24.10 som musela podstúpiť tiež kyretáž. Všetko bolo fajn. V pondelok 28.10 som mala príšerne bolesti ale dalo sa to zvládnuť až večer som si dala tabletku. Čo sa týka špinenie som mala od začiatku ale od pondelka keď idem cikať ide zo mňa veľa krvi. Dokonca dnes som vycikala aj troch zrazenej krvi. Viete mi poradiť, či to môže byť?

maria.vinea
18. nov 2013

ahojte dostali ste po kyrete menzes aj neskor,mkedy volat dr,? lebo som 6 tyzdnov po a menzes zatial nikde

eimuska
20. nov 2013

@maria.vinea môže to trvať tuším aj 8 týždňov. Ale skús si zavolať k svojmu gynekológovi, možno ťa bude chcieť vidieť. Ja zatiaľ končím 4 týždeň. Ale keď že sa mi zistilo, že ma zle vyčistili, nesťahuje sa mi maternica a mám stále vysoké hodnoty hcg ani tak skoro nečakám. V utorok idem za na kontrolu a odber krvi. a potrebujem dostať menzes aby sa videlo, čo sa dočistím sama alebo zas do nemocnice.

aadulik2110
20. nov 2013

@maria.vinea no mne bolo povedané, že 6-8 týždňov je normál.... ja som bola asi výnimka - ja som mala do 2 týždňov, takže som ms dostala tak ako vždy ako keby som ani na kyrete nebola

maria.vinea
21. nov 2013

@eimuska
dakujem za odpoved

maria.vinea
27. nov 2013

@eimuska
ahoj mna vycistili dobre, ale menzes zatial stale nikde, moze byt teda zvysene hcg po kyrete , lebo tehotensky test mi ho dnes potvrdil, teda mam dve ciarky, ale obavams a ci to este hormony nelomcuju stale.

eimuska
27. nov 2013

@maria.vinea môže byť stále hcg zvýšené. Ja ho mám tiež ale už klesá podľa odberov.

maxi33
11. jan 2014

@eimuska ahoj. Mne sa stalo nieco podobne. 3.1 ma cistili po zamlknutom potrate. Bola som. 9.tt a vyvoj sa zastavil v 7tt. Po cisteni som 6 dni slabo spinila a potom bolesti ale nie az take strasne a vela krvi, krize ma tiez boleli riadne. Krvacanie bolo aj s kuskami. Si hovorim no super. Manzel dna dni na sluzobke, doma dve deti. Ale nastastie to po 4 hodinach pomaly ustavalo. A dnes po dvoch dnoch uz spinim len trosicku. Tak dufam ze to som sa len docistila. No a cakam na menstruaciu.ale to si este pockam. Drz sa

eimuska
11. jan 2014

@maxi33 ahoj, to mi je ľúto. Vždy dostanem zimomriavky keď niečo takéto čítam. Mne je už dobre. Už som mala aj MS. Našťastie som sa dočistila a aj cysty sa stratili. Len mi našla doktorka polyp. Tak čakám na ďalšiu MS, či sa polyp stratí alebo ma dajú prispať a s kamerou ho vyberú. Ale vraj je to len kratučký zákrok. Tie zrazeniny je len dobre že išli von 🙂 všetko bude OK. Držím palce

zuzikajus
12. jan 2014

@maxi33 Ahoj, ja som mala to isté čo ty. Bola som na kontrole týždeň po zákroku, kde mi moja gyn. zistila, že mám veľkú sliznicu, ako keby som ani nebola na kyretáži a v dutine zrazeniny. Dala mi injekciu na stiahnutie, po ktorej som mala 2 noci kontrakcie, ktoré trvali tiež 4 hodiny a tie zrazeniny zo mňa vychádzali aj s množstvom krvi. Na ďalšej kontrole to vyzeralo rovnako. HCG som mala 20703! V piatok som musela ísť znova na kyretáž. Tak dúfam, že už to bude ok. Radšej choď aj ty na kontrolu. Aspoň budeš mať istotu. Držím palce.
@eimuska aj tebe držím palce, nech je všetko v poriadku.

delirose
15. jan 2014

ahojte je možné že som od kyretu 9.1 len špinila a teraz som sa rozkrvácala ako pri menštruácií len čistejšie?ďakujem za odpoveď 🙂

12bambulka12
15. jan 2014

Ahojte. Po kyrete som presne 20-ty deň, nekrvácala som vôbec, len špiním ešte doteraz, na kontrolu mi v nemocnici kázali ísť až keď nebudem krvácať ani špiniť, ale už mi to príde dlho, je to úplne slabé špinenie, ale je... je to normálne tri týždne po a stále špiním? kedy potom dostanem mrchu?

eimuska
16. jan 2014

a bola si u svojej doktorky? choď normálne do nemocnice na kontrolu. Musia ťa skontrolovať aj keď krvácaš.
@12bambulka12

eimuska
16. jan 2014

@delirose je to možné, každá to ma trošku inak drž sa 🙂

12bambulka12
17. jan 2014

@eimuska no môj lekár ešte k tomu teraz nerobí, vraj maróduje, tak neviem či mám ísť do nemocnice, či za zastupujúcim lekárom...

martinpa
21. jan 2014

@eimuska
ahoj... chcem sa opýtať, či to krvácanie v pondelok, ktoré si spomínala nebola už menzes... resp. ako skoro si dostala po tomto incidente menzes...
ja som sa vo všetkých týchto výpovediach našla práve v Tebe... minulú stredu mi robili kyretáž, krvácala som asi dva dni - čerstvá krv, potom už len špinenie.... ale dnes neskutočná bolesť v podbrušku, pri cikaní čerstvá krv, pocit na zvracanie a hnačku (tieto pocity mám pri menzese), ale príde mi to veľmi skoro dostať takto menzes. Čo Ty na to?

eimuska
21. jan 2014

@martinpa ahoj tento pondelok? krvácanie čo som ja opisovala bolo špinenie pred MS. MS mi prišla v piatok a riadne siná ale to je môj 2. cyklus po kyretáži. čo sa týka čerstvej krvi pri cikaní som mala aj ja po kyretáži. Čo sa týka bolesti v podbrušku, mala som poriešila som to ibalginom. Doktorka povedala, že môže byť bolesť, keď sa sťahuje maternica. U mňa to ale bolo, začínajúcim zápalom. Našťastie som išla hneď do nemocnice a včas sa to podchytilo. Ak máš akékoľvek obavy alebo neznesiteľnú bolesť, radšej choď na príjem kde si bola na zákroku. Môj názor je, nech ma radšej berú za hysterku ako niečo zanedbať. MS by mala byť 4 -8 týždňov po kyretáži. Ja osobne 8 týždňov. Držím palce. Ja som práve prišla od doktorky a konečne je všetko OK a máme povolené plodiť 🙂