Kvasinková infekcia v pošve

22. feb 2024

Ahojte.
Mám 33 rokov ale 1.x v živote mám túto infekciu a idem z toho svrbenia zosaliet.
Čo overené vám prosím pomáha? Lekár mi predpísal Lomexin, dala som si ho včera večer 1.x, no necitim moc pocit úľavy.
Taktiež sa chcem opýtať z čoho to môže vzniknúť?
Čo čítam nič mi na mňa nesedí...s manželom sme mali sex naposledy pred týždňom, on ťažkosti nemá...stravu mám momentálne lepšiu keďže som už asi mesiac na diéte - nejem takmer nič sladké ani pečivo. Kúpať som sa nebola nikde...tak nechápem...
Vďaka za vase rady a skúsenosti.

primadona
22. feb 2024

Ja som mala macmiror atb do pošvy aj som ich brala perorálne. A zabralo a ešte canesten krém som si potierala.

viestta
22. feb 2024

Kvasinky su beznou sucastou mikroflory, staci znizena imunita z roznych dovodov, hoc aj mierna nadcha a premnozia sa a je tu problem. Alebo pri uzivani ATB su znicene aj priatelske bakterie, ktore kvasinky udrzuju pod kontrolou a kvasinky sa premnozia. Vobec tomu nemusi predchadzat infekcia povedzme v bazene.
Sladke s tym nic nema, telo zdraveho cloveka si samo reguluje obsah glukozy v krvi bez ohladu ci jes alebo nejes cukor a ostatne sacharidy a nema to vplyv na premnozenie kvasiniek. Toto plati len pre diabetikov, ti su nachylnejsi na kvasinkove infekcie ale tam je komplex problemov, vratane chorobou znizenej imunity.

luccija
22. feb 2024

Tak to je celkom úspech mať s tým pokoj do 33r🙂
Mám ju vždy po ATB aj, keď beriem probiotiká
Vždy mám doma Canesten krém aj tabletku

gabika0825
23. feb 2024

Ja som to mala paradoxne práve vtedy, keď som bola slobodná a s nikým som sa ani nestretavala 😀 spúšťač boli lieky ktoré som brala na iný zdravotný problém, nesedeli mi. Vylúčiť treba sacharidy zo stravy, aspoň na nejaký čas. A ak berieš náhodou nejaké lieky, skús sa poradiť s lekárom či ti to môže spôsobovať to. Aj nadcha alebo prechladnutie ti to môže spôsobiť, je to o imunite a o sladkom.

annanoriska
23. feb 2024

Ja tento problém mávam snáď každý rok, takže vždy mám doma zásobu canestenu s čípkami. Ten u mňa zaberá. Ale v lekárni ti poradia, majú tam toho dosť.

autor
23. feb 2024

Všetkým ďakujem 🙂

monicatko20
23. feb 2024

Ja som hrozne problémy v tehu..od prvého dňa, ale teda u mňa kvôli gestačnému diab..Jedine co mi pomohlo bol GYNAZOL..to mi lekárka predpísala a bol pokoj pár týždňov 😉 a nepotrebovala som žiadne kremiky zvonku..