Krvácanie po pôrode

10. nov 2021

Ahoj prosim zaujíma ma, tie ktoré ste rodili prirodzene, koľko potom po pôrode ste krvácali ? A aká bola intenzita krvácania? Dá sa to prirovnať ku klasickej menstruacii ze 1-3. Den silne a potom take spinenie ? Bude mi stačiť jeden balík popôrodných vložiek kde je 12 kusov? Potom by som prešla na tie klasické 🙂 A este otázka pre tie ktoré mali sekciu-aj po sekcií je rovnaké krvácanie ako pri vaginálnom pôrode ci je tam nejaky rozdiel? Vopred ďakujem ochotným mamičkám za skúsenosti 💜

maria898
10. nov 2021

Mne jedno balenie poporodnych vloziek nestacilo, casto som vlozku menila hoci krvacanie nebolo nejake silne. Muz mi potom musel doniest este jedny.

evuska135
10. nov 2021

Ja som po 2 porodoch a nie nestacili mi ani 2 baliky a to sme mali vlozky aj v nemocnici zadarmo a minula som aj svoje 2 baliky. Krvacanie je kedy ako, raz slabe potom silnejsie. Myslim, ze kludne ich aj doma vyuzijes v sestonedeli ak ti ostanu navyse.

mandymoore123
10. nov 2021

Aj také save podložky sa veľmi zídu

zuzuliennka1
10. nov 2021

Rodila som akutnou sekciou a rovnako som krvacala - to krvacanie po porode so sposobom porodu uplne nesuvisi…
ide tam o to, ze po porode placenty ostava v dutine maternice v mieste, kde bola placenta ulozena, velka poranena plocha, tu sa skoro po porode zacne tvorit ochranna vrstva bielych krviniek, ktore zabranuju vniknutiu infekcie do organizmu a zaroven sa odlucuju zvysky sliznice dutiny maternice. To je to krvacanie - odchadzaju zvysky sliznice dutiny maternice a cele toto obdobie trva 6 tyzdnov a preto sa vola sestonedelie.

alexandra2468
10. nov 2021

Nestacil mi 1 balik.
Uz len preto, ze som si menila vlozku casto (kvoli rane) a aj doma (prve 3tyzdne) som pouzivala tie poporodne vlozky aj poporodne gatky. Nech to tam mam vsetko vzdusne, mala som velku ranu.
Rodila som prirodzene a pred porodom som neverila, ze budem pouzivat tie poporodne vlozky 😃

petamich
10. nov 2021

fuuu ani zdaleka ja som krvacala a spinila skoro cele 600 nedelie a z tych klasickych menstruacnych vloziek s "plastovou" vrstvou by som sa bala, ze sa zaparim (lepsi pripad) alebo sa mi zapali rana (ak dojde k poskodeniu hradze)

marianna_peskova
10. nov 2021

Určite si kúp viac ako jeden balík popôrodných vložiek. Trúfnem si povedať, že aj tri balíky. Ale do toho rátam aj vložky, ktoré mi poskytla nemocnica počas pobytu.

autor
10. nov 2021

Baby tak ja zbehnem kupit este ☺️ a je to teda ako menstruacia intenzitou ? Budem mat aj menštruačné kŕče?

mikadooo
10. nov 2021

Ahoj, pravdepodobne budeš mať aj kŕče, je to z toho, že maternica sa bude sťahovať. Ja som mala kŕče najčastejšie pri kojení, asi to nejak súvisí s vyplavovaním hormónov. Každopádne nie sú to menštruačné kŕče. Ale teda je to nepríjemné tiež. Ja som ich mala o dosť intenzívnejšie ako pri menzese, ale zas nebolo to že celý deň ma to bolí, len sem tam kŕč, a teda hlavne pri tom kojení. To krvácanie aj mne trvalo okolo mesiaca, raz silnejšie, raz slabšie.

katrin69
10. nov 2021

Úprimne, radšej by som kúpila dve balenia. Keď ich neminiete po pôrode, tak ich môžete minúť, keď budete doma a mať svoje dni... Tieto popôrodné vložky sú dobré, lebo keď ste zašívaná, tak nezachytávajú sa tak štichy na tom, ako na klasických...

ckatka
10. nov 2021

Ja som minula necelý jeden balík. Potom už klasické alwaysky tenké.
V pôrodnici ich bolo všade dosť a vôbec som tam nepotrebovala svoje. Krvacala som celé sestonedelie, ale silno len prvé dva týždne a pri kojeni. To som si pod seba dávala podložku alebo uterák. To sa zo mňa vždy vyvalila krv ako malý začal cucat (oxytocin).. Väčšinou som doma chodila naostro a vložku som si dávala len keď som šla von. Rodila som sekciou.
Dokúpiť sa da vzdy.

jaskolka
10. nov 2021

Ja osobne som mala pripravené 3 balíky tých veľkých vloziek a využila som jeden. Potom už klasické vložky, par dni tie nočné a potom asi dva týždne som sa čistí la, ale to stačili normálne stredne. Čiže je to veľmi individuálne

ivangeline
10. nov 2021

Prve dni silno. Aj zrazeniny. Velke vlozky. Casto meniit,kazde 2h sprcha..po par dnoch uz len pri zatazi vela krvi,inac normalna ms..a po nejakych 2t uz len obcasne,narazovo,ako slabsia sm...az spinenie..az nic. Do 6sto nedelia to preslo pri kazdom z 3 detí a potom..sup,prisla ms. :D No radost byt zena..

martina1201
10. nov 2021

Ahoj ja som popôrodné vložky používala celý čas šestonedelia. Bolesti som nemala ( a to ani pri jednom z 5 pôrodov hoci má strašili že viacrodicku to boli veľmi) pri sťahovaní maternice, len som cítila že keď kojim viac krvacam. Ale zase boli ženy ktoré si aj lieky od bolesti pýtali že ich to tak veľmi bolí....

1lenka_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marzuz89
3. nov 2022

@1lenka_ vyborne, podme sa teda dohodnut, ze nebudeme pokracovat v zivotnom udele hlupych zien, ktore opakuju po ostatnych ktore raz rodili, tak musia aj oni. Podme byt rozumne a zime len pre seba!
Ps: prosim vysvetlite niekto Lenke, ako bude vyzerat planeta Zem o takych 80 rokov, ked tu od teraz budu zit len take rozumne zeny, ako je ona 🥴

autor
3. nov 2022

@1lenka_ ty k čomu sa vyjadruješ ?? K čomu patria tvoje kecy ?