icon

Krvácanie počas ovulácie: čo môže byť príčinou?

sigma510
16. aug 2026

Ahoj ženy, možno niektoré budete vedieť poradiť. 2.8. mi začala menštruacia, skončila 8.8. Vo štvrtok tento týždeň som začala pozorovať nepatrné špinenie, ktoré prešlo do slabšieho krvácania, aj s prímesou zopár zrazenín, nie veľmi veľkých, dnes takéto výraznejšie krvácanie trvá druhý deň. Krv bola skôr tmavšia, do hneda, podľa kalendára som zrovna v období plodných dní. Vzhľadom na to že som okrem asi 3-4 mykóz za život nikdy neprekonala žiadne gynekologické ťažkosti a cyklus bol vždy presný ako hodinky, vystrašilo ma čo sa deje, takéto krvácanie sa mi nikdy neudialo.
Som v zahraničí ešte minimálne 1,5 mesiaca, takže s návštevou lekára je to trocha komplikovanejšie aj skrz rečovú barieru, preto neviem, či tu letieť niekam na pohotovosť, alebo je to len nejaký výkyv hormónov počas ovulácie 🤷. Nebolí ma nič, necítim nikde žiaden tlak ani v podbrušku nič čomu by som mala venovať pozornosť a spôsobovalo by mi nejaký diskomfort, možno jedine dnes miernu bolesť ktorú bežne cítim pri ovulácii, jedine ma už asi 2-3 dni pobolieva hlava. Lieky žiadne neberiem, ani antikoncepciu, sexuálne žijem, v minulosti boli sledované problémy so štitnou žlazou ale liekmi sa nič neriešilo, tak či aj tu môže byť príčina 🤷

stellarstar
16. aug 2026

Môže byť ovulácia, este nepíšeš kolko máš rokov.

sigma510
autor
16. aug 2026
@stellarstar

Môže byť ovulácia, este nepíšeš kolko máš rokov.

@stellarstar tiež som si to s ňou spojila, len ma zmiatli trocha tie krvné zrazeniny. Tej krvy veľa nebolo, oproti menštruačnemu krvácaniu to bolo malé množstvo. Rokov mám 33, zatiaľ bezdetná.

stellarstar
16. aug 2026
@sigma510

@stellarstar tiež som si to s ňou spojila, len ma zmiatli trocha tie krvné zrazeniny. Tej krvy veľa nebolo, oproti menštruačnemu krvácaniu to bolo malé množstvo. Rokov mám 33, zatiaľ bezdetná.

@sigma510 tak perimenopauzu môžeme vylúčiť. No buď to bude tá ovulácia, alebo si sa nedobre vyčistila počas ms, alebo niečo hormonálne. Ak by sa to na budúci mesiac zopakovalo šla by som ku dr

stellarstar
16. aug 2026

Ešte ma napadlo, cytologiu si kedy ma naposledy?

sigma510
autor
16. aug 2026
@stellarstar

Ešte ma napadlo, cytologiu si kedy ma naposledy?

@stellarstar minulý rok a ok.

luccija
16. aug 2026

@sigma510 ja to mávam často počas ovu.mohla ti nejaká cievka prasknúť pri sexe, polyp, myom.Ale píšem ja to mávam aj 2-3 dní musím nosiť intimku.O bábo sa nesnažite?potom chod pre istotu k lekárovi aj polypy zvyknú občas krvacat

sigma510
autor
16. aug 2026
@luccija

@sigma510 ja to mávam často počas ovu.mohla ti nejaká cievka prasknúť pri sexe, polyp, myom.Ale píšem ja to mávam aj 2-3 dní musím nosiť intimku.O bábo sa nesnažite?potom chod pre istotu k lekárovi aj polypy zvyknú občas krvacat

@luccija sex bol deň pred tým ako to začalo ale nejako sme nedivočili 😀. O bábo sa aktuálne nesnažíme, sex prebieha chránene, bábo bude na pláne možno budúci rok.

luccija
16. aug 2026
@sigma510

@luccija sex bol deň pred tým ako to začalo ale nejako sme nedivočili 😀. O bábo sa aktuálne nesnažíme, sex prebieha chránene, bábo bude na pláne možno budúci rok.

@sigma510 nemusíte divočit cievka praskne, ale skôr si myslim, že ta ovulácia to sposobila

anonym_628f12
16. aug 2026

U mňa tento scenár bol na začiatku tehotenstva.

adri266
16. aug 2026
@sigma510

@sigma510 Krvacanie mimo cyklu casto sposobuje aj myom alebo cysta ci polyp. takze olo by dobre navstivit lekara. Kedy najblizsie mas cestu domov?

sigma510
autor
16. aug 2026
@adri266

@sigma510 Krvacanie mimo cyklu casto sposobuje aj myom alebo cysta ci polyp. takze olo by dobre navstivit lekara. Kedy najblizsie mas cestu domov?

@adri266 o cca 1,5-2 mesiace

anonym_ea54de
16. aug 2026

Mne sa takto niekedy deje. Mam 5dni menzes, 2dni nic a potom 2dni este slaby. Nasli mi polyp na krcku..😕

sigma510
autor
16. aug 2026

Ďakujem za rady, vyzerá že sa to ukludňuje, takže dosť možné že to bola naozaj ovulácia keďže s istotou práve prebieha. Budem to sledovať a ak by sa to ešte objavilo, zájdem tu na nejakú pohotovosť, asi v zahraničí najjednoduchšia cesta.