icon

Krvná skupina 0+ a problémy v tehotenstve

danusa64
19. jún 2017

Ahojte, som po 2x MA a dnes som bola na geneticke testy, ked som povedala ze mam krvnu skupinu 0+ tak doktorka vravela, ze to nieje najlepsia skupina a moze to byt jeden z dovodov, vraj tato skupina ma vecsie sance na potraty ako ine skupiny. Stretli ste sa sniecim takym? Hladam na nete o tom nieco, ale nenasla som nic, len, ze ak je 0- tak vtedy je "problem".

floren
20. jún 2017

@danusa64 mam 0+; muz tiez a za sebou 2xMA....genetika a ani hematologia nic nenasli

bonovka
20. jún 2017

@libawet nemal 0+ a mala ma ks po nom,ale zltacku sme mali len uplne beznu,nic zavazne to nebolo.ktovie,ake vsetky fakory to ovplyvnuju.my sme praveze mali zly priebeh tehu,ale o ks nikdy nebola rec a nikdy sa nikto na muzovu ks ani nepytal.tiez tu prvy raz vidim,ze je problem pri kombinacii tychto skupin..vedela som len o RH fa,ze tie ak su rozdielne,moze byt problem.clovek sa tu vselico dozvie. 🙂

danielak84
20. jún 2017

@libawet obe dcérky mali novor. žltačku,jedna slabšiu,druha dost silnú a boli sme v pôrodnici koli tomu az 10 dni.Prvorodeny syn ma 0+ ako ja a aj on mal žltačku,vlastne všetky štyri deti ju mali len jedna dcerka ju mala veľmi silnú.

libawet
20. jún 2017

@bonovka veru, veru...hmm, asi to fakt súvisí s tým stúpajúcim bilirubínom ( pri KS 0+ žena, A1+ al. iná okrem 0+ pri mužovi, dieťa A1+ ale. iná okrem 0+ ), tiež mi to došlo až teraz a pri tejto téme tu.

libawet
20. jún 2017

@danielak84 a akú krv. skupinu má tá dcérka s tou silnou žltačkou? Sledovali ju ?

danielak84
20. jún 2017

@libawet Mala A+ a len v pôrodnici jej sledovali bilirubin,mala hodnoty vyše 500 a dávali ju pod svetlo,Ked nas prepustili tak po týždni sme išli na kontrolu a už to bolo v pohode.

mirasima
20. jún 2017

Ja som 0+, manžel 0+ a mám za sebou 2 bezproblemové tehotenstva, žiaden potrat, zdravé deti. Žltačku sme nemali vobec. Prvá dcérka mala bežnú novorodenecku, ale druhá dcérka žiadnu.

didamt
20. jún 2017

problem može byť s 0- skupinou ale s pluskou?

libawet
20. jún 2017

@mirasima tak to si môžeš gratulovať, to je ideálne...hold, vybrala si si správneho oplodniteľa ku svojej KS 🙂 🙂.

libawet
20. jún 2017

@didamt aj aj. S 0- býva problém väčšinou pri prvom tehotenstve, môže prísť k spontánnemu potratu a pri druhom tehotenstve, resp. pred ním sa očkuje potom. Pri 0+ je problém po pôrode, ako som už vyššie opisovala....

libawet
20. jún 2017

@danielak84 hej, to ešte mala v norme, syn mal nad 900 a menili mu teda krv, tak už som zasa trošku ďalej vo svojom " bádaní ", ďakujem za odpoveď.

danielak84
20. jún 2017

@libawet hlavne ze je v poriadku synček.

libawet
20. jún 2017

@danielak84 ďakujem. Už je to synisko, má 22 🙂 a všetko to zdárne prežil, preto som to sem dala, aby ľudia/ženy vedeli, lebo ja som toho o tej výmene moc nevedela, bol len strach, lebo po norm. tehotenstve a norm. pôrode takmer ako " z knižky " povedať, ideme vášmu malému meniť krv, to bolo ako ...moja prvá otázka vtedy bola - čo zomiera ? Iné som tam vtedy nerobila, len plakala, mobily neboli, mužovi som volala z telef. búdky, chýbali mi koruny ( vtedy 1 Sk ), ani sme to nedohovorili, až jedna sestrička ma videla urevanú na chodbe, že čo mi je, hovorila som jej a ona že : " prosím Vás, neplačte, ešte prídete o mlieko, tie výmeny tu robíme každý deň ", tak to ma tak trochu upokojilo. Ešte raz vďaka.

meliska
20. jún 2017

@danusa64 ked som bola darovat krv este na vysokej skole aj so svojim vtedajsim priatelom (manzelom) tak nam bolo povedane, ze my budeme mat s detmi velky problem, lebo sme obidvaja rovnaka krvna skupina a este 0+. Boli sme zaskoceni a smutni. No nam sa to voooobec nepotvrdilo.
Mame 2 sikovne deticky tiez 0+ sak ine byt ani nemooozu 🙂 . Obe tehotenstva boli s nejakými problemami, ale ustali a udrzali sme to. Decka boli akurát zlteeeee po narodeni. Syn mal veeeelmi silnu zltacku, ale tomu robili aj genetiku nakoniec a ma Gilbertov syndrom (aj ja, ako som potom zistila 🙂 nic vazne ma to vela ludi, len obcas mame vela bilirubinu a potom sa to vrati do normalu. Vela štastia želám.

