icon

Kúpanie sa s candidou

16. júl 2023

Môžme sa nakaziť s dcérou keď sme sa kupali v našom bazéne s kamarátkou, ktorá má candidu? (Vaginalnu mykozu)
Nevedeli sme o tom až večer z nej vyšlo ze sa lieči. Vraj sa to v bazéne urcite neprináša. Mame sa obávať? Bude u nás ešte 2 dní a ja si nemyslím, že by ešte mala ísť do bazéna.

palicka
•
16. júl 2023

Kamaratka je krava!

galganka
•
16. júl 2023

Zaujimavý spôsob liečenia mykózy. Koľko z 10 lekárov jej odporučilo vliezť do bazénu kamarátky?

0silvia0
•
16. júl 2023

No fuj, si vo vasom bazene maca svoje infekcie a kvasinky. Nema zdravy rozum, fakt.

walentina7
•
Odpoveď bola odstránená
•
anna222
•
16. júl 2023

Myslím, že sa sa to v bazéne neprenáša, je to vlastne kvasinka,ktorá sa bežne nachádza na slizniciach,na koží,črevách... pokiaľ sa ale naruší mikroflora,napr.antibiotikami,tak sa rozmnoží a vtedy spôsobuje problémy. A vo vode určite máte aj chémiu,ktorá ničí baktérie,plesne,kvasinky.
Samozrejme z hygienického hľadiska, by som sa vtedy ale nekúpala.

autor
•
16. júl 2023

@anna222 ďakujem. Mám jej navrhnúť aspoň ten tampón čo píše slečna hore? Alebo ju poprosím nech sa nekupe?

ruzovakobyla1
•
Odpoveď bola odstránená
•
domiklik
•
17. júl 2023

V bazéne sa to neprenasa. Predpokladám, ze upravujes vodu chlorom. Kamarátka je hlúpa, narušila si liečbu...

anna222
•
17. júl 2023

Ako chcete,môže aj ten ten tampón, alebo nech sa len tesne predtým osprchuje ako pôjde do bazéna. Vy sa tiež môžte preistotu hneď osprchovať po bazéne.Je to o imunite,a o mikroflore,niekedy stačí v lete nevzdušné,tesné oblečenie, a môžu sa tam hneď premnožiť kvasinky.

sunshine_18
•
19. júl 2023

Nasadze si vy dve preistotu probiotika 👍🏻