libawet
20. jún 2017

@meliska žltačka je normálna u novorodencov a je sledovaná, ak jej hodnoty nestúpajú, tak je to OK. Vy ste práveže boli s KS ideálni k sebe. Gilbertov syndróm, áno, býva dedičný.

danielak84
20. jún 2017

@libawet moja dcerka tolko šťastia nemala,zomrela pred dvomi rokmi ale nebolo to krvou.

libawet
20. jún 2017

@danielak84 tak...ani neviem, čo napísať, všetko bude nič...

anickaaa6aaa
20. jún 2017

Ja mám 0+ a manžel A- a malý má A+ 🙂 Všetko bolo okej, Bez nejakých komplikácií. Malý je zdravý.

pininka
20. jún 2017

Inak to urcite bude tym bilirubinom. Mne ked to povedali v nemocke, tak som si hned na to spomenula,ze moj muz ma od narodenia zvyseny bilirubin, vsade mu to pisu. Tak mi vraveli ze dobre ze som to spomenula. Ale nasa mala tu hodnotu len 280, a citala som ze ak nieje nad 400 neriesia to. Nesla ani pod lampu. Tiez som predtym vedela ze len 0- robi sarapatu. Vobec som nevedela ze 0+ a A+ tiez nieje dobre spojenie. Ale asi tiez nie u kazdeho.

libawet
20. jún 2017

..mne táto téma pomohla sa viac zorientovať a viac do toho preniknúť, že môžem porovnať, kto mal čo a prečo a ako, " kde je teda ten pes zakopaný " , ďakujem.
( nadobudla som aj dojem, že lekári buď to nechcú vysvetľovať alebo im to je jedno alebo nevedia objasniť tú pravú príčinu a asi je aj u každého jedinca, či páru iná, napriek rovnakým vstupným elementom, a teda každý má potom iný dopad...to je naozaj zaujímavá téma, normálne som ešte zvedavá, kto a s čím príde ? ) @anickaaa6aaa @pininka...ďakujem aj autorke @danusa64 , že takúto tému otvorila, aj za mňa 🙂.

pininka
20. jún 2017

Po dlhej dobe kde sa nikto s nikym nehada,ale si tu vieme pomoct a podat info o ktorych ine ani netusili. Dakujem aj ja baby.

evittam
20. jún 2017

@danusa64 Mam krvnú skupinu 0+. Ziadne problemy som nemala ci uz s otehotnenim alebo tehotenstvom. Akurát pri druhom som mala hematóm v 9.tt, vstrebal sa do dvoch týždňov a potom uz ziadne komplikacie.

evittam
20. jún 2017

Co sa tyka muza - ma B+, syn ma 0+, dcerka B+. Ani jeden nemali zltacku.

zlaticko118
20. jún 2017

Ja mam 0+, priatel A+, dcera A+, tehotenstvo prebehlo bezpeoblemovo, porod kvazi tiez, dcera mala zltacku.
Skor som ale pocula ze ak by sa zmiesal + s - tak je problem a dochadza k potratom.

libawet
20. jún 2017

...ako to pomaličky čítam, začínam mať ešte iný pohľad - že by tam vôbec nebola príčina krvná skupina ženy 0+ , ale len ten stúpajúci bilirubín ? Prečo potom mi povedali, že muž má mať tiež kr. sk. 0+ ako ja ? Čo ak vôbec nemali pravdu a mohla som mať v pohode druhé dieťa ? Nuž...

barborenka333
20. jún 2017

Ahoj.jediny problém,čo ani nebol problém,že mala sa narodila so žltačkou a nebola ani pod lampou.rozchodili sme to a iba sledovaná aj detskou lekárkou.ja 0+,chlap AB+,dcéra A-.ze pri druhom vravia,že bude väčší problém,len netuším prečo,to som ešte nezistovala...

lea132
20. jún 2017

@libawet pri kombinacii skupin 0 a A vzniks inkompatibilita AB0..hod si do google, su o tom nejake clanky

alena76
20. jún 2017

Mam 0+, muz A+, styri deti, absolutne ziaden problem s otehotnenim(skor naopak😀), ani tehotenstvami, deti uplne ok

danusa64
autor
20. jún 2017

Dakujem vam dievcence za tolko skusenosti 🙂 priatel ma A+ tak som sa teraz trosku zlakla kvoli tej zltacke a jej priebehu, ale verim ze to zvladneme 🙂 ked je tu tolko uspesnych tehu aj ked s problemami ale deturence su zdrave a to ne podstatne😉 verim ze aj ja budem coskoro mamina ako vy🙂

danusa64
autor
20. jún 2017

* je podstatne